Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spadajace obroty przy hamowaniu 1.8 ivtec

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Waflo Zobacz posta
    Sprawdziłeś ten akumulator jak pisali koledzy?
    Darmowa usługa, a widać że dla niektórych problem nie do przeskoczenia...
    Akumulator okej wyszedł na teście

Comment

Świece Bosha mogą być produkowane w rosji i te nie mają zbyt dobrej opinii, trzeba by było mieć opakowanie żeby się dowiedzieć.
      Przerwa elektrody takiej świecy do LPG to 0,9mm. np: używam tanie Denso K20TT są ok, jednak ...gazownik nie poleca, wyłącznie NGK made in Japan.
      Racja wszystko wskazuje na gaz i potrzebę jego regulacji.
      U mnie problem opadania obr. jest na niskich biegach z wciśniętym sprzęgłem i hamulcem, bo podobno wtedy zaczyna brakować prądu(?).
      Opada lekko i wstaje do 650 - na szczęście można z tym żyć.
      Czyszczenie przepustnicy u mnie było niepotrzebną operacją.

Comment

Świece Bosha mogą być produkowane w rosji i te nie mają zbyt dobrej opinii, trzeba by było mieć opakowanie żeby się dowiedzieć.
        Przerwa elektrody takiej świecy do LPG to 0,9mm. np: używam tanie Denso K20TT są ok, jednak ...gazownik nie poleca, wyłącznie NGK made in Japan.
        Racja wszystko wskazuje na gaz i potrzebę jego regulacji.
        U mnie problem opadania obr. jest na niskich biegach z wciśniętym sprzęgłem i hamulcem, bo podobno wtedy zaczyna brakować prądu(?).
        Opada lekko i wstaje do 650 - na szczęście można z tym żyć.
        Czyszczenie przepustnicy u mnie było niepotrzebną operacją.
        A powiedzcie mi jeszcze; bo możliwe że na benzynie też mam problem.

Podobno przy wysprzegleniu ma iść na 1 tys obr i opasc do 650obr
        U mnie nurkuje 600 i wraca 650. Jak powinno być naprawdę?

Comment

Zakręć gaz na butli LPG, zrób naukę przepustnicy na nowo i pojeździj trochę na bp. Daj znać jak wtedy z obrotami.

Ile lat ma instalacja? A dokładniej reduktor.

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
            Zakręć gaz na butli LPG, zrób naukę przepustnicy na nowo i pojeździj trochę na bp. Daj znać jak wtedy z obrotami.

Ile lat ma instalacja? A dokładniej reduktor.
            Instalacja ma 6 lat, 70 tys km
            Jeśli dobrze czytam zestaw stag200/gofast/s.tur/barracuda+f

Nie mogę zrobić już nauki przepustnicy bo nie mam kompa, da się to jakoś wymusić bez niego?

Jeszcze raz zapytam; jak poprawnie powinny opadać obroty? Na 1000 i 650 czy 600 i 650?

Comment

To zakręć zawór na butli tak jak pisałem i daj znać.
              Obroty to wszystko zależne czy masz włączone światła, włączoną klimatyzację itd. Generalnie czy r18 czy r20 to w każdym obroty wolne są za niskie i w każdej Hondzie reflash robiłem żeby zapomnieć o wibracjach na wolnych obrotach pod obciążeniem (Klima /światła)

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                To zakręć zawór na butli tak jak pisałem i daj znać.
                Obroty to wszystko zależne czy masz włączone światła, włączoną klimatyzację itd. Generalnie czy r18 czy r20 to w każdym obroty wolne są za niskie i w każdej Hondzie reflash robiłem żeby zapomnieć o wibracjach na wolnych obrotach pod obciążeniem (Klima /światła)
                No widzisz ja jestem okej z wibracjami i ogólnie zdania że producent wie najlepiej(spalanie Hani w mieście jest duże więc podkręcenie obr na pewno nie pomaga) ale spadanie do 400obr na pewno niszczy inne komponenty.

Chce po prostu wiedzieć które zachowanie jest prawidłowe; otrzymalem dwie wersje od dwóch mechaników

1. Po wysprzegleniu musi spasc na 1000 obr i płynnie na 650obr (zakładając brak klimy etc)
                2. Po wysprzegleniu może spasc momentalnie na 550-600 i skorektowac się na 650

Ja mam na Pb tak jak w tej 2 opcji. Jeśli to jest normalne to lecimy z gazem, jeśli nie to trzeba jeszcze coś pokombinować.

Comment

https://youtu.be/fMXQEbYRE00?si=pr1IngYaT726ae8L&t=106
                  Tak jak jest na tym filmie w minucie 1:47
                  Rozgrzany. Opada płynnie do około 600-650.

Comment

https://youtu.be/fMXQEbYRE00?si=pr1IngYaT726ae8L&t=106
                    Tak jak jest na tym filmie w minucie 1:47
                    Rozgrzany. Opada płynnie do około 600-650.
                    Okej, roznie rozne civiki maja

tutaj 2:07

jest zupelnie jak u mnie.

Czy to powod do zrobienia jeszcze jakis krokow czy juz zajac sie lpg?

Comment

Na filmie jest idealnie.
                      Ja bym podjechał do gazownika niech podłączą komputer, zrobią test na drodze.
                      Miałem, zdaje się podobny problem, gdy siadały wtryski.

Comment

No niestety przy próbie regulacji lpg trzeba było pojeździć na benzynie zeby stworzyć mape. Okazuje się że objaw występuje i na benzynie.

Może coś przegapilem, wymienię co było zrobione;
                        Luz zaworowy z nową uszczelka oem
                        Sprawdzone swiece - wygladaja ok (ale bosh, można spróbować ngk)
                        Hdsem korekty paliw - brak
                        Przepustnica z krokowym czyszczona ok roku temu i adaptowana HDSem
                        Brak bledow na komputerze

Może kable/cewki.. ale.. czy da się to jakoś zdiagnozować niż na slepo wymieniac?

Comment

Working...
                        X