Zamieszczone przez Waflo
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spadajace obroty przy hamowaniu 1.8 ivtec
Collapse
X
-
Świece Bosha mogą być produkowane w rosji i te nie mają zbyt dobrej opinii, trzeba by było mieć opakowanie żeby się dowiedzieć.
Przerwa elektrody takiej świecy do LPG to 0,9mm. np: używam tanie Denso K20TT są ok, jednak ...gazownik nie poleca, wyłącznie NGK made in Japan.
Racja wszystko wskazuje na gaz i potrzebę jego regulacji.
U mnie problem opadania obr. jest na niskich biegach z wciśniętym sprzęgłem i hamulcem, bo podobno wtedy zaczyna brakować prądu(?).
Opada lekko i wstaje do 650 - na szczęście można z tym żyć.
Czyszczenie przepustnicy u mnie było niepotrzebną operacją.
Comment
-
Zamieszczone przez Waflo Zobacz postaŚwiece Bosha mogą być produkowane w rosji i te nie mają zbyt dobrej opinii, trzeba by było mieć opakowanie żeby się dowiedzieć.
Przerwa elektrody takiej świecy do LPG to 0,9mm. np: używam tanie Denso K20TT są ok, jednak ...gazownik nie poleca, wyłącznie NGK made in Japan.
Racja wszystko wskazuje na gaz i potrzebę jego regulacji.
U mnie problem opadania obr. jest na niskich biegach z wciśniętym sprzęgłem i hamulcem, bo podobno wtedy zaczyna brakować prądu(?).
Opada lekko i wstaje do 650 - na szczęście można z tym żyć.
Czyszczenie przepustnicy u mnie było niepotrzebną operacją.
Podobno przy wysprzegleniu ma iść na 1 tys obr i opasc do 650obr
U mnie nurkuje 600 i wraca 650. Jak powinno być naprawdę?
Comment
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaZakręć gaz na butli LPG, zrób naukę przepustnicy na nowo i pojeździj trochę na bp. Daj znać jak wtedy z obrotami.
Ile lat ma instalacja? A dokładniej reduktor.
Jeśli dobrze czytam zestaw stag200/gofast/s.tur/barracuda+f
Nie mogę zrobić już nauki przepustnicy bo nie mam kompa, da się to jakoś wymusić bez niego?
Jeszcze raz zapytam; jak poprawnie powinny opadać obroty? Na 1000 i 650 czy 600 i 650?
Comment
-
To zakręć zawór na butli tak jak pisałem i daj znać.
Obroty to wszystko zależne czy masz włączone światła, włączoną klimatyzację itd. Generalnie czy r18 czy r20 to w każdym obroty wolne są za niskie i w każdej Hondzie reflash robiłem żeby zapomnieć o wibracjach na wolnych obrotach pod obciążeniem (Klima /światła)
Comment
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaTo zakręć zawór na butli tak jak pisałem i daj znać.
Obroty to wszystko zależne czy masz włączone światła, włączoną klimatyzację itd. Generalnie czy r18 czy r20 to w każdym obroty wolne są za niskie i w każdej Hondzie reflash robiłem żeby zapomnieć o wibracjach na wolnych obrotach pod obciążeniem (Klima /światła)
Chce po prostu wiedzieć które zachowanie jest prawidłowe; otrzymalem dwie wersje od dwóch mechaników
1. Po wysprzegleniu musi spasc na 1000 obr i płynnie na 650obr (zakładając brak klimy etc)
2. Po wysprzegleniu może spasc momentalnie na 550-600 i skorektowac się na 650
Ja mam na Pb tak jak w tej 2 opcji. Jeśli to jest normalne to lecimy z gazem, jeśli nie to trzeba jeszcze coś pokombinować.
Comment
-
https://youtu.be/fMXQEbYRE00?si=pr1IngYaT726ae8L&t=106
Tak jak jest na tym filmie w minucie 1:47
Rozgrzany. Opada płynnie do około 600-650.
Comment
-
Zamieszczone przez Waflo Zobacz postahttps://youtu.be/fMXQEbYRE00?si=pr1IngYaT726ae8L&t=106
Tak jak jest na tym filmie w minucie 1:47
Rozgrzany. Opada płynnie do około 600-650.
tutaj 2:07
jest zupelnie jak u mnie.
Czy to powod do zrobienia jeszcze jakis krokow czy juz zajac sie lpg?
Comment
-
Na filmie jest idealnie.
Ja bym podjechał do gazownika niech podłączą komputer, zrobią test na drodze.
Miałem, zdaje się podobny problem, gdy siadały wtryski.
Comment
-
No niestety przy próbie regulacji lpg trzeba było pojeździć na benzynie zeby stworzyć mape. Okazuje się że objaw występuje i na benzynie.
Może coś przegapilem, wymienię co było zrobione;
Luz zaworowy z nową uszczelka oem
Sprawdzone swiece - wygladaja ok (ale bosh, można spróbować ngk)
Hdsem korekty paliw - brak
Przepustnica z krokowym czyszczona ok roku temu i adaptowana HDSem
Brak bledow na komputerze
Może kable/cewki.. ale.. czy da się to jakoś zdiagnozować niż na slepo wymieniac?
Comment
Comment