Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poduszka silnika - silnik 1.4 100 KM

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Podczas postoju są najbardziej wyczuwalne - czuję drgania na kierownicy, drzwiach itp. Nie są bardzo mocne ale mnie irytują ;-)
    Poczytałem trochę forum ale na wymianę poduszki zdecydowałem się po rozmowie z mechanikiem.

Comment

Porównałeś nową i starą poduszkę którą wymieniłeś? A jak wygląda reszta poduszek? Może poprzedni właściciel utwardził poduszki?

Sprawdź inny egzemplarz, może ten typ tak ma?
      U mnie (co prawda w VII gen) powodem wibracji był niedokładnie skręcony wydech. Co powodowało, że przenosiły się wibracje z silnika na budę przez wydech i stabilizator.

Comment

Poprzedni właściciel zrobił nim 85 tys km w 12 lat wszystko robione w ASO wg książki serwisowej, nic ponadto.

Wg mechanika stara poduszka była już mocno osadzona i prześwit był bardzo mały w porównaniu do nowej więc wymiana nie zaszkodziła.
        Sugerował sprawdzenie poduszki skrzyni i wydech właśnie ale z uwagi na kolejkę muszę poczekać tydzień/ dwa.

Comment

Jestem po wizycie w warsztacie (aso ale innego producenta) i po weryfikacji przez warsztat znaleźli:
          - wyciek oleju z amortyzatora przedniego prawego, uszkodzona osłona amortyzatora
          - uszkodzony łącznik stabilizatora przód lewa strona, uszkodzone tuleje stabilizatora
          - nieszczelność układu wydechowego za katalizatorem.

Czy ostatni punkt może mieć wpływ na drgania? Sprawdzili wszystkie poduszki, silnik wpięty pod komputer podczas jazdy jak i na postoju. Nic innego nie znaleźli...

Comment

Working...
          X