Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poduszka silnika - silnik 1.4 100 KM

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Poduszka silnika - silnik 1.4 100 KM

Hej,
    niestety czeka mnie wymiana prawej przedniej poduszki silnika.
    Sporo się naszukałem na forum (i nie tylko) informacji czy będzie pasować ten samo model co do 1.8.

Będę wdzięczny za jakąkolwiek informację od osób które spotkały się z takim samym problemem.

Poduszka jest tylko do 1.4 (L13)

Jak mają na stanie to bierz i ciesz się, że nie jest astronomicznie drogo. Sklep jest legitny.
    W europejskich sklepach jest 350-380 Euro
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Dzięki, jeżeli się nie mylę to w liniach które dałeś są oryginalne części. Wysłałem zapytanie o dostępność.

Mam nadzieję, że mechanik dobrze zdiagnozował problem :-)

Comment

Update: Część zamówiona, z Japonii do Warszawy szła 3 dni, ciekawe ile teraz będzie leżakować u celników...

Comment

Jak to jest, że w niektórych egzemplarzach poduszki są mało trwałe?
          Ja w swoim EU7 z przebiegiem 300 tyś km i prawie 25 lat eksploatacji wszystkie poduszki mam fabryczne i nadal nie wymagają wymiany, są w stanie bdb. W accordzie CU1 2011 rok 260 tyś km przebiegu i poduszki są praktycznie jak nowe a styl jazdy bardzo dynamiczny a kiedyś nawet bym powiedział 0-1.
          Coś mi się wydaje, że ktoś kiedyś profilaktycznie wymienił i stąd te problemy.

Comment

Odpowiedzią jest całkiem wysoki moment obrotowy w dolnym zakresie obrotów. Ekojazda całkiem skutecznie zabija poduszki silnika.
            Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
            Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Hmm, możliwe. Mam 120 tys. na liczniku a pierwsze 90 tyś. auto było używane do jeżdżenia wokół komina.

Comment

Zamieszczone przez dark_jasiek Zobacz posta
                Hmm, możliwe. Mam 120 tys. na liczniku a pierwsze 90 tyś. auto było używane do jeżdżenia wokół komina.
                To raczej nie to. Mój stary civic u pierwszej właścicielki zrobil przez 9 lat 130 tys km. Sprzęgło miało wytarta tarcze sprzęgłowa od jazdy po mieście. Mechanik wymienił tylko samą tarczę sprzęgłową. Sprzęgło do tej pory jak dzwon.

Comment

Bardziej dla potomnych którzy mogą się natknąć na ten sam problem:
                  Koszt oryginalnej poduszki z dostawą z Japonii to ok 950 zł + cła, podatki 350 zł.

Comment

Niezła cena. One są pozłacane czy platynowane?

Tańsze są oryginalne olejowe poduszki do silników V8 Mercedesa

Comment

Tak ale nie pasują

Comment

Update: niestety wymiana poduszki nie zredukowała drgań tak jak oczekiwałem. Szukamy dalej

Comment

Update: niestety wymiana poduszki nie zredukowała drgań tak jak oczekiwałem. Szukamy dalej
                          Czyli poduszka niepotrzebnie wymieniona i niepotrzebna strata kasy a należy pamiętać, że czesci honda oem nie są tak trwałe jak te na pierwszy montaż.

Comment

Nie wiem co to wnosi do tematu ale ok

Comment

O powodach wymiany poduszki nie pisałeś w tym wątku. Jakie drgania/wibracje usiłujesz usunąć?

Comment

Working...
                              X