Zamieszczone przez jasmin787
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy warto lać lepsze paliwo do 1.8 ?
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez rogi Zobacz postaW niemczech na autostadzie na paliwie 98+ poszła mi 213km/h. Więc nawet trochę lepiej niż podaje producent.
Comment
-
Zamieszczone przez rogi Zobacz postaTo jest argument! Bo co może być argumentem w tej sprawie?!
a co z siłą i kierunkiem wiatru, rodzajem opon, olejem, nawierzchnią...tudzież ilością zabitych komarów podczas tego testu itd...?
Comment
-
Zamieszczone przez rodi Zobacz postato że gdzieś na autostradzie autko wyciągnęło 222 lub 204 to kwestia wielu czynników i niekoniecznie rodzaju benzyny, nie czarujmy się
a co z siłą i kierunkiem wiatru, rodzajem opon, olejem, nawierzchnią...tudzież ilością zabitych komarów podczas tego testu itd...?(już nie serio)
1.8 5D Sport
Comment
-
Witam wszystkich,
Czyli reasumując, więcej kilometrów zrobię tankując na BP niż na Orlenie??? Bo niedawno kupiłam autko i najbliżej mam Orlen. Bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczna!
Zapraszam do działu Przedstaw się - Honda Civic FanKlub ForumLast edited by pain; 26-08-2009, 09:05.Zastanawiam się - rzekł - czy gwiazdy świecą po to, żeby każdy mógł pewnego dnia znaleźć swoją...
Comment
-
Zamieszczone przez 1z1 Zobacz postaWitam,
w instrukcji jest napisane o liczbie oktanowe 95 lub większej. Ja staram się tankować paliwo bezsiarkowe LO 98 na np. Statoil. Zużycie paliwa na pewno nie będzie mniejsze. Z mojego doświadczenia wiem, że warto tankować 98 wtedy, gdy chce się wykorzystać pełne osiągi samochodu np. autostradowa jazda 180-200. No i jest jeszcze jedno, ALE na naszych stacjach paliwo jest zauważalnie gorsze niż za tzw. zachodnią granicą tak, więc może lepiej jednak nalać 98 mimo że ubywa z kieszeni więcej pieniążków??
Comment
-
Zamieszczone przez panitofika Zobacz postaWitam wszystkich,
Czyli reasumując, więcej kilometrów zrobię tankując na BP niż na Orlenie??? Bo niedawno kupiłam autko i najbliżej mam Orlen. Bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczna!
Zapraszam do działu Przedstaw się - Honda Civic FanKlub Forum
Comment
-
Ja też mam od niedawna Hondę.Tankowałem 95 na Shellu.W instrukcji piszę że do tego modelu silnika R18A w wersjach europejskich należy tankować właśnie 95.Jest to wersja 4D.Może w innej są inne zalecenia.A znam sytuacje gdzie zatankowano 98 do auta gdzie zalecano 95 i były problemy.Akurat to był Mercedes,ale wylądował na serwisie i naprawa była nie na gwarancji.Tak że jak widać dobra marka nie oznacza że można lać lepsze paliwo.Last edited by jacek65; 11-11-2009, 13:52.
Comment
Comment