Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy warto lać lepsze paliwo do 1.8 ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jasmin787 Zobacz posta
    Polecam stacje BLISKA.
    Swoją drogą znacie może jakiś ranking stacji? Może nie w temacie ale ja leję zawsze Ultimate Diesel wierząc, że chociaż na tym paliwie nie ma ściemy na BP. Ale mogę się mylić.
    h16v
    Civic i-CTDi
    średnie spalanie

Comment

Zamieszczone przez rogi Zobacz posta
      W niemczech na autostadzie na paliwie 98+ poszła mi 213km/h. Więc nawet trochę lepiej niż podaje producent.
      W Austrii na autostradzie poszła mi 222km/h na paliwie 95. Sorry, ale to żaden agrument.

Comment

To jest argument! Bo co może być argumentem w tej sprawie?!

Comment

Zamieszczone przez rogi Zobacz posta
          To jest argument! Bo co może być argumentem w tej sprawie?!
          to że gdzieś na autostradzie autko wyciągnęło 222 lub 204 to kwestia wielu czynników i niekoniecznie rodzaju benzyny, nie czarujmy się
          a co z siłą i kierunkiem wiatru, rodzajem opon, olejem, nawierzchnią...tudzież ilością zabitych komarów podczas tego testu itd...?

Comment

Zamieszczone przez rodi Zobacz posta
            to że gdzieś na autostradzie autko wyciągnęło 222 lub 204 to kwestia wielu czynników i niekoniecznie rodzaju benzyny, nie czarujmy się
            a co z siłą i kierunkiem wiatru, rodzajem opon, olejem, nawierzchnią...tudzież ilością zabitych komarów podczas tego testu itd...?
            wysokość npm też ma znaczenie, wilgotność powietrza (serio) i dobre słowo od ojca dyrektora (już nie serio)
            1.8 5D Sport

Comment

poprzenie auto jakie miałem to diesel , comon rail czułe jak cholera co do diesli proponuje lac ultimate diesel, róznice czuc jak cholera
              Last edited by kondzi; 07-08-2009, 22:11.

Comment

Witam wszystkich,
                Czyli reasumując, więcej kilometrów zrobię tankując na BP niż na Orlenie??? Bo niedawno kupiłam autko i najbliżej mam Orlen. Bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczna!

Zapraszam do działu Przedstaw się - Honda Civic FanKlub Forum
                Last edited by pain; 26-08-2009, 09:05.
                Zastanawiam się - rzekł - czy gwiazdy świecą po to, żeby każdy mógł pewnego dnia znaleźć swoją...

Comment

Ja tankuję w takim systemie 2 X Pb95, a co trzecie tankowanie Pb98. Staram się tankować na Statoil. Co do osiągów to nie widzę znaczącej różnicy.

Comment

Civic'zke tankuje tylko na BP---> 95ke. wcześniej tankowałem do Accord'a (2007) i byłem zadowolony. Mam tesh odczucie ze 98 wiecej sie spala

Comment

Zamieszczone przez 1z1 Zobacz posta
                      Witam,
                      w instrukcji jest napisane o liczbie oktanowe 95 lub większej. Ja staram się tankować paliwo bezsiarkowe LO 98 na np. Statoil. Zużycie paliwa na pewno nie będzie mniejsze. Z mojego doświadczenia wiem, że warto tankować 98 wtedy, gdy chce się wykorzystać pełne osiągi samochodu np. autostradowa jazda 180-200. No i jest jeszcze jedno, ALE na naszych stacjach paliwo jest zauważalnie gorsze niż za tzw. zachodnią granicą tak, więc może lepiej jednak nalać 98 mimo że ubywa z kieszeni więcej pieniążków??
                      Ale chyba w wersji 5D.Bo w wersji 4D piszą tylko o 95.I taką będę lał.Bo ktoś tu miał już problemy z 98.Ostatnio tankowałem w Shellu 95.Autko jeździ bez problemów.

Comment

Zamieszczone przez panitofika Zobacz posta
                        Witam wszystkich,
                        Czyli reasumując, więcej kilometrów zrobię tankując na BP niż na Orlenie??? Bo niedawno kupiłam autko i najbliżej mam Orlen. Bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczna!

Zapraszam do działu Przedstaw się - Honda Civic FanKlub Forum
                        Zmoich doświadczeń wynika że faktycznie więcej przejade na BP niz Orlenie... zależy duzo od stylu ale średnio wychodzi mi tak 30km różnicy... Pozdrawiam

Comment

ja od kilku lat tankuje na stacji w auchan i nie narzekam, sporadycznie tankuje na orlenie i statoilu i nie widze żadnej różnicy
                          ale kilka dni temu zatankowałem na BP 95 power i wydaje mi się jakby lepiej chodził i ładniej silniczek pracuje tylko ta cena

Comment

przez ostatni miesiac tankuje na orlnie 95, róznica miedzy v power 100 to taka ze auto jest troche eleastyczniejsze w niskim zakresie obrotów 2-3 tyś, co do osiagów bez zmian.

Comment

Ja tankuje na LUKoil i jak narazie nie narzekam, choć nie jeżdżę tak długo aby to ocenić bo Hankę mam od 3 tyg. A ostatnio zatankowałem w Lubinie na Petrochemi i w sumie nie odczułem różnicy. Tankuje Pb95.

Comment

Ja też mam od niedawna Hondę.Tankowałem 95 na Shellu.W instrukcji piszę że do tego modelu silnika R18A w wersjach europejskich należy tankować właśnie 95.Jest to wersja 4D.Może w innej są inne zalecenia.A znam sytuacje gdzie zatankowano 98 do auta gdzie zalecano 95 i były problemy.Akurat to był Mercedes,ale wylądował na serwisie i naprawa była nie na gwarancji.Tak że jak widać dobra marka nie oznacza że można lać lepsze paliwo.
                                Last edited by jacek65; 11-11-2009, 13:52.

Comment

Working...
                                X