Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy warto lać lepsze paliwo do 1.8 ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Nie bardzo dokładnie. Paliwo to samo tylko dodatki inne. Czym różni się np. 95 Shell od V-power 95. Dodatkami a to czyni dużą różnicę - m.in. w cenie.

Comment

W dodatki to ja nie wierzę.Może się nie znam na tym, ale skoro mi auto dobrze się sprawuje to nie lubię eksperymentować.

Comment

Wierzysz , nie wierzysz. Wszystko jedno. Benzyna , którą lejesz do zbiornika to nie tylko produkty ropopochodne ale też różnego rodzaju dodatki uszlachetniające - od alkoholu to deemulgatory. Mają one spełniać wiele zadań m.in. zapobiegać korozji , obniżać temperaturę zamarzania , myć silniki , itp. itd. Więc nie wiem o jakich eksperymentach piszesz.
        Last edited by japs; 26-12-2010, 05:14.

Comment

Po prostu, leje paliwo takie na jakim auto działa dobrze.Co do jego składu mam niewielkie pojęcie.Więc trudno mi zweryfikować co jest dobre ,a co nie z dodatków.Liczy się u mnie tylko rezultat.

Comment

Witam
            Powiem tak , w przypadku 140KM nie będziecie czuli praktycznie nic. Ale zwrócić trzeba uwagę jak silnik cicho pracuje , trochę lepiej się wkręca (nie jest to zajebisty kop ...ale trochę lepiej i ciszej)

Comment

Working...
            X