A mi wczoraj na Lotosie na A2 za Warszawą weszło 55 l
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ile wchodzi Wam paliwa do baku?
Collapse
X
-
4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide
-
Stałem i lałem... Ze dwóch kierowców za mną lekko się wku..ło, że tak stoję z dystrybutorem i ciurkam z 10 minuty, ale cóż... Generalnie nalałem pod korek, ale po tych postach tutaj mam wrażenie, że coś nie halo z tą stacją. Następnym razem spróbuję gdzie indziej.
Comment
-
Zamieszczone przez Liafar Zobacz postaA mi wczoraj na Lotosie na A2 za Warszawą weszło 55 l, komputer pokazywał jeszcze 15 km. Czary?. Pewnie wlałeś mniej a zapłaciłeś za 55
Kiedyś miałem podobnie, zawsze tankuję na BP, zawsze ta sama stacja, przeważnie nawet ten sam dystrybutor. Po liczniku km zazwyczaj wiem (mniej wiecej) ile paliwa wleję.
Jak się zapala rezerwa to wlasnie wchodzi ok 43-44zl.
Tak było i tym razem, tak jak zawsze przy takich samych warunkach wchodziło 43-44, tym razem na orlenie.....48,5 i to Vervy. Wiec od Verwy miałem nerwy i na orlenie już nie tankujęLast edited by MikeFoto; 21-06-2018, 15:18.
Comment
-
Tankowaliśmy ze znajomym ostatnio VIII Coupe FG1 1.8 - 46l na Circle K. Dodam, że było już totalne dno w bakuEX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
No i wszystko jasne - chyba rzeczywiście przepływomierz, bo dziś na Bliskiej weszło mi dziś 46 l. Mimo wszystko nie zakładam złej woli, bo to jednak Lotos, a nie stacyjka wujka Kazia, ale teraz żałuję, że nie zrobiłem awantury. W każdym razie na autostradzie tylko hot dogi
Comment
-
Również u mnie rezerwa się zapala w momencie, gdy do braku można wlać:
1. 43-44 litry przy włożonym pistolecie i pierwszym odbiciu
2. bawiąc się można dolać jeszcze około 3,5-4 litrów (lubię jak długo po zatankowaniu nie rusza się wskazówka paliwa z maxa
3. max do zbiornika wlałam 53,7 litra po wcześniejszej jeździe około 90km na rezerwie. Kilkanaście razy było to około 52-52,5 litra - sprawdzone na różnych stacjach Shell, Lotos i Orlenie.
Comment
Comment