Czy słyszycie podczas hamowania bulgot, dźwiek przelewania jakiegoś płynu, może paliwa? Taki efekt jakbym miała butle z wodą w baganiku. Byłam w serwisie Hondy i powiedziano mi, że to normalne bo bak z paliwem jest zamontowany gdzieś w okolicach siedzienia. Czy zaobserwowaliście podobny mankament? Rok produkcji 2008. Pytałam kogoś w rodzinie, kto ma taki sam samochód i nie zaoobserwował nic podobnego. Bardzo dziwne!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dźwięk przelewania paliwa przy hamowaniu
Collapse
X
-
Czy zaobserwowaliście podobny mankament?
Pozdrawaim
-
Dokładnie pomiędzy siedzeniami, pod tym plastikowym tunelem na wysokości ręcznego jest dekiel z cienkiej blaszki pod którym jest dostęp do zbiornika paliwa. Dokładnie z tego miejsca dochodzą odgłosy przelewającego się paliwa i pozostałe spod auta. Demontaż środkowego tunelu (4 wkręty) i wygłuszenie odpowiednią matą i otuliną tego obszaru powoduje nieznaczną poprawę sytuacji.
Rada jak najbardziej na miejscu, ale zacznij od działu "przedstaw się"
Comment
-
Witam ja mam honde 2,2 sport z 2007 roku kupiona w niemieckim salonie i zaobserwowalem to zjawisko juz z samego poczatku. Najczesciej jest to wyraznie slyszalne gdy zatankuje auto do pelna i po przejechaniu kilkudziesieciu kilometrow jak juz ubedzie troche paliwka to takie dzwieki minie dochodza za kazdym razem.Nigdy jednak nie myslalem zeby z tym jechac do serwisu bo to jest moim zdaniem bez najmniejszego sensu poniewaz nikt nie jest w stanie zapobiedz przemieszczaniu sie jakiegokolwiek plynu podczas jazdy.pozdraiwam i nie przejmuj sie tym POPROSTU CIESZCIE SIE Z JAZDY SWOIMI CIVICAMI
Comment
Comment