Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dźwięk przelewania paliwa przy hamowaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dźwięk przelewania paliwa przy hamowaniu

Czy słyszycie podczas hamowania bulgot, dźwiek przelewania jakiegoś płynu, może paliwa? Taki efekt jakbym miała butle z wodą w baganiku. Byłam w serwisie Hondy i powiedziano mi, że to normalne bo bak z paliwem jest zamontowany gdzieś w okolicach siedzienia. Czy zaobserwowaliście podobny mankament? Rok produkcji 2008. Pytałam kogoś w rodzinie, kto ma taki sam samochód i nie zaoobserwował nic podobnego. Bardzo dziwne!
    Last edited by Alix; 26-08-2013, 22:29.

Czy zaobserwowaliście podobny mankament?
    To nie jest żaden mankament. Jeśli coś ( zbiornik) nie jest całkiem pełne lub całkiem puste to przy przyspieszaniu lub hamowaniu musi się przelewać. Praw fizyki nie zmienisz. A że to masz pod siedzeniem (5D) to musisz słyszeć. Jeśli ci to przeszkadza to głośniej radio.

Pozdrawaim

Comment

Czyli rozumiem, że też to słyszysz?

Comment

Witam,
        tak jak napisał kolega każdy powinien to słyszeć bo zbiornik jest pod siedzeniem przednim. Tak jakoś inaczej niż u innych (duuuuży bagażnik).

Comment

Kurcze szczerza powiem, że nie wiedziałem iż siedzę na małej bombce wybuchowej Myślałem, że bak jest raczej z tyłu.
          Co do słyszenia to ja czegoś takiego ani razu nie usłyszałem, nawet przy wyłączonym radiu.

Comment

No więc właśnie: dlaczego wszyscy tego nie słyszymy skoro to jest normalne?

Comment

dlaczego wszyscy tego nie słyszymy skoro to jest normalne?
              Bo jeżdzicie jak emeryci........

Comment

Normalne na 100% auta ze zbiornikim z tyłu też tak mają. Mocne dohamowanie powoduje przemieszczanie się cieczy(paliwa) w zbiorniku. Pulsacyjnie hamując (bez aktywacji absu) można to usłyszeć.

Comment

No ja właśnie jeżdzę jak emeryt/ka i słyszę Nie tylko przy mocnym hamowaniu ale lekkim również.

Comment

Nalej wody do słoika zamknij go zakrętką i przemieszczaj go do przodu i do tyłu zobacz co się dzieje to samo jest z paliwem w zbiorniku.
                    A co do bomby to która strefa auta powinna być najbezpieczniejsza - no właśnie ta gdzie siedzisz!!!!

Comment

u mnie slychac to tylko przy prawie pelnym zbiorniku, ponizej 3/4 spokoj, wiec jesli komus to przeszkadza, proponuje tankowanie po 100zl

Comment

i ja właśnie tak robie, a jak paliwko było tańsze to tankowałem za 70-80zł żeby nie było słychać

Comment

U mnie jest to samo przy przejezdzaniu na parkingu po "lezacych policjantach". Juz sie przyzwyczailem

Comment

Dokładnie pomiędzy siedzeniami, pod tym plastikowym tunelem na wysokości ręcznego jest dekiel z cienkiej blaszki pod którym jest dostęp do zbiornika paliwa. Dokładnie z tego miejsca dochodzą odgłosy przelewającego się paliwa i pozostałe spod auta. Demontaż środkowego tunelu (4 wkręty) i wygłuszenie odpowiednią matą i otuliną tego obszaru powoduje nieznaczną poprawę sytuacji.

Rada jak najbardziej na miejscu, ale zacznij od działu "przedstaw się"
                            Last edited by zunio; 11-03-2009, 18:14. Powód: Regulamin

Comment

Witam ja mam honde 2,2 sport z 2007 roku kupiona w niemieckim salonie i zaobserwowalem to zjawisko juz z samego poczatku. Najczesciej jest to wyraznie slyszalne gdy zatankuje auto do pelna i po przejechaniu kilkudziesieciu kilometrow jak juz ubedzie troche paliwka to takie dzwieki minie dochodza za kazdym razem.Nigdy jednak nie myslalem zeby z tym jechac do serwisu bo to jest moim zdaniem bez najmniejszego sensu poniewaz nikt nie jest w stanie zapobiedz przemieszczaniu sie jakiegokolwiek plynu podczas jazdy.pozdraiwam i nie przejmuj sie tym POPROSTU CIESZCIE SIE Z JAZDY SWOIMI CIVICAMI

Comment

Working...
                              X