Witam, mam od niedawna civica 1.8 5D i jak jest silnik rozgrzany to na wolnych obrotach czuję drżenie - czuć je na siedzeniu, kierownicy itd... Nie czuć ich zawsze, czasem są, czasem nie ma. W serwisie mówili że to jeszcze nowy samochód (przejechane 2000 km) a jak się włącza klima itp to wtedy czuć przez chwile drgania bo obroty na moment spadają. U mnie jest inaczej, nie mam włączonej klimy, nawiew na II kresce itd. Dodatkowo czasem, ale bardzo rzadko przy lekkim przyspieszaniu na nie dużych obrotach ok 1800 - 2300 czuć lekkie szarpnięcie, jedno lub dwa, ale jak mówię to bardzo rzadko i bardzo słabe szarpnięcie.
Czy u was tez tak było i potem to ustąpiło czy to u mnie tylko i muszę jednak nacisnąć na ASO ?
I jeszcze jedno - jakie są u was na rozgrzanym silniku wolne obroty? U mnie wskazówka trzyma się na ok 700, a jak minimalnie dodam gazu i podejdą pod 1000 drgania znikają.
Czy u was tez tak było i potem to ustąpiło czy to u mnie tylko i muszę jednak nacisnąć na ASO ?
I jeszcze jedno - jakie są u was na rozgrzanym silniku wolne obroty? U mnie wskazówka trzyma się na ok 700, a jak minimalnie dodam gazu i podejdą pod 1000 drgania znikają.
Comment