Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyczuwalne wewnątrz auta drżenie silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

O szarpaniu w haniach juz pisano i niestety tego nie da sie naprawić - ten typ tak ma ... https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=5148. Tutaj honda mnie rozczarowała.
    Ale to że zabiera ci moc to prawdopodobnie wina komputera, może chwilowo zmniejsza ci dopływ paliwa? - nie daj się spławić w serwisie. Powodzenia.

Comment

Ja nie zauwazyłem szarpania podczas normalnej jazdy.Czy to z klimatyzacją czy bez.Owszem niewielkie szarpania miałem ale spowodowane sprzęgłem.Przy ruszaniu ,czy zmianie biegów.Ale chyba nie o to chodzi tutaj.U mnie to kwestia przejścia ze sprzęgła mechanicznego na hydrauliczne.Może coś w aucie poprawiono w tej sprawie.Wszak mam moje od niedawna.Pozdrawiam.,

Comment

problem jest z 2008 roku.mój sedan to 2006. owszem było coś takiego , ale już nie występuje , obecnie 90 000 km km przebiegu , występowało przy małym przebiegu

Comment

Odswierze trochę temat. zauważyłem u siebie obroty rowniez na poziomie 700-800 do tegomnie wszystkimwibracje wew auta. Obroty niestety trochę całuje dochodząc do 1000 i w dół do 700. nie ma jednak objawów brudnego Krakowa czyli przygasanie silnika czy wysprzegleniu inzejsciu z obrotów.

Comment

Uff językowo jakoś trudno zrozumieć co napisałeś... Pisz proszę z jakąś ortografią... A w temacie tego co napisałeś zerknij też tu: https://www.civicforum.pl/showthread...h-obrot%C3%B3w i tu: https://www.civicforum.pl/showthread...-praca-silnika
            Last edited by Alix; 26-08-2013, 21:45.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Wybacz. Nie przeczytałem przed wysłaniem i auto korekta namieszala nieźle.

Comment

U mnie nierówną pracę na wolnych obrotach (drgania) wywoływała benzyna 98 oktan. Sprawdzałem to chyba ze 4 razy (różny przebieg). Po zalaniu baku 98 zawsze silnik gorzej pracował na wolnych obrotach. Raz się uparłem i nawet 5 czy 6 baków z rzędu nalałem, bo ponoc komputer musi się przyzwyczaić do innej mieszanki. Bez zmian.

Tak więc leję standardową 95 i problemu (drgań) nie ma.
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

ja zacząłem tankować na stacji przy markecie wiadomo cena. dzisiaj akurat zacząłem zastanawiać sie czy to nie wina właśnie niskiej jakości paliwa.

Comment

Zamieszczone przez michoos Zobacz posta
                    ja zacząłem tankować na stacji przy markecie wiadomo cena. dzisiaj akurat zacząłem zastanawiać sie czy to nie wina właśnie niskiej jakości paliwa.
                    Michoos, zmieniłeś może stację i coś pomogło? Ja czasami w IX gen, jak silnik dobrze się rozgrzeje, na biegu jałowym, zaobserwowałem delikatne falowanie obrotów. Zastanawiam się co to jest właśnie....

Comment

Zamieszczone przez poziomek Zobacz posta
                      Michoos, zmieniłeś może stację i coś pomogło? Ja czasami w IX gen, jak silnik dobrze się rozgrzeje, na biegu jałowym, zaobserwowałem delikatne falowanie obrotów. Zastanawiam się co to jest właśnie....
                      Jakiś czas temu zacząłem tankować 98. różnica jest w dynamice spora i obroty przestały falować. wydaje mi się ze to tez możne mieć związek z tym ze jeżdżę na klimie w rybie auto lecz z wyłączonym ac. uczeniej miałem załączone tylko auto. Falowania zniknęły

A tak na marginesie dzisiaj sprzedałem Hondę.

Comment

Working...
                      X