Zamieszczone przez m26
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Po puszczeniu START słychać rozrusznik
Collapse
X
-
Zamieszczone przez krzysztof550 Zobacz postaAle wtedy odpala bez zgrzytu ,nawet w niskich temperaturach.
Coraz częściej zdarzało mi się ze zgrzytem ,kupiłem używany na allegro (29+20 przesyłka)-oczyściłem posmarowałem i mechanik wymienił .(70zł)
Miesiąc jest ok.Nawet przy niskich temperaturach.
Zdjęty z samochodu był trochę wylatany ,zapaskudzony od szczotek(norma),i zaschnięty smar pod bendiksem.
Szczotki jeszcze ok.Jakby co będzie na wymianę.
Comment
-
Czy ktoś z bardziej doświadczonych kolegów, mógłby potwierdzić czy w moich przypadku będzie to rozrusznik?
Aktualnie posiadam Honda Civic IX 1.8 Sedan rocznik 2015.
Film wrzuciłem nagrywany z kabiny, moim zdaniem najbardziej słychać charakterystyczny "zgrzyt".
https://youtu.be/ulCWkkF2cNQ
PS. Czy ktoś z was szukał zamiennych części do w/w rozrusznika?
Comment
-
Półtora roku temu miałem regenerowany rozrusznik i ostatnio zauważyłem właśnie jak stoi całą noc pod chmurką to wydaje dokładnie taki dźwięk jak przed regeneracja... Tylko jak jest w okolicach 0°C
Spieprzona naprawa czy jak ? Oczywiście już jest po gwarancji bo była najprawdopodobniej na rok
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Mam 3 letnia hrv 104 tys przebiegu i też to słychać , taka konstrukcja hondy . Rozebrać , wyczyścić i przesmarować bendix na ślimaku, bo tam właśnie pył i smar robi się z czasem twardy, a wtedy bendix wolno się cofa i słuchać jego sprzęgiełko kierunkowe.
Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez kusiu Zobacz postaPoda ktoś link, nazwę do szczotek rozrusznika UFO 1.8?
Comment
-
Zamieszczone przez pablo85 Zobacz postaJa już jestem po robocie. Nie życzę jej nikomu, bo w żadnym jeszcze aucie tak ciężkiego dostępu do rozrusznika nie widziałem. Na szczęście da się dobrać do niego bez odkręcania rury wydechowej (nakrętki przy katalizatorze tak zapieczone, że można urwać prędzej szpilki, a nie odkręcić).
Ogólnie przyczyną nieodbijania prawidłowo było miejsce zaznaczone strzałką.
[ATTACH=CONFIG]32906[/ATTACH]
Oryginalny smar tam użyty koloru kremowego zgęstniał chyba ze starości i ciężko było przesunąć zazębnik do przodu i z powrotem, więc sprężyna bendiksa nie dawała rady szybko go odciągać. Bendiks nic nie miał do tego, bo działa prawidłowo. Po wypłukaniu starego smarowidła przekładnia chodziła bez oporów. Profilaktycznie zastosowałem parę kropel oleju i rozrusznik działa jak należy.Oczywiście na wałeczku nie dawałem smaru tylko strzykaweczką trochę oleju i po sprawdzeniu na sucho resztki przetarłem bo w połaczeniu z brudem ze sprzęgła byłoby żle. Olej powinien być w środku a nie na zewnątrz. Przy okazji warto wydmuchać i szmatką wyczyścić samo gniazdo od strony sprzęgła. Robota 8 h , no moźe rzetelnie to 7. Jeśli ktoś to robi już drugi raz to pewnie połowa tego czasu bo dostęp tragedia w 1.4 vtec 100km.
Comment
Comment