Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik 1.8 140 KM - jaki jest?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• No to widzę że nie tylko ja nie potrafię zejść tak nisko. Spalanie mam takie jak u Ciebie. Uff bo juz myślałem ze coś jest nie tak

mod: proszę dopełnić 2 Pkt. Regulaminu.
    Last edited by Gość; 19-02-2014, 23:23.
    sigpic

Comment

• Dzień dobry! Trafne spostrzeżenia, też często jeżdżę 1-2-6. Pozdrawiam
      Adam

Comment

• Pochwalę się, może niektórzy użytkownicy pamiętają mnie z innych tematów tego forum. Po pół roku udało mi się kupić wreszcie moje UFO. Wszystko wyszło nie tak jak planowałem, bo ze strachu przed spalaniem szukałem 1.4 83KM 5d a wyszło 1.8 140KM 3d Type S... Dlatego też piszę w tym temacie.
        Póki co spalanie przy 90% jazdy miejskiej po Krakowie, co prawda nie w godzinach największych korków, wychodzi wg komputera 7,9l/100km a wg baku 8,49l/100km, więc jakiegoś dramatu nie ma. Rzekłbym nawet, że nadspodziewanie dobrze, bo szykowałem się na 9,5l/100km.
        Z innych spostrzeżeń to niskoprofilówki nie są najlepszym pomysłem do miasta. Trzeba mocno trzymać kierownicę. Ale za to na zakrętach ten samochód śmiga jakby był do drogi przyklejony.

Comment

• No dobra pewnie pomyślicie że to żart, ale po rozgrzaniu silnika spalanie wyraźnie spada gdy z trybu dziadzia (wolne przyspieszanie od 1500 do 3300 RPM) przestawiam się na sportowca (szybko do 4100 RPM a potem noga z gazu do hamowania silnikiem lub mały przy gaz aby utrzymać tempo)

Comment

• Zamieszczone przez vanderknur Zobacz posta
            No dobra pewnie pomyślicie że to żart, ale po rozgrzaniu silnika spalanie wyraźnie spada gdy z trybu dziadzia (wolne przyspieszanie od 1500 do 3300 RPM) przestawiam się na sportowca (szybko do 4100 RPM a potem noga z gazu do hamowania silnikiem lub mały przy gaz aby utrzymać tempo)
            Po prostu tak się jeździ Hondą
            adaam62 pisał, że jeździ 1-2-6. Ja w starszych 5cio biegowych też lubię 1-2-5 i wtedy wilk syty i owca cała
            Honda Hybrid 3,4L/100km
            sigpic
            https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

• Witam
              Ogólnie to jestem mile zaskoczony spalaniem Civica.W mieście krótkie trasy na zimnym silniku 8,5 l. Ciekawostka dwa wypady do Chorwacji,pierwszy szybko prędkosci 180km/h drugi wolny 150 max średnia identyczna 7,4 l.
              Dziś naszło mnie na eco--tarsa--nie przekroczyłem 100 km/h i miłe zdziwko 5,6 l--tylko cierpliwości to kosztuje sporo -- tankuje 98--pozdrawiam
              IMG_20150315_145458620.jpg

Comment

• Dolicz sobie jeszcze 0,5l do wskazań komputera i wyjdzie Ci prawidłowe spalanie. Nie sądzę żeby 98 oktanów wpływało na spalanie czy moc. Wg mnie jedyna korzyść to efekt placebo + kilka punktów więcej za paliwo.

Comment

• Zamieszczone przez 5andman Zobacz posta
                  Dolicz sobie jeszcze 0,5l do wskazań komputera i wyjdzie Ci prawidłowe spalanie. Nie sądzę żeby 98 oktanów wpływało na spalanie czy moc. Wg mnie jedyna korzyść to efekt placebo + kilka punktów więcej za paliwo.
                  Oj tam oj tam--pół litra w te czy we wte nie robi na mnie wrażenia--ważne że naszymi civicami mozna też oszczędnie jeździć i 6l na 100 to fajny wynik a jak potrzeba to redukcja w palnik i pysk się śmieje .
                  Hm...z początku lałem 95 potem spróbowałem 98 i nie wiem czy to placebo ale mam uczucie że z dołu lepiej ciągnie i ciut elastyczniejszy---pomijam naszych kombinatorów--właścicieli stacji ale może się okazać że ta 98 ma własnie 95 choć jestem optymista i mam nadzieje że tak nie jest---mniejsza jakoś tak mam że wole tyskie niż złotą 11 i swojej kochance też chce zrobić dobrze---pozdrawiam

Comment

• Ja do swojego 4d konsekwentnie tankowałem 95 i na dystansie ok. 15000 km rzeczywiste średnie spalanie na 100 km wyniosło 8,07 l (7,54 wg komputera). Najniższe spalanie jakie udało mi się wykręcić to 6,05 l (5,7 l wg komputera) - emerycka jazda na trasie. Natomiast maksymalnie wyszło 10,15 l (wg komputera 8,9 l) - w mieście, ale nie pamiętam już czy była to zima, czy lato
                    W kapitaliźmie wszyscy gotowi są zawsze na najgorsze, u nas na najlepsze.
                    Aerodeck
                    Civic 4D
                    Accord Aerodeck

Comment

• 6,05 l na 100 km to naprawdę wyczyn nie do pobicia.
                      A przy moim parciu na gaz to się nigdy mi nie uda

Comment

• Ja aktualnie szukam mojej "idealnej czarnej perły", dlatego mam pytanie do posiadaczy... rzadko zdarza się aby na aukcjach czy gdziekolwiek te samochody były sprzedawane z przebiegiem wyższym niż 150 tyś. Aktualnie mam dwie oferty które wahają się w granicach 150-180 tyś. Czy to dla Hani dużo? Jakich problemów można się spodziewać przy tych przebiegach? Na co zwrócić uwagę?

Comment

• 170 tys dla silnika hondy nie jest dużo. Wszystko zależy jakie były interwały wymian części eksploatacyjnych, kto jeździł, jak jeździł. Szczerze. to na moje jest to realny i zdrowy przebieg. Są hondy z przebiegami i po 300-400 tys km. Kwestia tylko i wyłącznie zadbania. Czego się spodziewać po takim przebiegu. Pierwsza rzecz to standard czyli na start oleje filtry, rozrząd. Generalnie silniki hondy są długodystansowe i mało awaryjne.

Jeśli masz konkretną ofertę wrzucaj linki ocenimy na ile będziemy mogli. Uważaj na handlarzy. Wole mieć 170 realne niż 280 ukryte. Jeśli za średnią normalnego przebiegu uznajemy 20 tys km rocznie to łatwo przeliczyć że 10 letnie auto będzie miało śmiało ponad 200 tys. Więc taki 8 latek ma około 160 tys. Zdarzają się cuda jak widać w ostatnich wpisach w moim temacie dziadziu kupił ufo w 2011 roku od babki która przez 3 lata przejechała 16 tys. Ale takie samochody nie są sprzedawane na allegro czy olx
                          Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• Mniez tez udalo sie kupic w pazdzierniku 2014 civica z 2008r z przebiegiem 82204km. tyle ze wiedzialem od kogo biore i co biore a co do samego silnika 140km i fajne i nie fajne... czasem brakuje troszke... ale to w koncu noe type r 200konny.

Comment

• wiecie co wam powiem wyje ten silnik niesamowicie 3,5 tysiaca obrotow i 130 na liczniku na dluga trase samochod masakra ale w sumie jestem zadowolony

Comment

• Zamieszczone przez andi23ct Zobacz posta
                                wyje ten silnik niesamowicie 3,5 tysiaca obrotow i 130 na liczniku na dluga trase samochod masakra
                                No tutaj to ameryki nie odkryłeś ze 100 postów na ten temat zapewne na forum jest
                                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                                X