Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hamownia 1.8 - wyniki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

hm, jak to stwierdzić?

Comment

Czynników, które determinują załączenie VTEC'a jest kilka. Poczytaj na czym to polega, posłuchaj swojego silnika, zamontuj sobie najprostszą żarówkę jako miernik czy sygnał wychodzi z kompa i wtedy zaczniesz diagnostykę. Jak czujesz, że nie dasz sobie z tym rady daj auto zaufanemu mechanikowi ze wskazaniem na sprawdzenie czy załącza się VTEC.

Comment

147,3 KM
        169,9 Nm
        Last edited by Dave Gahan; 20-07-2021, 10:30.

Comment

poczytawszy co tu pisano to tragedii nie ma. Dave .. bardzo mało widać informacji na tym wykresie, edytuj i daj coś wyraźniejszego.
          Paluch, widziałem że robiłeś ten test w temperaturze otoczenia sierpień i +28stC ... to warunki które nie są odpowiednie dla wiarygodnych danych. Tym 135KM nie powinieneś się martwić, moim zdaniem to bardzo dobry wynik. Większość BMW w takich warunkach traci 20-30% KM mocy. Zatem u Ciebie to to raptem 3,57% straty przy +28stC to jest świetny wynik.
          Kilka osób słusznie zauważyło z jakiego powodu są takie wyniki.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            poczytawszy co tu pisano to tragedii nie ma. Dave .. bardzo mało widać informacji na tym wykresie, edytuj i daj coś wyraźniejszego.
            Paluch, widziałem że robiłeś ten test w temperaturze otoczenia sierpień i +28stC ... to warunki które nie są odpowiednie dla wiarygodnych danych. Tym 135KM nie powinieneś się martwić, moim zdaniem to bardzo dobry wynik. Większość BMW w takich warunkach traci 20-30% KM mocy. Zatem u Ciebie to to raptem 3,57% straty przy +28stC to jest świetny wynik.
            Nie mam VIP, mogę tylko w zredukowanej jakości wrzucić zdjęcie może to będzie lepsze.
            Auto seryjne 178 000 przebiegu jedynie wkładka filtra powietrza k&n zamontowana.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
              Lol. To post z 2010 roku. Raczej ciężko mi się martwić jak od 3 lat tego auta nie mam haha.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

no jasne , ale ktoś nim jeździ, i wiele osób posiada taki model i wcale on nie jest jakiś "niedorobiony" bo słabszy niż fabryka deklaruje. Ktoś pomyśli, a może pierścienie i ten cały okres... nie. To po prostu normalne podczas badania w trudnych warunkach.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                X