Był może ktoś z was na hamowni swoim civiciem ? Ja dzisiaj byłem i trochę się rozczarowałem ..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Hamownia 1.8 - wyniki
Collapse
X
-
nie to, żebym od razu robił awanturę, ale zastanawiam się, czy jest możliwość pomarudzenia o tym w ASO? ja wiem, że polskie ASO mają to głęboko w pompie, ale w końcu, w jakiś sposób, produkt odbiega od specyfikacji... a na to są przepisy gdzieś jakieś. Jak kupuję pół litra, to chcę pół litra a nie 0,45 l, nie? No chyba, że kolega jeszcze nie dotarł samochodu etc...1.8 5D Sport
Comment
-
Zamieszczone przez jasiczny Zobacz postaCześć,
No faktycznie wyszło trochę mniej niż podaje producent...
Pozdr,Last edited by jacek65; 06-08-2010, 15:56.
Comment
-
No no, ale w jaki sposób badana jest moc silnika, jeśli hamownia jest na rolkach pod kołami? Chcecie mi powiedzieć, że sprawdzając moment i moc na kołach da się powiedzieć jakie są tarcia w układzie napędowym i jak przenoszony jest napęd i ile energii jest tracone wewnątrz przeniesienia napędu?
Comment
-
Widziałem kiedyś prawdziwą hamownię firmową Fiata.Był tylko silnik ze skrzynią.A półosie hamowane były za pomocą silników elektrycznych.Nie było żadnych kół,rolek czy podwozia.I dlatego dane producenta w katalogu i sprawdzone na gotowym już aucie mogą się różnić.Ale nie wiem w czym problem.Tylko po co się bawić w testy i teorie, skoro auto jeździ dobrze.Pozdrawiam.
Comment
-
hamownia
Hej
Założyłem kilka dni temu gaz do swojego ufo 1.8 - elpigaz stella eobd premium i dostałem takie wydruki z hamowni. Auto jest z 2010r., czy mogę was prosić o opinię do przedstawionych wykresów? czy taki spadek mocy i momentu obrotowego w stosunku do danych katalogowych jest w normie? na gazie jeszcze niżej to wychodzi, ciężko stwierdzić podczas jazdy czy jest lepiej, gorzej subiektywnie wychodzi podobnie. Żadnych negatywnych skutków założenia gazu nie odczułem, wszystko chodzi bez szarpnięć, falowania itp.
1. hamownia na benzynie
IMG_0331.jpg
2. na lpg
IMG_0355.jpg
Comment
Comment