Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hamownia 1.8 - wyniki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Hamownia 1.8 - wyniki

Był może ktoś z was na hamowni swoim civiciem ? Ja dzisiaj byłem i trochę się rozczarowałem ..
    Załączone pliki
    Last edited by Alix; 26-08-2013, 22:12.

Cześć,

No faktycznie wyszło trochę mniej niż podaje producent...

Pozdr,

Comment

nie to, żebym od razu robił awanturę, ale zastanawiam się, czy jest możliwość pomarudzenia o tym w ASO? ja wiem, że polskie ASO mają to głęboko w pompie, ale w końcu, w jakiś sposób, produkt odbiega od specyfikacji... a na to są przepisy gdzieś jakieś. Jak kupuję pół litra, to chcę pół litra a nie 0,45 l, nie? No chyba, że kolega jeszcze nie dotarł samochodu etc...
      1.8 5D Sport

Comment

A te dane są z kół czy z silnika?

Comment

dane z silnika. samochod 45 000 przebiegu wiec dotarty jest. Ale co pojedziesz do ASO i powiesz ze nie masz 5 koni ? wysmieja Cie. Oto cała POLSKA!

Comment

Zamieszczone przez jasiczny Zobacz posta
            Cześć,

No faktycznie wyszło trochę mniej niż podaje producent...

Pozdr,
            A przy jakiej temperaturze otoczenia i ciśnieniu atmosferycznym podaje dane producent?.Zwykle jest to ciśnienie na poziomie morza i temperatura ok.20 st.C.Nie wiem jak z ciśnieniem,ale temperatura jest tam wyższa.Może to jest przyczyną że mniej wyszło.
            Last edited by jacek65; 06-08-2010, 15:56.

Comment

Panowie liczy sie temperatura powietrza im wyzsza tym mniej koni moze ktos wie w jakich warunkach byly hamowane te silniki w fabryce to sie wszystko wyjasni.

Comment

Hejka. Czy ktoś może mi powiedzieć jak się bada moc na silniku w takiej homownii?

Comment

jest to hamownia podwoziowa na rolkach i podaje ci moc na silniku i moc na kołach oraz wylicza straty.

Comment

No no, ale w jaki sposób badana jest moc silnika, jeśli hamownia jest na rolkach pod kołami? Chcecie mi powiedzieć, że sprawdzając moment i moc na kołach da się powiedzieć jakie są tarcia w układzie napędowym i jak przenoszony jest napęd i ile energii jest tracone wewnątrz przeniesienia napędu?

Comment

Widziałem kiedyś prawdziwą hamownię firmową Fiata.Był tylko silnik ze skrzynią.A półosie hamowane były za pomocą silników elektrycznych.Nie było żadnych kół,rolek czy podwozia.I dlatego dane producenta w katalogu i sprawdzone na gotowym już aucie mogą się różnić.Ale nie wiem w czym problem.Tylko po co się bawić w testy i teorie, skoro auto jeździ dobrze.Pozdrawiam.

Comment

Powtórz test zimą jestem ciekawa czy będzie różnica

Comment

Bylem rowniez na tej samej hamowni TUNE-UP w gdansku Civicem 1.8 Type S i mi wyszlo 137 km i 167,9 niutonow przebieg to 12 tys bym zalaczyl wykres ale nie wiem jak

Comment

hamownia

Hej
                            Założyłem kilka dni temu gaz do swojego ufo 1.8 - elpigaz stella eobd premium i dostałem takie wydruki z hamowni. Auto jest z 2010r., czy mogę was prosić o opinię do przedstawionych wykresów? czy taki spadek mocy i momentu obrotowego w stosunku do danych katalogowych jest w normie? na gazie jeszcze niżej to wychodzi, ciężko stwierdzić podczas jazdy czy jest lepiej, gorzej subiektywnie wychodzi podobnie. Żadnych negatywnych skutków założenia gazu nie odczułem, wszystko chodzi bez szarpnięć, falowania itp.

1. hamownia na benzynie

IMG_0331.jpg

2. na lpg

IMG_0355.jpg

Comment

Załącza się w ogóle VTEC? Dziwna ta fala przy 5800 obrotów.

Comment

Working...
                              X