Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic UFO i sedan VIII - Poduszki silnika.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Wyprasować
    wybić
    wyciąć gumę ,tuleję przeciąć ostrym bardzo waskim przecinakiem
    wydmuchać gumę tlenem ,reszta jw.
    naciąć tuleję brzeszczotem i wyjąć palcami (nie hustać piłą)

Comment

Zamieszczone przez phadhd Zobacz posta
      Na drive2.ru ostatnio zaczęli montować poduszki z peugeota, swag 64130009, prawdopodobnie mniej drgają od tych z bmw - ale z tego co tam czytałem ilu użytkowników bmw i psa to tyle samo niejednoznacznych opinii......
      poduszka bmw lemforder 2284501.
      Numery do sedana.
      To prawda ,że te poduszki z bmw mocno drgają ,bo mam taką zrobioną .

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Comment

Jako że za niedługo zbiorę się za wymianę poduszek i wolę być przygotowanym zanim wszystko zdemontuję, chciałbym zapytać czy bez problemu standardowymi nasadkami będzie można odkręcić tę śrubę ponieważ febest HM-FKLH nie daje tej części w komplecie. Nie potrafię znaleźć co to za rodzaj śruby.

mount.png

Dodatkowo ciekawostka, są dostępne poduszki olejowe NTY ZPS-HD-016 nie tylko same tuleje jakie oferuje FEBEST, chyba powinny pasować do UFO ?
        Last edited by n0n1ck; 20-11-2021, 13:52.

Comment

Witam. Kupiłem poduszkę Febest HM-FDATFR do sedana Civic VIII. W jednym kierunku powierzchnia góry nie jest równoległa do podstawy. Wie ktoś czy te poduszki tak mają, czy to bubel do zwrotu? Wiem, że to chińczyk, ale pytam - może ktoś zwrócił na to uwagę?3a.jpg
          Załączone pliki
          Last edited by przemekp; 27-01-2022, 20:23.

Comment

Dzisiaj wymieniłem poduszkę. Okazało się, że ta Febestu jest identyczna jak oryginalna Hondy.

Comment

Witam,
              Pozwolę sobie podpiąć się pod temat - w moim ufo 2.2 padła poduszka olejowa (tak przynajmniej to wygląda po objawach podobnych, jeśli nie identycznych jak u kolegów). Jako, że do diesla nie znalazłem zamienników, zostaje mi kupno oryginału nowego lub używki. Cena nowego poraża więc raczej skłaniam się ku drugiej opcji, tylko w okolicy nie mam gdzie kupić, a w sieci mogę trafić na taką samą jak moja. I tu moje pytanie: czy ktoś z forumowiczów może mi polecić pewnego sprzedawcę, a może ktoś ma taką część na sprzedaż? Ewentualnie, może ktoś ma namiary na jakąś firmę która mogła by to zregenerować?

Comment

Litewski szrot
                Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Witam.
                  Ostatnio zauważyłem, że na biegu jałowym można odczuć drgania w samochodzie. Po wyłączeniu klimy wyraźnie drgania spadają ale jeszcze są odczuwalne. Co doradzicie? Szukać wproblemu w poduszkach pod silnikiem?

Comment

Czy ktoś z osób które wymieniały u siebie poduszki może polecić z perspektywy czasu zamiennik? Febest a może NTY? Jak się u Was sprawują po dłuższym czasie użytkowania?

Comment

Odswieżę temat bo czeka mnie wymiana dolnej poduszki silnika... Prawdopodoobnie pójdę w używkę OEM (jest jeszcze zamiennik Febest ale czy będzie pasował?)

Pytanie o wygląd takiej poduszki, nie wiem dlaczego niektóre poduszki (te dolne) mają 2 "śruby", niektóre jedną. Nie wiem czy to ma znaczenie ale skoro obie są OEM... Niby kąt nachylenia mocowania jest taki sam, więc obie wersje powinny pasować?
                      Załączam zdjęcia.

Pytanie bardziej z ciekawości, co się dzieje w przypadku całkowitego zużycia takiej poduszki (oberwania tych 2 łączeń)? Drgania będą na tyle silne że ciężko będzie jeździć ?

50890-smg-305-oem-honda-civic-8gen-poduszka-silnika-1.jpg52732948_2997325803626516_7237513029020024832_n.jpgtylko oem nie warto zamiennika.jpg
                      Last edited by Zaskal; 23-04-2024, 13:27.

Comment

Zamieszczone przez przemekp Zobacz posta
                        Dzisiaj wymieniłem poduszkę. Okazało się, że ta Febestu jest identyczna jak oryginalna Hondy.
                        Też mam sedana z 2007r i zbieram wiedzę dot poduszek.
                        Jak sprawuje się auto na febeście?
                        Jaka jest teraz przerwa między krawędzią poduszki a elementem metalowym który na nią osiada?
                        U mnie chyba już siedzi na poduszce bez luzu, więc myślę o wymianie..

Comment

Dopiszę kolejnego posta pod postem żeby podbić temat, może się ktoś wypowie.

Chciałbym prosić o opinię tych, którzy wymieniali przednią poduszkę silnika.

Comment

Również podbijam temat.
                            Szukam prawej przedniej poduszki do Civica 8, silnik 1.4 z 2010 roku. Wszędzie widzę poduszki do 1.8 i nie wiem czy będą kompatybilne.
                            Czy ktoś miał już podobny problem?

Comment

Może nie w temacie bezpośrednio poduszek trzymających silnik, ale związane z drganiami i hałasami silnika. Gdyby ktoś szukał dźwięku plastiku uderzającego o metal w 2.2 (taki traktor trochę), to sprawdźcie gumowe uchwyty/poduszki trzymające pokrywę górną silnika. U mnie waliło przy tym mocowaniu blisko korka oleju, pozostałe trzy też już zużyte mocno.

32122-RBD-E00

mocowanie pokrywy silnika.jpg

Comment

Working...
                              X