Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic UFO i sedan VIII - Poduszki silnika.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic UFO i sedan VIII - Poduszki silnika.

witam ,ile ciic 1,8 5D ma poduszek pod silnikiem...... 4???

4 pod silnik i 2 pod skrzynie biegów

Comment

Poduszki silnika

Czy znacie może jakąś firmę, która robi zamienniki poduszek silnika do 1.8L?

Comment

Obawiam się że nie znajdziesz zamiennika. Ja również poszukuję poduszki do mojego sedana, ale do wyboru tylko oryginał nowy lub używany

Comment

Nie wiecie przypadkiem czy poduszka olejowa silnika różni się między wersją sedan z USA a wersją sedan europejską. Szukam jakiejś pomocy w serwisach Hondy ale ich wiedza organoleptyczna części daje wiele do życzenia.

Comment

Poduchy silnika

Hej forumowicze. Poszukuje informacji na temat poduszek silnika w civicu 8. W celach edukacujnych, artykuły, informacje, własne przemyślenia. Dziś w rozmowie ze znajomym zostałem poinformowany że w naszych hankach są zamontowane poduchy olejowe. Coś nie chce mi się w to wierzyć, zawsze myślałem że poduchy silnika to element gumowo metalowy. Proszę o każda informacje. Dziekuję

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.
            sigpic

Comment

ta od strony rozrządu jest olejowa a pozostałe suche.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Dokładnie. Prawa jest olejowa na 100% bo u mnie trzeba było ją wymienić. Niżej widok na nową i starą, a sama wymiana jest opisana TUTAJ.

m_nowa_bok_5.jpg m_uszkodzona_3.jpg

Comment

Tez juz u siebie wymienialem. Auto mialo przejechane 100kkm (sedan).Sama guma byla w idealnym stanie bez zadnych pekniec i wyciekow. Dlugo nie moglem dojsc dlaczego silnik walil jak ruszalem. Okazalo sie ze poducha byla oklapnieta i dystans na odboju byl minimalny jak na zdjeciu
                  picture1-damaged-engine-mount.jpg

Comment

Mam podobny problem u siebie w sedanie . Podczas ruszania pod sam koniec zasprzeglania auto potrafi zadrżeć, przód podskakuje.
                    Jaka powinna być prawidłowa przerwa na tym odbojniku?
                    Ile kosztuje wymiana tej poduszki?

Comment

Witam, wiem, że mam właśnie do wymiany poduszkę olejową (mechanik potwierdził). Tylko mam problem z znalezieniem całej nowej w normalnych pieniądzach (aso koszt samej część około 1000) . Jak zdzwoniłem po sklepach to trafiłem na propozycję samej puszki z gumowym kapturem. Z stąd pytanie, czy ktoś już próbował takiej wymiany, albo coś wie w tym temacie?

Comment

U siebie musiałem dać wymienić bo dokonała żywota.
                        Kupowałem używkę na Allegro. Więcej opisałem TUTAJ.

Comment

Witam ponownie, poduszka wymieniona na nową. Co do w/w puszki to mechanik stwierdził, że nie ma możliwości wymiany, bo cała poduszka jest nierozbieralna. Ps. w jednym z krakowskich serwisów Hondy proponowano mi zamiennik za ok. połowę ceny oryginału, tylko czas oczekiwania na część ok. 2 tygodni.

Comment

Witam
                            Pozwolę się podpiąć pod ten wątek.
                            Od kilku dni podczas ruszania zaczyna mi trząść całym samochodem, tylko na 1 biegu i tylko przy wysprzęglaniu. Po przestudiowaniu forum myślę, że problem może leżeć po stronie zawieszenia silnika. Czytając opis wymiany poduszki silnika zamieszczony przez Trafo nie widzę aż tak poważnego uszkodzenia poduszki u siebie. Zanim udam się do mechanika proszę o ocenę, czy poduszka nadaje się do wymiany? Z góry dziękuje
                            IMG_20161112_101919.jpgIMG_20161112_101911.jpg

Comment

Wydaje sie ze jest ok. U mnie bylo tak nisko ze nie moglem nawet kluczyka od samochodu wcisnac na plasko a sama poducha wygladala jak nowa. Wymienilem poduche na nowa z aso i przerwe mam podobna jak twoja. Poza tym dalej mi silnik bije, nie tak jak wczesniej ale przy ruszaniu dalej podskakuje. Teraz zastanawiam sie nad wymiana poduszki od skrzyni, ktora tez nie jest tania.

Comment

Working...
                              X