Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koło zapasowe / dojazdówka do VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Proszę o potwierdzenie co do dojazdówki dla Ufo, 1.8 5d poliftowej (2009 r) (Bo już tak kupuję ją od roku ). Czy dla w/w Hondy, można brać w ciemno wymiary 135/80/16? Chcę kupić pewną i żeby w razie czego nie okazało się, że przeszkadzają jakieś blaszki itp... I czy R16 zamiast D16 ma w tym wypadku duże znaczenie?

W skrócie czy poniższe są odpowiednie?
    Spare Wheels- Oficjalny Sklep Internetowy. Koła Zapasowe, Koła Dojazdowe- Nowe i Używane. Szeroki Asortyment, Korzystne Cen, Szybka Wysyłka

Z góry dzięki.

Comment

Zamieszczone przez Amaze Zobacz posta
      Proszę o potwierdzenie co do dojazdówki dla Ufo, 1.8 5d poliftowej (2009 r) (Bo już tak kupuję ją od roku ). Czy dla w/w Hondy, można brać w ciemno wymiary 135/80/16? Chcę kupić pewną i żeby w razie czego nie okazało się, że przeszkadzają jakieś blaszki itp... I czy R16 zamiast D16 ma w tym wypadku duże znaczenie?

W skrócie czy poniższe są odpowiednie?
      Spare Wheels- Oficjalny Sklep Internetowy. Koła Zapasowe, Koła Dojazdowe- Nowe i Używane. Szeroki Asortyment, Korzystne Cen, Szybka Wysyłka

Z góry dzięki.
      Z tego co mi wiadomo ta dojazdówka jest najbardziej odpowiednia do Ufo.

Zamieszczone przez Gallus Zobacz posta
      Okazuje się że dojazdówka t135/90 d16 nie wejdzie do miejsca w bagażniku, po przymiarce okazuje się że takie koło ma około 650mm a miejsca w bagażniku jest max 630mm Idealnie spasuje dojazdówka t135/80d16. A ja mam pytanie czy moge myśleć o dojazdówce 15" ? dodaję zdjęcia moich osłon hebli: [ATTACH=CONFIG]23192[/ATTACH]
      Zamieszczone przez wiatr71 Zobacz posta
      Dziwne, u mnie dojazdówka w tym rozmiarze 135/90D16 mieści się we wnęce. Co prawda jak jest prawidłowo napompowana (4,2 bara) to na wcisk wchodzi, ale wchodzi ;P[ATTACH=CONFIG]30664[/ATTACH]
      Ja natomiast mam okazję kupić 135/90/16 i związku z tym mam prośbę czy mógłby ktoś trzeci potwierdzić czy faktycznie T135/90 D16 wchodzi czy nie wchodzi do wnęki w bagażniku?

Comment

135/80 R16 wchodzi na styk.
        Mój czarny 8gen

Comment

Czy podnośnik od UFO będzie dobry IX chodzi mi o ciężar (napis na podnośniku 850 )

Pozdr.

Comment

Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
            Czy podnośnik od UFO będzie dobry IX
            Będzie, ja mam od VIII wraz z zestawem kluczy i używam przy przekładce kół z sezonu na sezon.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
              Będzie, ja mam od VIII wraz z zestawem kluczy i używam przy przekładce kół z sezonu na sezon.
              Dziękuję za odpowiedź.

Comment

Dodam jeszcze, że lewarek jak i zestaw kluczy ( klucz do odkręcania śrub od kół, przedłużka na lewarek i śrubokręt, w takim czarnym pokrowcu ) mieszczą się idealnie w schowku w bagażniku po lewej stronie- tam jest właśnie miejsce w IX, na lewarek i klucze.
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

Ktoś wpadł na pomysł skąd mozna dopasować zapas? Potrzebuje 16 cali gdyż mam duże oslony. I jak narazie civic ponad 400zł, a accord wypada taniej ale i tak ponad 250zł. Można dopasować od czegoś innego?

Comment

Chevrolet chyba cruze ma odpowiedni rozmiar zarówno opony jak i felgi i osadzenia. Sprawdź.
                    Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
                    Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
                    Ale o Hanie trzeba dbać
                    Moje maleństwo: ES7

Comment

• nie właśnie z cruze nie pasuje :/

Comment

• a od Mazdy 6 sprawdzałeś lub Renault Megane Grandtour III ?

felga R16, 6,5" - 7", 5x114,3, ET 40-45 ?
                        jeżeli masz jakiś inny wymiar to podaj to coś dopasujemy....
                        Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
                        Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
                        Ale o Hanie trzeba dbać
                        Moje maleństwo: ES7

Comment

• 135/80 16 z tego co tu wyczytalem gdyż mam duze tarcze. Znalazłem 135/90 16 jednak nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy bedzie pasowała do wneki.

Comment

• Jakby ktoś potrzebował dojazdówki,to sprzedaję swoją:
                            OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Comment

• witam; kojarzy ktos czy w hb type s 2007 z Niemiec ktory fabrycznie mial i ma zestaw naprawczy zamiast dojazdowki bedzie w podlodze pod wykladzina gwint do przykrecenia jej zeby nie latala po bagazniku??? wlasnie kupilem dojazdowke 16"(za 220 pln) ze sruba w zestawie i sprzedajacy powiedzial, ze jest tam gdzies gwint, wystarczy namacac dziure,naciac i przykrecic...prawda toto, macie tak u siebie???
                              jakby co to tu jest aukcja:https://allegro.pl/kolo-zapas-dojazd...162821188.html tylko ta cena; kogos niezle popier...krecilo...
                              pzdr
                              Last edited by lukaug1684; 14-03-2018, 15:36.
                              http://www.civicforum.pl/showthread....-FN1-by-august

Comment

• Tak, pod wykładziną jest miejsce do zamontowania dojazdówki. Można to wymacać.
                                Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
                                X