Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koło zapasowe / dojazdówka do VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Koło zapasowe / dojazdówka do VIIIgen

Chciałem zapytać jakie i czy w ogóle macie koło zapasowe?
    Moja Hondzia jest z Niemiec i tam zamiast koła jest taki środek uszczelniający co do użycia którego mam duże wątpliwości. W bagażniku jest schowek i prawdę mówiąc dziś jak kupiłem sobie drugi komplet alufelg to myślałem, że felgi z zimówką wrzucę jako zapas do tego schowka, a tu nic z tego. Koło się tam nie mieści.
    Zatem pytanie jest czy macie dojazdówki, czy większy niż mój schowek, czy też taki preparat do zabezpieczenia opony w razie jej przebicia?
    Last edited by Alix; 01-09-2013, 23:37.
    h16v
    Civic i-CTDi
    średnie spalanie

dojazdówka

Civic 1,8 sport 2008r kupiona w kraju ma dojazdówkę.

Comment

Z doświadczenia wiem,że Niemcy nie bawią się w żadne dojazdówki.Wożą właśnie takie uszczelniacze a w razie czego dzwonią po pomoc drogową.

Co kraj to obyczaj.............
      ビートル ジョン

Comment

Ja mam VI gen z Niemiec i u mnie jest dojazdówka. Śmiesznie wyglada w bagażniku bo w tym wgłębieniu zmieściłyby się dwie takie. Gdybyś kupował dojazdówkę to patrz na odpowiednie otwory bo wiem że był z tym problem

Comment

ja też mam dojazdówke zajmuje mniej miejsca a co do uszczekniaczy to wiem że można użyć tylko do małej dziurki a na naszych drogach nietrudno o rozerwanie opony wtedy kicha i jeszcze "gumisie" z wukanizacji doliczają pare zeta za czyszczenie takiej opony z uszczelniacza przy łataniu gumy

Comment

Z tego co wiem to hanie VIII generacji z niemiec mają właśnie ten środek, wiem bo też taką posiadam iCTDi i też sie zastanawiam nad zapasówką ale wchodzi tam tylko dojazdówka. A co do tego środka to trzeba patrzeć na termin przydatności. Kumpel kupił teraz 1,8 w polskim salonie i ta ma zapasówke.

Comment

Zamieszczone przez andre96 Zobacz posta
              Z tego co wiem to hanie VIII generacji z niemiec mają właśnie ten środek, wiem bo też taką posiadam iCTDi i też sie zastanawiam nad zapasówką ale wchodzi tam tylko dojazdówka.
              No to mamy identyczna sytuację.
              Rozmawiałem z wulkanizatorem wczoraj i powiedział, że ten mój środek jest trujący (nie wiem jak to się ma do życia mojej opony ) ale w każdym razie stwierdził, że da się oponę wyczyścić w razie użycia tego specyfiku.
              Generalnie polecił mi opony typu RunOnFlat. Rzeczywiście miałem to w ręku i rant robi wrażenie. Ponoć są trochę droższe.
              Prawdę mówiąc nie płaczę za bardzo, że mi się całe koło z felgą nie mieści bo to sporo waży no ale jakieś wyjście trzeba znaleźć.
              h16v
              Civic i-CTDi
              średnie spalanie

Comment

Civic 1,8 sport 2008r nie moge dobrać dojazdówki

kupiłem nową dojazdówke wyjętą z ufo i nie wchodzi, z przodu mam za duży zacisk a z tyłu ta osłona blaszana haczy, dojazdówka 135/90/15
                Możecie sprawdzić jakie macie rozmiary w swoich autkach??
                Najbardziej interesuje mnie 1,8 sport

Comment

koło dojazdowe VIII Gen

Witam, Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakie wymiary ma koło dojazdowe z Hondzie civic VIII 5D ?? bo nie mam takiego a wolałbym mieć.
                  Last edited by pain; 25-10-2010, 13:22.

Comment

T135/90d15 100m
                    Last edited by Niki; 08-06-2010, 08:08.
                    sigpic

Comment

Dojazdowka honda civic VIII 5D 1,8 sport

Witam
                      Mam prosbę czy moze ktos z Was podac wymiary dojazdowki w hondzie 5D 1,8 sport.
                      Załatwiłem dojazdowke od hondy civic VIII rozmiar T135/90d15 100m roztaw srub pasuje ale felga nie wchodzi na tarcze bo haczy o blache za tarczą podejrzewam ze musi byc ,,16,,

Comment

Dane z Servisówki:
                        3D / 5D 2006/2007
                        OPONY Rozmiar Przód i tył 205/55R16 91H, 205/55R16 91V, 225/45ZR17 91Y
                        Rozmiar Zapas T135/90D15 100M

100% pewności jak odczytasz z tabliczki znamionowej na Patrz naklejka z informacjami na słupku drzwi.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Niestety T135/90D15 100M nie wchodzi jest za mala blokuje blacha za tarcza hamulcowa

Comment

to ciekawe? jedź do ASO ich zapytaj!? bo ja innego zamiennika dla dojazdówki nie znam - wiem ze niektórzy mają pełnowymiarowe koło.
                            no a co tabliczka mówi? przeczytaj !? na 100% tam pisze !!!
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Najprawdopodobnie bedzie to dojadowka T135/90D16 ale panowie w serwisie w Radomiu o czyms takim nie słyszeli
                              Ogladałem tam kilka civicow i wszystkie mialy dojazdowki T135/90D15 100M z tym ze nie mialy tej wystajacej na ok 3cm blachy za tarcza hamulcowa i tym sposobem ,,15,, wejdzie
                              Ciekawe czemu moja ma te blache za tarcza, gdzies tam doczytalem ze tak maja civic sport oraz diesle ale z drugiej strony w salonie tez stały podobno civic sport i tej wystajacej blachy nie mialyw najblizszym czasie bede mial ,,16,, to dam znac czy pasuje
                              Last edited by mario111; 25-10-2011, 20:23.

Comment

Working...
                              X