Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koło zapasowe / dojazdówka do VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

kabaret poprostu masz koło które nie pasuje do twojego auta, mimo że nie masz gwarancji to ja bym im rzucił temat, a't tak dla zasady klient ma koło co nie pasuje od nowości
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Malo tego Pan w serwisie stwierdzil ze civic 5d po 2006r byl tylko benzyna?

Comment

matko, co to za serwis...
        ja mam te blachy w VIIce i wszystko pasuje ale co wychodzi na to że przecież nikt nie podmienił tego koła ? złe dali w fabryce ? jaja normalnie.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Sprawa rozwiazana
          Pasuje dojazdowka o rozmiarze 135/80D16 dla tych co maja wieksze blachy za tarcza

Comment

Rozmiar dojazdówki a felgi Civic

Witam, poniewaz temat zamkniety musze otworzyc nowy, otoz w sobote pomykalem autostrada i buchla mi opona (nowa 2 letnia) tylna, mialem tylko system naprawczy ktory moim zdaniem producent powienien wsadzic sobie w d.... Szukam teraz dojazdowki, na ebayu znalazllem cos takiego:

Pytanie brzmi czy to rzeczywiscie bedzie hulalo, bo felgi mam 16'' a dojazdowka 15'', bo z podobnych ogloszen wynika ze ta dojazdowka tak naprawde pasuje tez do civic 2000-05. Dodam ze slyszalem ze dojazdowka powinna chodzic tylko na tyle, jesli pojdzie przod powinno sie przelozyc opone z tylu do przodu a dojazd na tyl.
            Dzieki pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez roseng Zobacz posta
              Witam, poniewaz temat zamkniety musze otworzyc nowy, otoz w sobote pomykalem autostrada i buchla mi opona (nowa 2 letnia) tylna, mialem tylko system naprawczy ktory moim zdaniem producent powienien wsadzic sobie w d.... Szukam teraz dojazdowki, na ebayu znalazllem cos takiego:

Pytanie brzmi czy to rzeczywiscie bedzie hulalo, bo felgi mam 16'' a dojazdowka 15'', bo z podobnych ogloszen wynika ze ta dojazdowka tak naprawde pasuje tez do civic 2000-05. Dodam ze slyszalem ze dojazdowka powinna chodzic tylko na tyle, jesli pojdzie przod powinno sie przelozyc opone z tylu do przodu a dojazd na tyl.
              Dzieki pozdrawiam
              Raczej 16" bo 15" może nie pasować ze względu na szerokość osłon tarcz hamulcowych. Są dwa rodzaje tych osłon i lepiej przymierzyć objazdówkę.

Comment

Zamieszczone przez ABK Zobacz posta
                Raczej 16" bo 15" może nie pasować ze względu na szerokość osłon tarcz hamulcowych. Są dwa rodzaje tych osłon i lepiej przymierzyć objazdówkę.
                Witam
                Przeczytaj moje posty z poszukiwaniem dojazdowki moze cos to Ci pomoze głownie chodzi tu o wystajaca blache za tarcza hamulcowa

Comment

Witam, nie wie może ktoś gdzie w Warszawie lub okolicach można dostać 16'' dojazdówke za rozsądne pieniądze? 300zł to chyba troche dużo, a taką przeważnie cenę mi krzyczą. Dziękuję z góry za podpowiedź

Pozdrawiam

Comment

1. to nie jest dużo
                    2. na pewno Ci to potrzebne??? ja od 4 lat bez dojazdówki jeżdżę i jakoś żyję...
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                      1. to nie jest dużo
                      2. na pewno Ci to potrzebne??? ja od 4 lat bez dojazdówki jeżdżę i jakoś żyję...
                      A złapałeś w tym czasie gumę?

Comment

Patrząc na ceny dojazdówek do innych modeli.... A co do potrzeby, teraz niby nie, ale wiesz jak jest, guma może się trafić w najmniej spodziewanym momencie, wolę dmuchać na zimne.

Comment

Może inaczej: ostatni raz złapałem gumę a właściwie rozleciało mi się koło jakieś 11 lat temu a była to używana Dębica na prostowanych stalówkach 14'' od Fiata Tipo. Od kiedy mam przyzwoite alusy i markowe opony (i patrzę przed siebie), nie zdarzyło mi się mimo że robię około 20 tys. km rocznie po różnych polskich i niepolskich drogach... Oczywiście, zawsze można mieć wyjątkowego pecha, ale... Nie bez powodu w nowych autach nie ma zapasu wcale. Kiedyś jak się jechało Syreną nad morze, to pół osprzętu silnika jechało w bagażniku na zapas, dzisiaj jakoś nikt tego nie wozi. Czasy się zmieniają.
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                            Oczywiście, zawsze można mieć wyjątkowego pecha, ale... Nie bez powodu w nowych autach nie ma zapasu wcale. Kiedyś jak się jechało Syreną nad morze, to pół osprzętu silnika jechało w bagażniku na zapas, dzisiaj jakoś nikt tego nie wozi. Czasy się zmieniają.
                            No cóż, w takim razie miałem wyjątkowego pecha wjeżdżając w Gliwicach na A4 - piękna równa droga. Stałem potem na poboczu w deszczu i zimnie, na feldze z całkowicie sflaczałą oponą, wokoło furczały samochody, a ja chwaliłem Hondę, że w tym modelu jednak jeszcze dojazdówkę dali. A jedynym powodem dla którego w nowych autach zapasu nie ma, jest księgowość i chęć zaszpanowania w folderze reklamowym bagażnikiem 200 zamiast 150 litrów. Wiec ja jednak jakiś zapas bym polecał

Comment

Ja mam też autko z Niemiec i też nie miałem dojazdówki tylko ten śmieszny środek . Gumy na szczęście do tej pory nie złapałem i nie mam zamiaru kupować dodatkowej felgi z oponą . Na szczęście mam Assistance więc wrazie czego telefon i tyle.

Comment

300 to moim zdaniem bardzo dużo za dojazdówkę. Za te pieniądze kup sobie jakieś używane koło z allegro i jeszcze na 20 litrów paliwa Ci zostanie.

Złodziejstwo!

Comment

Working...
                                X