Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nakrętki do felg stalowych i aluminiowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Trochę zamotałeś bo nie wiem czy chodzi Ci o nakrętki czy o felgi w końcu
    Ważna sprawa - jeśli masz fabryczne felgi Hondy to masz nakrętki sferyczne i pasują one do innych Hondowskich felg.
    Jeśli jednak felgi masz niefabryczne/aftermarketowe to na 99% mają gniazda stożkowe i musisz mieć też stożkowe nakrętki.
    Otwór centrujący możesz mieć zawsze większy niż 64, wtedy dajesz pierścienie centrujące.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Chodziło o nakrętki do oryginalnych felg w kontekście zamawiania felg nieoryginalnych tzn. zamówiłem felgi do civica VIII z ET 38 i sklep powiedział że do tego modelu civica nie mają homologacji te felgi i mi ich nie sprzedadzą ale już do civica IX mają te felgi homologację i nie ma problemu z zamówieniem więc skoro nakrętki w obu modelach są identyczne to zamawiam felgi z zestawem montażowym do civica IX i zakładam do VIII

Comment

Mimo wszystko upewnij się jakiego typu mają osadzenia pod nakrętki te felgi na które się decydujesz.
        Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Ktoś może polecić nakrętki do https://www.oponeo.pl/felga-aluminio...40-00#19255355 ?

https://jarusnet.pl/volk-style-gold coś takiego się nadaje? Chodzi mi o jakość wykonania jeśli ktoś ma taką wiedzę. Nie chciałbym żeby taka nakrętka mi odpadła czy inne dziwne rzeczy się z nią działy
          Last edited by Pucer; 05-01-2018, 20:24.

Comment

Te Volki są ok, używam od kilku sezonów na lato jeden zestaw i nie ma problemów.
            Warunkiem ich długiego życia jest unikanie kluczy udarowych/pneumatycznych i stosowanie kluczy dynamometrycznych z siłą do 120Nm.
            Najsłabszym ogniwem w nich są aluminiowe kolorowe kapselki. Po krótkim czasie kolorowa anodowana powłoka blednie i kolor jest dużo mniej żywy, przestaje to być wówczas ładne.
            Ja zrobiłem sobie pracy kapselki z logo "H" z kolorowego tworzywa
            Przejrzyj temat o nakrętkach zabezpieczających https://www.civicforum.pl/showthread...5%82-w-VIIIgen

40_zpskqaa4qhw_1.jpg

Comment

Dzięki bardzo za odpowiedź szybką. O twojej pracy czytałem, zastanawiałem się czy masz jeszcze No to czekam na felunek, przerzucę opony i jak wszystko będzie OK to będę zamawiał nakrętki.

Comment

Nie wiem czy ja tylko tu czegoś nie rozumiem czy jednak coś jest nie tak.
                Nie rozumiem jak szanujący się sklep będący importerem nakrętek d1 spec sprzedaje zarówno produkty oryginalne jak równiej podróbki, które określa mianem replik.
                Kupiłem oryginalne nakrętki d1 spec w sklepie, który zamówił je u importera. Otrzymałem nakrętki zapakowane w pudełko jednak pudełko w żaden sposób nie jest zamknięte w sposób uniemożliwiający otwarcie go, można do woli otwierać gdyż nie ma żadnego oryginalnego zamknięcia. Ponadto na stronie importera jest informacja, że repliki mają długość 40 mm a produkt oryginalny 42 mm.
                Ja kupiłem oryginał na którym widnieje informacja o długości 40 mm.
                W takim razie co ja kupiłem?
                20180426_171307.jpg
                20180426_162605.jpg
                20180426_162554.jpg

Comment

Zamieszczone przez Pucer Zobacz posta
                  W takim razie co ja kupiłem?
                  Przecież po opakowaniu widać, że to chińszczyzna z aliexpress.

Comment

To japoński produkt to co świadczy że chinszczyzna?

Do felg aftermarketowych widzę sporo nakrętek czyli stożkowych, jednak chciałbym kupić jakieś ładne markowe nakrętki do OEM felg czyli sferycznych i nic takiego nie znalazłem. Aż tak kiepsko z dostępnością?
                    Last edited by mareckiabc; 03-05-2018, 23:33.

Comment

Ja długo szukałem nakrętek sferycznych i na naszym podwórku nie znalazłem nic poza zwykłymi chromowanymi. Na zagranicznych portalach znalazłem jedynie malowane na grafit ale cena kosmos. Wypolerowalem więc moje nakrętki oem chrom i tak jeżdżę. Jak tobie uda się znaleźć coś ciekawego to daj znać, bo chętnie przygarnął bym coś do ciemnych felg.

Comment

Witam
                        Chciałbym zamówić nakrętki do Felg Aluminiowych zimowych nieoryginalnych Alutec. Okazuje się iż Felgi zimowe w przeciwieństwie do Felg oryginalnych należy dokręcać nakrętkami o łbie stożkowym zamiast sferą co odbywało się przez 2 sezony, niby było ok ale jak się okazuje to nie ten kształt łba. Możecie podać jaki jest wymiar długości nakrętki oryginalnej oraz średnicę kołnierza. Albo podpowiedź co mam zmierzyć w feldze żeby, dobrze dobrać nakrętki. Wiem jedynie że mam szukać M12X1,5 niestety nie wiem jaką wysokość całkowitą powinny mieć te nowe nakrętki. Myślałem o czymś TAKIM

Comment

Nakrętki kupione i są ok

Comment

jezeli w stalowych i aluminiowych felgach otwory sa takie same tzn ,moga byc albo półkola albo w ksztalcie stożka( palcem idzie wyczuc ) to dajesz te same nakretki,czyli stozek albo połkole , duzo podróbek felg ma własnie inne osadzenie srubyi wtedy ida za tym inne nakretki albo sruby.w BMW np nie ma roznicy czy alu czy stal, zawsze fabryczne sruby

Comment

Witam,
                              ostatnio zakupiłem felgi OEM 16 z HONDY CIVIC IX. Panowie w wulkanizacji doradzili mi wymianę nakrętek antykradzieżowych. Jakie nakrętki będą pasować? Stożkowe czy półkoliste? Jaka długość i czy ma to znaczenie?

Comment

Pasować będą takie, jak oryginalne nakrętki, czyli kuliste.
                                Poszukaj np na allegro nakrętek McGard (25000 SU) do Hondy, jest tego trochę.
                                Civic FB8
                                Civic X 1.5 sedan

Comment

Working...
                                X