Cześć. Są jakieś konkretne nazwy tych specjalnych folii?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przyciemnianie szyb w VIII gen
Collapse
X
-
Witam, przymierzam się do oklejenia szyb i pytanie ile kosztuje oklejenie plexi ?
W Kraku w jednej z firm powiedzieli mi za tył czyli boki i tylnia ale bez plexi 500 zł i że plexi się nie da.
Jak dopytalem o folie do lamp to dostałem odpowiedź że koszt oklejenia samej plexi to 500 zł.
Szukać innej firmy?
I mam jeszcze pytanie chciałbym zrobić pas przeciwsłoneczny na czołowej , ma ktoś jakieś doświadczenie takim pasem przeciwsłonecznym ?
Comment
-
Panowie też przymierzam się do przyciemnienia tyłu razem z plexi... Kontaktowałem się z dwiema firmami w Warszawie. Jedna robi to metodą inwazyjną (wyciągają szyby z tylnych drzwi) i stosują folie Llumar a na plexi idzie folia do oklejania lamp. Dają 10lat gwarancji. Natomiast druga firma robi to metodą bezinwazyjną, stosują folie Maxuell a na plexi idzie folia Apa. Gwarancja na wszystko 7 lat. Mam trochę obawy co do montażu inwazyjnego, obawiam się że potem mogą zacząć trzeszczeć mi plastiki w boczkach drzwi itp... Macie jakieś doświadczenie z takim montażem, co byście poradzili. Może ktoś z Was robił gdzieś w Warszawie lub okolicy i z czystym sumieniem poleci jakiś zakład.
Zamieszczone przez radekkaras Zobacz postaBo zastosował folie do szyb... są specjalne tylko trzeba się zagłębić w temacie.Last edited by Grzechu; 03-11-2021, 13:10. Powód: post pisany jeden po drugim w krótkim odstępie czasu
Comment
-
Ja zafoliowałem HRV II folia Llumar w Rzeszowie drzwi przód lekko, tył mocniej i szybę tylnej klapy , koszt 750 zł , ta folia że środkowej oferty .
Nie wyciągali żadnej szyby
Teraz słońce mniej nagrzewa .
I klima nie musi walić jak głupia , z tyłu jest mniej gorąco .
Ta folia zatrzymuje ponad 50% ciepła IR ze słońca.
Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu TapatalkaLast edited by Bodex1; 03-11-2021, 12:15.
Comment
Comment