Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przyciemnianie szyb w VIII gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Cześć. Są jakieś konkretne nazwy tych specjalnych folii?

Comment

Comment

Jeśli chcecie to odgrzewam kotleta.
        Jeśli komuś nie zależy na widoczności tylnej plexi to ja zastosowałem gumę w sprayu, która zawsze bez problemu można ściągnąć. Mam już tak dwa lata i nic złego się nie dzieje.
        Pozdrawiam.

Comment

A ja od roku na tej plexi mam folię do przyciemniania lamp naklejoną od wewnątrz i puki co nic się z tym nie dzieje a widoczność jest podobna taka jak przy przyciemnionych szybach.

Comment

Witam, przymierzam się do oklejenia szyb i pytanie ile kosztuje oklejenie plexi ?

W Kraku w jednej z firm powiedzieli mi za tył czyli boki i tylnia ale bez plexi 500 zł i że plexi się nie da.

Jak dopytalem o folie do lamp to dostałem odpowiedź że koszt oklejenia samej plexi to 500 zł.
            Szukać innej firmy?

I mam jeszcze pytanie chciałbym zrobić pas przeciwsłoneczny na czołowej , ma ktoś jakieś doświadczenie takim pasem przeciwsłonecznym ?

Comment

Da się okleić plexi ale z zewnątrz i to folią do lamp. Masz w KRK Tuning Kingz i już to robili.

Comment

Panowie też przymierzam się do przyciemnienia tyłu razem z plexi... Kontaktowałem się z dwiema firmami w Warszawie. Jedna robi to metodą inwazyjną (wyciągają szyby z tylnych drzwi) i stosują folie Llumar a na plexi idzie folia do oklejania lamp. Dają 10lat gwarancji. Natomiast druga firma robi to metodą bezinwazyjną, stosują folie Maxuell a na plexi idzie folia Apa. Gwarancja na wszystko 7 lat. Mam trochę obawy co do montażu inwazyjnego, obawiam się że potem mogą zacząć trzeszczeć mi plastiki w boczkach drzwi itp... Macie jakieś doświadczenie z takim montażem, co byście poradzili. Może ktoś z Was robił gdzieś w Warszawie lub okolicy i z czystym sumieniem poleci jakiś zakład.

Zamieszczone przez radekkaras Zobacz posta
                Bo zastosował folie do szyb... są specjalne tylko trzeba się zagłębić w temacie.
                A jaką specjalną trzeba zastosować?
                Last edited by Grzechu; 03-11-2021, 13:10. Powód: post pisany jeden po drugim w krótkim odstępie czasu

Comment

Ja zafoliowałem HRV II folia Llumar w Rzeszowie drzwi przód lekko, tył mocniej i szybę tylnej klapy , koszt 750 zł , ta folia że środkowej oferty .
                  Nie wyciągali żadnej szyby

Teraz słońce mniej nagrzewa .
                  I klima nie musi walić jak głupia , z tyłu jest mniej gorąco .
                  Ta folia zatrzymuje ponad 50% ciepła IR ze słońca.

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
                  Last edited by Bodex1; 03-11-2021, 12:15.

Comment

Working...
                  X