Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zatrzaśnięty zamek bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zatrzaśnięty zamek bagażnika

Powiem tak, cholera jasna zatrzasnąłem bagażnik
    Nie chciał się otworzyć w pewnym momencie, no ale za drugim czy trzecim razem puścił. Wziąłem co miałem i machnąłem klapą k.....wa mać
    Osioł ze mnie bo trzeba było spojrzeć co się dzieje.
    Więc tak prąd jest bo zamek cyka. robi bzyk i za chwilę drugi raz bzyk jakby się zamknął . Puszcza z pierwszej zapadki i dalej dupa więc klapa się uchyla o kilka milimetrów.
    Od środka się nie da ręcznym zwalniaczem , próbowałem jest to samo puszcza z pierwszej zapadki i .......
    Klapę mogę uchylić o 5 milimetrów więc i rygiel i zamek coś tam widzę .
    Teraz pytanie miał ktoś takie coś i otworzył sam??? gdzie trzeba coś wetknąć i co popchnąć lub nacisnąć bez używania szlifierki kątowej

dobrą dźwignią się "bawiłeś" od środka? Bo z tego co kojarzę jedna jest od centrala a druga od otwierania mechanicznego. Ewentualnie może masz dostęp po odchyleniu lekko klapy odkręcić zamek na tylnej ścianie?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

O odkręceniu raczej nie ma mowy. Hm.... kurcze muszę jutro jeszcze dokładnie spojrzeć ale po zdjęciu zaślepki widziałem tylko jedną dźwignię . Taka wajcha którą przesuwa się z lewej na prawą. zadziałało to dokładnie tak samo jak przycisk w klapie. zeskoczyło z pierwszej zapadki i dupa.

Comment

Więc tak , nikt nic nie wie to ja napiszę dla potomności.
        Jeśli ktoś będzie miał przypadek jak ja. U mnie zdarł się plastik z rygla i to zablokowało zamek jednak nie mocno. Zamek działał. otwierał z pierwszej zapadki i blokował się na drugiej.
        Włazimy do bagażnika , od zewnątrz nie ma co kombinować , zamek jest tak zbudowany że od zewnątrz nie ma dostępu. Zdejmujemy zaślepkę i odblokowujemy zamek ręczną dźwignią. zaślepka jest na środku klapy nad zamkiem taka owalna.
        Klapa uchyli się na około 5mm do centymetra.
        Bierzemy płaski śrubokręt i wkładamy w lewej strony ucha zamka bagażnika maksymalnie na ile się da w górę w kierunku klapy. teraz bierzemy ręczną dźwignię zwalniania i przytrzymujemy w skrajnej prawej pozycji jednocześnie starając się śrubokrętem przesunąć rygiel zamka .
        Mnie zajeło to dokładnie dwie minuty gdy już dostałem nowy zamek i poznałem zasadę działania :P może komuś pozwoli to zaoszczędzić kasę na nowy zamek. Stary byłby do użytku gdybym przez swoje kombinowanie nie uszkodził włacznika światła w bagażniku. poza tym zamek jest okej trzeba tylko wyciąć ploastik

A Paluch dźwignia jest tylko jedna ale dzięki za twoją zawsze pomoc

Comment

Working...
        X