Jaki podkład i bazę brać żeby taki efekt zrobić bo plastiki wszystkie mam gotowe na gładko do malowania
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Malowanie list zewnętrznych honda ufo
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz postaKłócił się nie będę, bo nie byłem przy nabijaniu sprayu, ale powiedziano mi, że utwardzacz jest. Może jakiś substytut normalnego do malowania pistoletem.... nie wiem.... nie wnikałem.Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
-
Zamieszczone przez GeSto Zobacz postaaki podkład
Co do bazy to w domowych warunkach a na dodatek na plastik lepiej nie używać wodnych,bo dużo gorzej trzymają się w przetartych miejscach.
Proponuję też szybkie rozpuszczalniki i utwardzacze typu fast,bo na małych powierzchniach farbę łatwo rozlać,a unikniesz w ten sposób nałapania większej ilości kurzu. Maluj cienko "na 1,5 warstwy" bo zgubisz wszystkie krawędzie ,potem źle to wygląda i nie wszędzie pasuje.
Comment
-
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
Pierwszy raz nie musi być ekstra. Poprawisz i będzie dobrze,tylko tym razem umyj i nie lej tyle farby na raz .
EDIT papier 600 (minimum 400) na wodę. Dolej sobie do wiadra trochę płynu do garów.
Comment
-
Odświeżę, ale zadam trochę inne pytanie co do tych elementów, mam dokładnie takie plastiki jak kolega zakładający temat, chciałbym je tylko odświeżyć, może jakoś doczyścić, bo obecnie są jakby poplamione, nie mają jednolitego koloru.
Znacie może jakiś dobry środek do plastiku, który choć trochę by poprawił wygląd tych listw? Dobrze, żeby było to trwałe rozwiązanie i takie które nie nabłyszczy tego.
Czernidła też odpadają.
Comment
Comment