Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie mogę otworzyć bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie mogę otworzyć bagażnika

Nie chce mi się otwierać bagażnik
    , jak otworze auto pilotem, potem otwieram i zamykam drzwi (ręcznie) i sam się włącza alarm, tzn światła alarmowe (bez dźwięku bo go nie mam) i niestety nie mogę wcale dostać się do bagażnika o co chodzi?

Jaki to jest alarm?

Comment

Nie wiem jak to dobrze wytłumaczyć..
      Jak wyłączam silnik, i kluczyki że stacyjki, wychodzę z auta i automatycznie załącza mi się alarm ( 3 razy mrugnie światło)ale drzwi dalej otwarte
      Last edited by adamko2013; 22-12-2017, 19:27.

Comment

Jaki masz założony alarm?

Comment

Chyba fabryczny, ale bez klaksonu tylko światła się włączają i migają ( od kąd mam to auto)

Comment

Zamieszczone przez adamko2013 Zobacz posta
            Chyba
            pobrane.png skoczę po szklaną kulę

Comment

Co do alarmu to wejdź do auta. Zamknij je pilotem/kluczem i spróbuj otworzyć drzwi od środka bez używania pilota/klucza po minucie. Jak będzie mrugać i trąbić to fabryka.
              Last edited by WojciechO; 23-12-2017, 14:29.
              Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
              Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
              Ale o Hanie trzeba dbać
              Moje maleństwo: ES7

Comment

Tak o taki alarm chodzi tylko jak już wspomniałam ja nie mam dźwięku ( nie wiem dlaczego ale od kąd mam to auto to nie ma go- a szkoda)
                Czyli tak chodzi o alarm fabryczny ;-)

Comment

Sorki,ale każdy alarm fabryczny czy niefabryczny tak właśnie działa,Więc dalej wiemy "nic".
                  Masz jakąś diodę/kontrolkę od niego?
                  Czy działają czujniki drzwi,tzn. czy saświeca się światlo jak je otwierasz?
                  Odepnij wiązkę klapy i dopiero sprawdź czy alarm działa normalnie.

Comment

Kontrolka w desce (na zegarach). Po zamknięciu powinna zamrugać a po chwili świecić ciągłym jeśli fabryczny.
                    Nie fabryczny ma oddzielną kontrolkę - na ogół.
                    Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
                    Ale o Hanie trzeba dbać

Comment

Tak ma kontrolke, tak działają czujniki drzwi, i zaswieca się światło jak je otwieram. (nie wiem o jaką wiązke klapy co chodzi?)

Wychodzę z auta, zamykam drzwi alarm się uzbraja ale drzwi są otwarte, dopiero po naciśnięciu zamykania w pilocie autor się zamyka... A co do dźwięku nigdy go nie było...
                      Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam

Comment

Nie chce mi się otwierać bagażnik
                        , jak otworze auto pilotem, potem otwieram i zamykam drzwi (ręcznie) i sam się włącza alarm, tzn światła alarmowe (bez dźwięku bo go nie mam) i niestety nie mogę wcale dostać się do bagażnika o co chodzi?
                        od początku: to jest niejasne.
                        1. otworzone auto pilotem (dodatkowym??? czy pilotem fabrycznym w kluczyku?)
                        2. otwarte więc pilotem jakim? jeśli pilotem dodatkowym... ok naciśnięte na otwórz.
                        3. teraz zabawa zamykanie i otwieranie z kluczyka w drzwiach (ostatnie naciśniecie pilota było na otwórz). - drzwi tylko bagażnik sie nie otwiera?
                        4. alarm się aktywuje mrugają światła kierunki - mimo że było wciśnięte na otwórz !!
                        5. alarm mąci, dezaktywowałbym to dziadostwo.
                        6. jakie sa możliwości otwarcia bagażnika? pomijając pilot i sterowanie kluczykiem z zamka drzwi kierowcy?
                        (ustalmy z czym mamy do czynienia "co to jest pilot" i jak wygląda? dla mnie pilot to odrębne od kluczyka ustrojstwo.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Pilot fabryczny.
                          Ale problem już sie sam rozwiązał, nagrzałem auto i poruszalem wszystkimi zamkami i bagażnik się otwiera już bez problemu.
                          Nie wiem czym bylo to spowodowane, ale grunt że się otwiera...

Comment

nagrzałem auto i poruszalem wszystkimi zamkami i bagażnik się otwiera już bez problemu.
                            Innymi słowy- wilgoć i pewnie też już śniedź się pojawia.... Zweryfikuj zamki i podłączenia....
                            Ale o Hanie trzeba dbać

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                              1. otworzone auto pilotem (dodatkowym???
                              Pilot fabryczny.
                              Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                              ustalmy z czym mamy do czynienia "co to jest pilot" i jak wygląda? dla mnie pilot to odrębne od kluczyka ustrojstwo
                              nie dogadamy się chyba rozwiązanie rozwiązaniem, ale nie ma czegoś takiego jak "pilot fabryczny". Wszystko co jest sterowane inaczej niż przyciskiem z kluczyka to nie jest fabryczne a dokładane.
                              Więc jeszcze raz, naciskasz przyciskiem w obudowie kluczyka - tam są w nim 2 lub 3 przyciski, czy czymś co jest osobno poza kluczykiem? to jest fabryczne: https://auto-klucze.com/images/marki...ic-kluczyk.jpg
                              wszystko co tak nie wygląda - nie jest fabryczne.
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                              X