Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie mogę otworzyć bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
    ale nie ma czegoś takiego jak "pilot fabryczny". Wszystko co jest sterowane inaczej niż przyciskiem z kluczyka to nie jest fabryczne a dokładane.
    Nie pisz proszę tak,bo ktoś mniej ogarnięty co ma np. VII-gen Civic'a,lub VI-gen Accorda to przeczyta i będzie w błędzie

Bezpieczniej było dopisać od VIII-gen Civic'a , VII-gen Accord'a itd.

Comment

To nie jesty pilot fabryczny,tylko doposażenie .Takie graty zakłada się w serwisie przed sprzedażą,albo całą partię zanim trafi do salonów i nie ma to nic wspólnego z fabryką.To jest taka sama sytuacja jak w niektórych autach fabryczny gaz,fabryczne aluminiowe felgi,kierownica w skórze,czy blokady skrzyni.
      Bardzo często tak się dzieje że wersja którą posiadasz nie istnieje,a ściślej mówiąc powstała dopiero w po dotarciu w region dystrybucji,nawet instrukcje i manuale są pisane pod coś takiego.

Comment

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
        bo ktoś mniej ogarnięty co ma np. VII-gen Civic'a,lub VI-gen
        ale wątek jest o 8 gen. od samego początku piszemy o 8 gen w dziale 8 gen. Po to jest Przewodnik po forum aby pisać w konkretnym dziale. Wszystko po to aby uniknąć nieporozumień a podpowiedzi były celowane.
        Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
        To nie jesty pilot fabryczny,tylko doposażenie
        to akurat (co pokazał piter77) w 7 gen jest fabrycznym zestawem, (osobno kluczyk i osobno pilot) i dlatego staram się ustalić najpierw ... o czym jest mowa? Jeśli ktoś pisze mi w 8 gen że "fabrycznym pilotem" - no to automatycznie się rodzi pytanie co ma na myśli? bo 8 gen nie ma fabrycznego pilota ... dla jednych pilotem są guziki w kluczyku a dla drugiego są przyciski w osobnym breloczku. Gadka potem leci 3 strony zanim się ustali kto nawalił fabryka czy coś dokładanego.
        Last edited by rambo7; 27-12-2017, 07:05.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Ok. zrobiłem atak na 6 gen Cifa a tam jest 7 a 6 Accorda

Comment

dlatego już nie "jechałem regulaminowo" wycinając wpisy bo od #16 jest nie w temacie. Dlatego piszemy w odpowiednim dziale, piszemy precyzyjnie i dostajemy precyzyjne odpowiedzi... chyba o to chodzi/. (temat przeniosłem we właściwe miejsce).
            Zamieszczone przez adamko2013 Zobacz posta
            problem już sie sam rozwiązał,
            chwilowo, zobaczymy jak deszcz spadnie...
            Kierownik Działu Diesla

Comment

nie dogadamy się chyba rozwiązanie rozwiązaniem, ale nie ma czegoś takiego jak "pilot fabryczny". Wszystko co jest sterowane inaczej niż przyciskiem z kluczyka to nie jest fabryczne a dokładane.
              Więc jeszcze raz, naciskasz przyciskiem w obudowie kluczyka - tam są w nim 2 lub 3 przyciski, czy czymś co jest osobno poza kluczykiem?.

Oczywiście mówimy tylko o tym jednym czarnym jak na zdjęciu
              Załączone pliki

Comment

no i tak jak mówiłem, przy #21 wpisie trzeba wszystko od początku...
                jak otworze auto pilotem, potem otwieram i zamykam drzwi (ręcznie) i sam się włącza alarm, tzn światła alarmowe
                Jaki to jest alarm?
                adamko i m26 tam nie ma alarmu. To że mruga oznacza tylko informacja dla użytkownika o treści - 3 mrugnięcia = "coś jest niezamknięte" - to jest informacja z C-Z nie z alarmu. Tam alarmu żadnego nie ma.
                i to jest moment aby dywagować dalej.
                Nie wiem jak to dobrze wytłumaczyć..
                nic nie trzeba tłumaczyć wystarczy precyzyjna informacja, taka jak we wpisie #21. Czyli nie ma żadnego alarmu jest kluczyk i C-Z.
                Więc w Instrukcji obsługi C-Z pisze:
                - 1 mrugnięcie - zamkniecie,
                - 2 mrugnięcia - otwarcie,
                - 3 mrugnięcia - któreś drzwi są nie zamknięte - auto jest otwarte ! - sprawdź.
                to są podstawowy "język komunikacji" Centralnego Zamka.

Teraz ..ktoś kto wie jak to działa od razu czuje że nie rozumie, ktoś nie znający się czyta i nie wie o czym piszą ..pewnie o jakimś alarmie . i 3 strony ple, ple, ple. Wszyscy się irytują... uczują że prezes się czepia . Całe szczęście że "samo się naprawiło" . Dlatego mówię takich tematów jest chyba 48.

Prześledź istniejące tematy: Zamek bagażnika hatchback sprawdź też gumowy kable w gumowym peszlu przy zawiasach tylnej klapy może tam jest nadłamany kabelek odpowiadający za pracę zamka.
                Inne tematy: Kontrolka niezamknietej klapy świeci a klapa zamknięta
                Last edited by rambo7; 27-12-2017, 12:27.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

- 3 mrugnięcia - któreś drzwi są nie zamknięte - auto jest otwarte ! - sprawdź.
                  Czy działają czujniki drzwi,tzn. czy saświeca się światlo jak je otwierasz?
                  No to już zweryfikowane,no chyba że nie gaśnie jak się drzwi zamyka,albo tylna klapa nie została wzieta pod uwagę i potraktowana jako drzwi.
                  Odepnij wiązkę klapy i dopiero sprawdź czy alarm działa normalnie.
                  To nie zostało zrobione,więc

to jest moment aby dywagować dalej.
                  święta racja

Comment

adamko i m26 tam nie ma alarmu. To że mruga oznacza tylko informacja dla użytkownika o treści - 3 mrugnięcia = "coś jest niezamknięte" -
                    No to nie wiem czemu ale u mnie jest odwrotnie jak mrugnie 3 razy to znaczy że są zamknięte (sprawdzone już) jak nie mrugnie to i nie zamknie noni oznacza to też że coś jest nie zamknięte....

(m26 a o co chodzi/ło z tą wiązką klapy)?

Comment

(m26 a o co chodzi/ło z tą wiązką klapy)?
                      Po prostu wypnij wtyczkę.
                      fe7009064a8f0224737786764968f8ad-1056x527.jpg

Comment

Pilot fabryczny.
                        Ale problem już sie sam rozwiązał, nagrzałem auto i poruszalem wszystkimi zamkami i bagażnik się otwiera już bez problemu.
                        Nie wiem czym bylo to spowodowane, ale grunt że się otwiera...
                        Część nie chcę krakać ale prawdopodobnie po deszczu lub opadów śniegu problem pojawia się znów miałem podobną sytuację ale udało mi się z tym uporać. W razie czego daj znać. Problem był w zamku drzwi kierowcy .
                        Last edited by kross2; 31-12-2017, 14:13.

Comment

Working...
                        X