Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przeciąg powyzej 100

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przeciąg powyzej 100

Witam, spotkał się ktoś może z problemem przeciągu w czasie jazdy? Szumi mi z przodu auta, dokładnie nie mogę zlokalizować miejsca, jakby dźwięk dochodził z kratek nawiewu. Bez znaczenia obroty, bieg, czy klima włączona/wyłączona, różne ustawienia nawiewu. Problem zaczyna się gdy przekraczam 100km/h. Lewe powietrze gdzieś sobie hula? Dodam, że problem zaczął się gdy zdjąłem osłonę pasa przedniego i niechcący popsułem 2 spinki (skrajne), a jedną środkową zgubiłem. Zauważyłem też, że uszczelka przedniej szyby mi się odkleiła i lecę jutro przykleić na nowo. Dla świętego spokoju wyciągnąłem jeszcze filtr kabinowy i wsadziłem zaś, i dokładnie zamontowałem zaślepkę od filtra bo koleś od klimy nie zrobił tego dobrze. A zaczęło wiać w momencie wyprzedzania, nagle jakby okno otworzyć.

Zadałeś pytanie i sam na nie odpowiedziałeś. Skoro problem zaczął się od momentu gdy zdjąłeś osłonę pasa i ją źle zamontowałeś to jakiej odpowiedzi oczekujesz? Zmontuj wszystko tak jak trzeba.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

W tej osłonie brak jednej spinki. Od tego może aż tak szumieć? Maska przecież normalnie dolega, jest uszczelka.

Comment

To dolot możesz wstawiać teraz jak powietrze łapie pod maskę miejsce na cold air ;p

Comment

Zamieszczone przez Pucer Zobacz posta
          zaczęło wiać w momencie wyprzedzania, nagle
          Wyrwałeś dziurę w czasoprzestrzen
          A tak na poważnie ,to czasem brak spinki może przyczynić się do tego że wyciągnie Ci uszczelkę na wierzch. i nawet o tym wiedział nie będziesz bo potem się schowa..

Comment

Brakowało jednej spinki z przodu więc zamieniłem miejscami (teraz brakuje koło zamka maski) i poprawiłem filtr kabinowy (jeżeli to w ogóle mogło mieć wpływ) i narazie jest spokój.

Comment

Zamieszczone przez Pucer Zobacz posta
              Brakowało jednej spinki z przodu więc zamieniłem miejscami (teraz brakuje koło zamka maski)
              No nie... Spinka kosztuje 20 gr,a jakaś wymyślna 80.
              Podjedź do jakiegoś warsztatu to za free dostaniesz jak ładnie poprosisz.
              Najpierw ma działać,potem wyglądać,wsadź cokolwiek a kiedyś poprawisz.

Comment

Będę na dniach wymieniał spinki na śrubki więc nie zajeżdżałem nigdzie

Comment

Working...
                X