Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cykanie wycieraczek i pytanie o drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• cykanie wycieraczek i pytanie o drzwi

Witam
    Ostatnio z uwagi na panującą aurę często korzystałem z wycieraczek i moją uwagę przykuł odgłos gdzieś z okolic chyba bezpieczników tzn. taki cyk jak wycieraczki wracają na swoje miejsce. Zazwyczaj jeżdżę z uruchomionym czujnikiem deszczu i dostrajam sobie czułość za pomocą pokrętła przy kierownicy. Czy te cykanie jest normalne? dodam, że wcale takie ciche nie jest.
    Zapytam przy okazji jeszcze o drzwi, u mnie drzwi z przodu mają słabo wyczuwalne ograniczniki przy otwieraniu drzwi i przy większym wymachu (czy zamachu przy zamykaniu) można się trochę zapędzić i w coś uderzyć. Za to tylne drzwi chodzą z wyczuwalnym oporem wręcz bardzo sztywno i przy otwieraniu czasem trzeba użyć troszkę większej siły. W każdym bądź razie nie jest tak samo, można to jakoś poprawić czy też to jest standard.

Zamieszczone przez bodzio81 Zobacz posta
    dodam, że wcale takie ciche nie jest
    To przekaźnik.
    można to jakoś poprawić czy też to jest standard.
    Ograniczniki są już wytarte(15,18)poza tym tylne drzwi są lżejsze więc zawsze delikatna różnica jest.
    Można to ratować,jest nawet gdzieś temat ograniczników.
    a9cbff9326064fcb8c71b48bcb05acfe-1056x527.jpg

Comment

hm to głupi ja bom na tą część psiknął białym smarem to teraz co się dziwię heh eh

Comment

To dobrze,bo to się smaruje żeby się nie wyciera,jest nawet do tego specjalny smar.

Comment

aa to ok wiadomo może tak na oko czy to duży koszt wymiany tego w aso? Tak nawiasem czy dla 6 letniego auta to już wycieranie się takich elementów jest moZna powiedzieć standardem?

Comment

czy dla 6 letniego auta to już wycieranie się takich elementów jest moZna powiedzieć standardem?
            Wiek nie gra roli,tylko ilość cykli. Jak nikt tego nigdy nie posmarował,a użył tysiące razy,to się wytarło.
            Jeżdząc tylko 300 dni w roku,jeden raz dzienie,to 7200 ruchów-to nie jest mało.

Comment

Working...
            X