Bezpiecznik nr 36 (10A) pod deską odpowiada za te obwody. Sprawdź czy się nie przepalił.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lusterko, lusterka zewnętrzne w VIIIgen - urwania, uszkodzenia, typ, zmiana z anglika
Collapse
X
-
Możliwości zamiany obudów z wersji 7/9PIN i EU/GB
Zamieszczone przez middam Zobacz posta3. Czy była by możliwość założenia obudowy od anglika a szkła wymienić na europejskie ?
1) wyłamał się malutki kawałek na krawędzi obudowy lusterka i 2,5 zaczepu.
2) wyłamał się mały kawałek plastikowej obwódki wkładu lusterka, przy czym szkoło i mocowania pozostało OK.
Pomimo uszkodzeń, obudowa po złożeniu nawet się trzymała, ale wczoraj założyłem ją dodatkowo przyklejając na taśmę dwustronną. Rozpocząłem poszukiwanie lewej obudowy, bądź ewentualnie całego lusterka (kolor nie ważny - mogę sam przemalować). Widzę, że na wnyku wtórnym jest wysyp prawych 7 i 9 PIN z angielskich wersji, natomiast lewych z wersji EU jest bardzo mało, a jak już to są kompletne lusterka za kosmiczną cenę.
Dlatego przyłączam się do powyższego pytania, bo może ktoś z Was ma już doświadczenie i byłby w stanie udzielić odpowiedzi na poniższe pytania:
A) Czy obudowy lusterek od wersji GB, mając na uwadze zaczepy pasują do wersji EU?
B) Czy obudowy lusterek w wersjach 7 i 9 PIN są takie same?
Jeśli w obu przypadkach odpowiedź byłaby twierdząca, to oznaczałoby to że mógłbym kupić stosunkowo taniej lewe lusterko GB 7 PIN. Następnie wykorzystać tylko obudowę, którą po przemalowaniu mógłbym założyć na moje lewe lusterko EU 9 PIN.
Co do grzanego wkładu samego lusterka - nie wiem jak z ich jakością, ale widzę że są do kupienia nowe zamienniki oryginałów za niewielkie pieniądze.
Comment
-
Na koniec dzisiejszego dnia mogę dla Was i potomnych odpowiedzieć twierdząco na p. B) = TAK.
Ponadto dodam, że finalnie mile mnie zaskoczyła niewygórowana cena (bo w niektórych przypadkach nawet niższa niż na rynku wtórnym) za nową lewą obudowę lusterka, jaką mi podało ASO ~200zł. W cenie jest kolor obudowy lusterka jaki ma auto. Zamówiłem i czekam. Cóż, rzadko się zdarzają takie rzeczy.
Comment
-
Niżej porównanie wtyczek od wer. Sport o Comfort. Wtyczki są takie same a różnica jest w ilości przewodów od składania lusterek.
Kabelki od podgrzewania i kierunkowskazu są tego samego koloru. Inne kolory mają te od regulacji szkła.
Wg. tego, teoretycznie 7-pin można włożyć w miejsce 9-pin i będzie działać.
wtyczki lusterek porówanie.jpg
Comment
-
Cześć, muszę wymienić prawe lusterko, postanowiłem kupić anglika i teraz pytanie co muszę przełożyć z mojej wersji europejskiej do anglika by była w miarę normalna widoczność, ogólnie wymieniam gdyż w EU lusterko jest przesunięte w stronę maski i nie chce się bardziej złożyć ku drzwi i nie mam praktycznie wygodnego widoku ze strony kierowcy.
Comment
-
Zamieszczone przez Hidden Zobacz postaCześć, muszę wymienić prawe lusterko, postanowiłem kupić anglika i teraz pytanie co muszę przełożyć z mojej wersji europejskiej do anglika by była w miarę normalna widoczność, ogólnie wymieniam gdyż w EU lusterko jest przesunięte w stronę maski i nie chce się bardziej złożyć ku drzwi i nie mam praktycznie wygodnego widoku ze strony kierowcy.
Comment
-
Witam,
zakupiłem używkę lusterko i jest problem ze składaniem- rusza parę milimetrów i staje, tyle samo powraca, jak złożę je ręcznie nie da rady się rozłożyć- tylko parę milimetrów. Przestudiowałem stronę TRAFO i jego naprawę składania lusterka, wychodzi wymiana bezpiecznika polimerowego, czy szukać usterki w mechanizmie składania- brud itd.
Comment
-
Hejo wszystkim!
Czy da się wyłączyć elektryczne rozkładanie lusterek ?
Mam kłopot w postaci takiej, że prawe rozkłada mi się za mocno, robi obrót od złożenia, przez pozycję zero, do naprawę końca.
Drugie zaś nie składa się całe, ale po rozłożeniu ląduje dobrze w punkcie zero.
Zanim mój mechanik znajdzie chwile żeby do tego siąść chciałbym wyłączyć elektryczne składanie lusterek. Można to zrobić w jakiś prosty sposób, czy tylko przy pomocy podpiętego kompa ?
Pozdrawiam i liczę, częściej tu zaglądać, lecz bez opisywania usterek
Comment
-
gdzie, jakiego kompa... co za czasy, wszystko da się regulować za pomocą kompa, tableta czy smartfona, ale ludzie dziś myślą ... dobre
.
Zamieszczone przez ikswaks Zobacz postaCzy da się wyłączyć elektryczne rozkładanie lusterek ?
Fajne czasy, szkoda że kółek na wiosnę nie idzie zmienić za pomocą smartfona, albo z komputera.
Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment