Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lusterko, lusterka zewnętrzne w VIIIgen - urwania, uszkodzenia, typ, zmiana z anglika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Lusterko już zamówione. Chciałem sprawdzić czy działa mi składanie prawego lusterka i wtedy wyłączyła mi się klimatyzacja. Od tej pory nie działa klima, nawiew, ogrzewanie szyb... Myślicie że po wymianie urwanego lusterka wszystko zacznie działać?

Comment

luserko zewnętrzne

Jak sprawdzić ile kabli ma lusterko zewnętrzne , chce wymienić lusterko prawe i stwierdziłem,że występują dwa typy z 7 i 9 kablami.Lusterko chciałbym zamówić sam i zawieść do naprawy do mechanika.

Comment

Zerknij tu https://www.civicforum.pl/showthread...light=lusterka
        Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Wer. 9 przewodowa ma składanie lusterek a wer. 7-io nie ma.
          Niżej są zdjęcia wtyczek z wer. 5D Comfort i Sport;

Comfort.jpg Sport.jpg

Comment

Dla pewności
            Wtyczki sa te same tylko w wersji z składaniem lusterek sa dwa przewody więcej?
            A co za tym idzie jeżeli kupie składane lusterko 9 pin wtyczka powinna pasować do komforta?
            Swoją drogą cena tego lusterka to obłęd

Comment

Nie wiem czy będą pasować bo nie próbowałem. Jak rozbierałem Sporta to zrobiłem zdjęcie i tak samo, jak dobierałem się do Comforta.
              Na oko wygląda że to te same wtyczki.

Comment

Lusterko TypeS

Cześć,
                Mam problem, bo nie wiem jakie lusterko zamówić. CIVIC VIII TYPE S 2007 1.8 , lusterko 7 czy 9 pinów? lusterka podgrzewane, elektrycznie sterowane, ale składane ręcznie! proszę o pomoc!

Comment

Po pierwsze to zerknij do naszego regulaminu i przywitaj się jak trzeba.
                  Po drugie, zanim założysz temat użyj wyszukiwarki. Odpowiedź na Twoje pytanie już istnieje na forum.
                  Tu masz co szukasz https://www.civicforum.pl/showthread...236#post327236, popraw się na następny raz
                  Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

moja wina! Sorrrki!
                    i dziękuję

Comment

Wiecie gdzie można kupić tą czarną kostkę z bezpiecznikiem polimerowym, który znajduje sie w lusterku ? U mnie nie działały obydwa lusterka i po wymianie samego bezpiecznika jedno jest ok a drugie niestety nie działa. Mam wrażenie że uszkodziłem tą kostkę. Znacie jakieś miejsce gdzie można kupić używaną kostkę ? Ja znalazłem jedną na allegro ( w promocji ) za 179 zł :/ Dla mnie to kwota niedopuszczalna za takie małe g... Będę wdzięczy na pomoc bo dziwnie jest jak jedno się składa

Comment

Panowie mam problem z prawym lusterkiem.. otóż jedno z lusterek ma przesunięty moment kiedy się blokuje. Kiedy je rozkładam to mechanizm blokuje je w momencie kiedy lustro jest skierowane praktycznie w ziemię. Czy można to jakoś naprawić bez wymiany mechanizmu?
                        Last edited by wolczan_wwa; 07-10-2017, 01:50.

Comment

Hej, ktoś zahaczył o lusterko na parkingu tak że odchylił w stronę maski samochodu. Nie było złożone. Poprawiłem ręką i myślałem że wszystko ok ... przyjechałem do domu i złożyłem elektrycznie. Następnego dnia gdy wcisnąłem przycisk by je rozłożyć lusterko powędrowało sobie do końca (w stronę maski) ... wniosek - wyłamany bolec. Podjechałem na szybko do ASO ale oczywiście powiedzieli 1500zł bo trzeba wymienić całe lusterko więc skończyło się na tym że wypięli mi kostkę.
                          Przyszedł czas na naprawę bo denerwuje mnie to że składa/rozkłada się prawe a lewe nie i do tego trochę luźno lata na podstawie. Czy da się jakimś domowym sposobem naprawić ten bolec, wymienić lub pospawać albo zrobić jakąś prowizorkę czyli dorobić go z czegoś, czy muszę szukać całego lusterka. Problem w tym że na allegro jest tego trochę ale nikt nie pisze czy sprzedawane lusterko jest sprawne czy przypadkiem właśnie nie ma wyłamanego bolca.

Comment

Zamieszczone przez Crasher Zobacz posta
                            Problem w tym że na allegro jest tego trochę ale nikt nie pisze czy sprzedawane lusterko jest sprawne czy przypadkiem właśnie nie ma wyłamanego bolca.
                            kup tam gdzie dają gwarancje rozruchową i jest opcja bezpłatnego zwrotu. Ludzie nie piszą bo często sami nie wiedzą, jeśli to z demontażu. Chyba, że od "Kowalskiego" kupujesz to powinien wiedzieć.

Mnie też ktoś w VIII lusterko zahaczył od strony pasażera ale nie poprawiałem ręką tylko elektrycznie je złożyłem i działa bez problemu.
                            Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
                            Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
                            Ale o Hanie trzeba dbać
                            Moje maleństwo: ES7

Comment

Lusterko zewnętrzne od anglika

Na wstępie chciałbym się przywitać, to pierwszy post na forum.

A teraz pierwsze pytanie, w święta straciłem oba lusterka zewnętrzne (7 piniowa wtyczka, składane ręcznie). W necie najczęściej pojawiają się oferty ale z aut angielskich. Stąd pytanie
                              1. Czy da się zamontować takie lusterka i jak będzie z regulacją ?
                              2. Czy kąty obudowy lusterek względem karoserii są takie same ? Bo w poprzednich modelach lewa strona różniła się od prawej.
                              3. Czy była by możliwość założenia obudowy od anglika a szkła wymienić na europejskie ?
                              4. Poza pogorszeniem widoczności mogą być jakieś problemy przy diagnoście lub podczas wypadku ?

Dziękuje i pozdrawiam

Comment

Wczoraj urwałem lusterko od strony kierowcy ale nie sama sprawa lusterka mnie interesuje. Od tego czasu nie działa dmuchawa, podgrzewanie foteli no i sterowanie lusterkiem- tym pozostałym. Co może być przyczyną i czy jest to związane z urwanym lustrem?

Comment

Working...
                                X