Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sedan VIII dźwignia hamulca ręcznego a odbite kolano

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Proponuję zdemontować ręczny albo dać hydrauliczny pionowy

A tak poważnie to temat już poruszany na forum - zapraszam do wyszukiwarki.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez eror Zobacz posta
      Wszyscy użytkownicy sedana, z którymi rozmawiałem narzekali na umiejscowienie dźwigni hamulca ręcznego, która wbija się w kolano.
      Ee....

Jeździłem kilka tygodni, nic mi się nie wbiło. Ojciec jeździ parę lat, też ma całe kolano...Najpierw odbierz auto, pojeździj, potem będziesz wyginał, jak na prawdę okaże się, że coś takiego ma miejsce

Comment

Problem, że ja wiem, że mi się wbija. Mój Ojciec ma już drugiego sedana. Wpierw manuala teraz A/T i jak jedziemy gdzieś dalej to ja prowadzę.
        Przed trasą zakładam na dźwignię jakąś rękawiczkę albo właśnie skarpetę. Znam problem z autopsji, nie wymyślam go.

Comment

A no to jak z autopsji i autopsji reszty userów to co innego...Regulacja fotela w rożnych płaszczyznach nie pomaga?

Comment

Pomaga ale to raczej teoria. Albo będzie bezpiecznie i niewygodnie tylko dla hamulca albo wygodnie tylko dla hamulca.

Co do innych wątków to nie znalazłem rozwiązania problemu tylko utyskiwania. Stąd pytanie w prost.

Comment

W moim przypadku problem występuje tylko na wyjątkowo długich trasach, gdy aby dać nogom odpocząć ustawiamy je w pozycji "rozwartej" Prawa noga dotyka wtedy dźwigni hamulca. Wstrząsy + czas dają efekt miejscowego zmęczenia kolana. Pomaga odsunięcie fotela do tyłu. Po raz pierwszy zauważyłem ten problem u siebie podczas trasy do Bułgarii, praktycznie 20h w trasie Na krótszych odcinkach u mnie nie występuje. Wzrost kierowcy nie jest tu zapewne bez wpływu. U mnie 180, pewnie przy 190-200 jest znacznie gorzej

Comment

Forumowicz Wind323, dnia 23-09-2011 napisał w swoim poście:
                "no i po problemie w zaprzyjaźnionym warsztacie nawiercili dziurki fi 2mm i pałąk przyjął inny kąt ok 1 cm w w prawo i jest git . Ale za to co było to bym wieszał za jaja. No chyba że ktoś siedzi jak cnotka mocno ściskając kolanka )))))".
                Niestety nigdzie dalej nie wyjaśnił dokładnie co zostało zrobione a też nikt inny nie podjął tematu. Szkoda bo może jest rozwiązanie.

Comment

Working...
                X