no ale co wymienili bo farba zeszła, ok, ale co z usytuowaniem? przestawili dźwignię.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sedan VIII dźwignia hamulca ręcznego a odbite kolano
Collapse
X
-
Może faktycznie u niego z dzwignią coś było nie tak.Bo przecież z innego modelu chyba nie założyli.Ja dzisiaj jeszcze raz ogladałem moją dzwignię i ustawiona jest bardzo dobrze.Nic nie uwiera podczas jazdy,nawet jak specjalnie na nią mocno nogą opieram.
Comment
-
Zamieszczone przez jacek65 Zobacz postaMoże faktycznie u niego z dzwignią coś było nie tak.
przestawienie na strone pasażera dźwigni bez ingerencji nic nie da - trzeba wierciś i gwintować dziury na mocowanie, tak łatwo to sie nie da, no i przestanie to być ergonomiczne.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Ale dzwignia ta chyba nie jest malowana.Wygląda jak by to było tworzywa w takim kolorze.Co do przełożenia na stronę pasażera,to też nie wyobrazam sobie jak ja mógłbym tam siegać
.Tu mam pod reką, a tam musiałbym kombinować zza lewarka skrzyni biegów.Faktycznie niezbyt wygodne
.No i uwierało by pewnie pasażera w kolanka.
Comment
-
Bez przesady kolego.Nie siedzę ściskając kolana i nic mnie nie uwiera.Siedzę sobie swobodnie
.Więc podawaj niepoważnych teorii
Może po prostu miałeś wadliwie zamontowaną ową dzwignię.Komuś kto ma np.jakiś problem z krokiem to przeszkadza
.Bo musi rozstawiać szeroko nogi.Ale wtedy to i tunel środkowy by mu przeszkadzał bardziej.Tak że na zakończenie,nie ma co się spierać.Bo dla jednego jedno dane auto jest wygodne,a drugiemu brakuje w nim wygody.Dlatego jest ich tyle na rynku
.Pozdrawiam.
Comment
-
....nooo hehe domyślaliśmy sie, wyobrażam sobie jak siedziesz rozkrrraaaaczonywiekszość Facetów tak siedzi
ja też, ale widac Twoje udo troche waży
.
(o koledze z problemem mówię, i w sumie zastanawiam się co tam nie tak bo jak mam okazję jeździć takim sedanem to pasi mi wszystko
).
Last edited by rambo7; 27-09-2011, 08:24.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Z ciekawości musiałem zobaczyć wnętrze sedana.. i faktycznie może to uwierać , osobiście siedze wygodnie w swoim hatchbacku choć robiąc 750 km w jedną stronę też mi tunel środkowy troszkę przeszkadzał bo na autostradzie nie chciałem siedziec jak na co dzien, czyli fotel daleko i nisko gdyż jest to mniej bezpieczne. W sedanie dzwignia zmiany jest w takim miejscu że ja na bank bym miał o nią oparte kolano albo jakąś częśc nogi. Śmiałem się na początku czytając ten watek ale wyobrażam sobie moją irytację. Tylko wam współczuję, ale jezdziłem kiedys przez tydzień pewną ciężarówka i 3 godziny trasy i byłem wściekły przez dodatkowe wyposażenie pewnego kierowcy, wtedy przykrywałem to coś poduszką cienką i pomagało
Comment
-
Himi- tak to czasem jest ze sie do auta nie mozna dopasowac. Ja tak mialem z Honda FRV.
Miała być optymalnym autem rodzinnym ,a okazała się dla mnie i dla żony niewypałem i została sprzedana po 7 miesiacach. Po prostu nie dało sie tam znalesc wygodnej pozycji za kierownicą.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaPo prostu nie dało sie tam znalesc wygodnej pozycji za kierownicą.W obecnym CR-V też mi się dobrze nie siedziało.
Niestety, z tym ręcznym to obawiam się "ten typ tak ma" - zależy od Twojej pozycji - jednym wypada, że uciska, innym nie... Jako, że ręczny jest witalną i raczej nieprzesuwalną częścią wyposażenia, nie za bardzo jest co z tym zrobić. Raczej swojej pozycji na siłę nie zmienisz, bo wyjdzie jeszcze gorzej. Mnie np. w sedanie VIII jak jeździłem parę dni nie to przeszkadzało, ale widocznie ja mam inną pozycję za kierownicą...............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Sedan VIII dżwignia hamulca ręcznego a odbite kolano
Czy ktoś poradził sobie z tym problemem ?
Wszyscy użytkownicy sedana, z którymi rozmawiałem narzekali na umiejscowienie dźwigni hamulca ręcznego, która wbija się w kolano.
Myślałem o nałożeniu na nią jakiejś miękkiej "skarpety" ale jak to będzie wyglądało?
Może da się ją odgiąć w stronę dźwigni biegów a może ktoś ma, zastosował u siebie, inny patent.
Comment
Comment