Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sedan VIII dźwignia hamulca ręcznego a odbite kolano

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sedan VIII dźwignia hamulca ręcznego a odbite kolano

Witam jestem posiadaczem od kilku dni H.C. 4D sedan kupiłem ją po długich analizach rynku. Oprócz mocy silnika na papierze 140 KM (sposób jej rozwijania) denerwuje mnie lewarek hamulca ręcznego. Uwiera on pomiędzy kłykciem a nadkłykciem w więzadło poboczne kolana. Po przejechaniu ok 500 km mam to miejsce już obolałe. Uwiera mnie końcówka ręcznego. I tu moje pytanie czy da się odchylić lewarek w prawo o ok min 2cm w sposób mało inwazyjny dla auta??? Wzrokowo w obudowie jest tam ok 2cm luzu. Producent dał już podkładkę do oparcia podudzia ale mnie to nie wystarcza i stanowi duży dyskomfort w czasie jazdy. Proszę o radę Jednak myślę że takie umiejscowienie ręcznego to duży błąd i próba zajęcia dobrej pozycji do jazdy która udawała mi się w 25 modelach aut które posiadłem tu nie zdaje egzaminu!!!!
    Last edited by Wind323; 18-09-2011, 22:40.

Skieruj to pytanie do chłopaków z https://www.psgarage.cba.pl/psgarage/ osobiście widziałem jak przesuwali ręczny w pralce.

Comment

Witam czy ktoś już "regulował" w ten sposób dzwignię ręcznego??? Czy komuś on jeszcze przeszkadza czy tylko ja mam takie niekształtne kulasy? Do tych mechaników z postu powyżej to mam za daleko.

Comment

Mnie nie przeszkadza,a nie jestem małym człowiekiem.Może masz coś nie tak z tą dzwignią.Jedz do salonu i popatrz na inne modele.Czy jest tak samo.Dla mnie osobiście jest to bardzo wygodne położenie dzwigni.Ale wiadomo każdy dopasowuje auto do swoich wymiarów.Ja jak szukałem auta to w wielu już po wejściu czułem że mi ciasno w nogach.Jak np.w Focusie II, który mi się też podobał.Tak że dziwne że nie odczułeś dyskomfortu od tej dzwigni we wnętrzu podczas jazdy próbnej.Bo zakładam iż chyba taką miałeś.

Comment

Wymontuj ręczny i bedzie git
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

eeee, no to przeglądu nie przejdzie, niech obetnie brzeszczotem tam gdzie obciera.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Panowie, Wy to od razu jakieś brutalne inżynierskie metody proponujecie przy pomocy młota i piły
              Mozna na lewarek nałożyć taki gustowny kondonik z futerka, przyjemny w dotyku i nie uwierajacy. Ewentualnie od innej strony - nałozyć sobie na kolanko nakolannik siatkarski tak, zeby poduszeczka była zwrócona w kierunku lewarka Troche subtelności
              Ale tak poważnie to trudno - czasem są osobnicze niedopasowania ergonomiczne. Mnie wnerwia, ze nie moge podnieść koła kierownicy na tyle wysoko, zeby mi nie zasłaniało górnej części obrotomierza. Moge co prawda uciąć górna część koła kierownicy - powstanie coś na kształt wolantu lotniczego. Hm, pomyślę...

Comment

A mnie wkurza że nie mogę bardziej fotela odsunąć.Bo np.w Hyundayu i30 można.A co do kierownicy to też chciałbym aby sie podniosła wyżej.I dzwigienka kierunkowskazów nie włączała swiateł drogowych.Bo pare razy mi się zdarzyło chyba kogoś oślepić. A tu kolega tylko zastrzeżenia do hamulca.

Comment

przeczytałem i dziwie się wielu głosom ,które ,nie mają w ogóle wiedzy o danym problemie ,mam civica 4d mam 183 cm wzrostu i umiejscowienie dźwigni hamulca ręcznego jest porażką,miałem już ją wymienianą na gwarancji ,bo od obcierania kolanem o rączkę ręcznego zeszła farba,teraz mam znowu to samo,oprócz tego w trasie tylko tempomat mnie ratuje od ciągłego obcierania nogi o ręczny ,a na postoju,gdy chce się wyluzować i rozłożyć fotel i się rozciągnąć na fotelu to już wogóle nie wspomnę ,tragedia,ręczny to porażka
                  To wypowiedź z innego forum o HC
                  Last edited by Wind323; 21-09-2011, 22:14.

Comment

No w końcu ktoś normalny się odezwał ktoś co coś na ten temat wie a nie komentarze w stylu masz za wielkie jaja, załóż se pokrowiec na kolano czy weź se śróbowkręt czy jak "posiadacz" (chyba taczki) ubliża mi że kogoś obraziłem i żeby nikt nie odpisał na post a co ty jesteś moderator że chcesz tu rządzić. Forum powinno być merytoryczne a żarciki to ponoć na onecie Problem jest
                    gamonie (piszę do tych co w sposób grubiański mi odpowiadali na forum a pojęcia nie mieli o czym piszą a mieli wenę wiejskiego filozofa). Poczytałem (dopiero dziś jak zobaczyłem ironiczne posty tu) fora niemieckie i angielskie i tam też dużo się o tym pisze.
                    Radzę dobrze nie masz o czymś pojęcia to nic nie pisz bo się ośmieszysz !

Wiele lat byłem na innych forach dot aut ale takie komentarze to by nie uszły ostrzeżenie i won z fora. Tylko merytoryczne odpowiedzi!!!

Comment

Zamieszczone przez Wind323 Zobacz posta
                      ...gamonie (piszę do tych co w sposób grubiański mi odpowiadali na forum a pojęcia nie mieli o czym piszą a mieli wenę wiejskiego filozofa). (...)
                      Radzę dobrze nie masz o czymś pojęcia to nic nie pisz bo się ośmieszysz !
                      Nie wiem w sumie do kogo z nas adresujesz swój post i wydaje mi się, że Twoja reakcja jest niewspółmierna do sytuacji. Jeśli sobie żartujemy to może dlatego, że nie czujemy realnej powagi Twojego problemu. Trudno, może nasza wina. Ale Ty, zamiast wykazać nam, że to nie tylko Twoje spostrzeżenie (np. przywołanie linków z innych forów) i że naprawde jest coś na rzeczy, wyzywasz nas od gamoni, wiejskich filozofów i piszesz składnią będącą zaprzeczeniem reguł logiki i języka polskiego. I ja w końcu nie wiem, czy ten lewarek jest nie halo, czy to Ty tak lubisz panikować z byle powodu. Pozdrowionka

Comment

kolego Wind323 chyba nie "wyczułeś blusa" absolitnie nikt tu nie ma (i nie miał) intencji kpić z nikogo, jednak niektóre problemy, zdaniem tych "gamoni" nie sięgają randze powagi problemu, stąd czasem "luźniej" powiem szczerze że ja też nie wytrzymałem , sorry , tak że masz racje Forum powinno i jest rzeczowe i takie jest, ale takie "przecinki" w tej całej powadze, czasem podkreslam czasem, potrzebne jest. Brać forumowa która zabierała głos to w 100% fachowi stali regularni Forumowicze i możę stąd ranga powagi problemu spadła poniżej poziomu nominalnego, jeśli poczułeś się dotknięty to jak przeczytasz te uwagi "gamoni" to one nie są złośliwe zwykłe "jaja" w naszym mniemaniu odpowiednie do problemu, ale rozumiem że dla Ciebie to poważny problem.
                        Tak że takich problemów tu mało raczej głęboko techniczno mechaniczne i zapewniam Cię że wtedy nikt gupkowato sie nie wypowie , no i troche dystansu do siebie też by pomogło no ale nie każdy to potrafi, dałbyś się poznać jako wesoły gość gdybyś też pociągnął żart, a tak tylko poważny typ.
                        Jeśli to jedyny poważny problem z Twim civiciem no to tylko pogratulować auta a w Twoim mniemaniu to straszne dziadostwo dźwignia dyskwalifikuje całe auto jak Cię czytam.
                        Głównie uwagi były do mnie z racji zajmowanej pozycji na Forum - ok, przyjmuje na klate , i przepraszam w imieniu wszystkich gamoni , moze być i nawet pacanów, jak to Cię pocieszy .
                        Last edited by rambo7; 22-09-2011, 07:56.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Może nie jest to idealnym rozwiązaniem ale najlepszym dla Ciebie byłaby przekładka z anglika, ręczny przeskakuje na stronę pasażera.

Comment

Zamieszczone przez Wind323 Zobacz posta
                            No w końcu ktoś normalny się odezwał ktoś co coś na ten temat wie a nie komentarze w stylu masz za wielkie jaja, załóż se pokrowiec na kolano czy weź se śróbowkręt czy jak "posiadacz" (chyba taczki) ubliża mi że kogoś obraziłem i żeby nikt nie odpisał na post a co ty jesteś moderator że chcesz tu rządzić. Problem jest
                            gamonie (piszę do tych co w sposób grubiański mi odpowiadali na forum a pojęcia nie mieli o czym piszą a mieli wenę wiejskiego filozofa). Poczytałem (dopiero dziś jak zobaczyłem ironiczne posty tu) fora niemieckie i angielskie i tam też dużo się o tym pisze.
                            Chyba kolego trochę żeś przesadził.Zarzucasz ludziom to co sam oferujesz swoimi wypowiedziami.Złości, że sobie kupiłeś auto niezbyt wygodne dla siebie nie wylewaj na innych.A jak czujesz się zbyt poważny co do użytkowników tego forum, to cóż może faktycznie lepiej jak byś skorzystał z tych niemieckich czy angielskich skoro tam forumowicze mają poczucie humoru w twoim guście.Pozdrawiam.

Comment

Jak widzicie nie jest to tylko mój feler nawet Honda w ramach gwarancji to uznała i wymieniła lewarek więc chyba mają coś na sumieniu (inaczej to by cię zlali śmiechem)

Comment

Working...
                              X