Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra wycieraczek szyb do Honda Civic VIII

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co prawda mam VI gen, ale wycieraczki to wycieraczki... kupowałem 3x razy wycieraczki płaskie BOSHa i 3x równie mocno się zawiodłem na jakości odprowadzania wody z szyby. To są dobre wycieraczki na 1 miesiąc, potem totalna kupa . Obecnie kupiłem wycieraczki RIMO. Mam je 2 dzień, więc oczywiście nie mogę się jeszcze wypowiedzieć w kwestii ich pracy, ale polecam Ci spróbować tego zakupu (są sporo tańsze): https://allegro.pl/serwisowe-wyciera...684902179.html

Comment

• I jak te wycieraczki Bosch'a ? mi dziś jedna wycieraczka przymarzła do szyby i przy odrywaniu została na szybie tak że muszę coś kupić
      warto dołożyć kilka złotych i kupić coś lepszego ?
      czy iść w tanie i zmieniać co sezon ?

Comment

• Proponuje najzwyklejsze Valeo nie te płaskie tylko starsza konstrukcja. Kupiłem takie za 30 zł komplet 51 cm i juz 1,5 roku bezproblemowego użytkowania.

Comment

• Witam Panowie a co powiecie o takich wycieraczkach "serwisowych" https://allegro.pl/wycieraczki-serwi...750152275.html - czy ktoś z Was je używa, używał ?
          bądź innych firm TYPU aero bądź dipp ? czy jest sens w to bawić ? czy wymienić w aso same pióra koszt to ok. 120 zł ?

Comment

• Ja osobiście używam drugi rok z rzędu wycieraczek Aero i w sumie nie narzekam

Comment

• Rady ze starszych generacji w 8gen są raczej nieaktualne, bo klasycznych wycieraczek tam nie założysz. Wybór ogranicza się do Boscha, OEMowych i Hondowskich. W ofercie Valeo nie znalazłem. Mam nowe Hondowskie kupione w ASO i są OK. Różnica z Boschem rzędu 20 zeta, już nawet nie pamiętam które były tańsze a które droższe...
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez myslav Zobacz posta
                U? A wszędzie piszą, że ST-E...
                Ciekawy jestem dlaczego Bosch i Valeo nie robią wycieraczek do naszej Hanki. Jeśli chodzi o Dippa to wcale może nie być gorsza od Boscha, czy Valeo, tylko nie mamy opini po dłuższym okresie użytkowania. Niby robione w Chinach, ale wszystko teraz jest robione w Chnach... Za cenę 65 PLNów można się zastanowić. Zawsze to mniej niż 220 za oryginalne, które też pewnie są robione nie przez Japończyków...
                Mam pytanie. Zakupilem ostatnio właśnie dipp-a. po założeniu okazało sie ze lewa ( od strony kier) jest dłuższa od tej jaka mam zamontowana ( mam oryginał ). lewa przez to ze jest dłuższa nie jest dociskana do szyby odpowiednio i nie zbiera wody środkiem. Oddalem więc do sklepu. Wczoraj kupiłem w ASO same gumki w rozmiarze. lewa 675 mm i prawa 580 mm. Okazało sie ze prawa jest ok podobnie jak w dipp ale lewa jest za długa. obecnie mam zamontowane pióro o długości ok 605 mm. Bosh aerotwin jest jeszcze dłuższy bo ma 700 mm. jakiej długości powinno być waszym zdaniem prawe pióro?

Comment

• u siebie mam "Aero Sweep PRO WGP 350425" i nie ma problemu. Są trochę krótsze niż orginalne ale bez problemu omiatają czujnik na szybie.
                  Wymiary jak na obrazku:
                  aero2.jpg

Comment

• dzięki za info.
                    Gdzie kupiłeś i ile kosztowały? Dociskane są dobrze do szyby?

Comment

• Kupiłem normalnie na allegro. Nie pamiętam u kogo, ale kto by nie sprzedawał to zawsze to jest od AERO, kwestia ceny. Trudno coś powiedzieć o jakości bo dopiero teraz zaczyna padać i nie mam ich jeszcze dobrze przetestowanych. Z tego co widzę to przy małych prędkościach jest OK. Ja przynajmniej jestem zadowolony, na autostradzie jeszcze nie miałem możliwości przetestowania.

Comment

• Znalazłem jakieś japońskie wycieraczki hybrydowe. Tylko że do sedana. Nie wiecie czy będą pasowały do 5D ? https://allegro.pl/wycieraczki-hybry...567306396.html

Comment

• Mogą być zbty krótkie, szczególnie prawa ( pasażera ). Ta z Twojej aukcji ma 550 a powinna 575.
                          Bosch podaje jako norma 700 i 575, więc i lewa też krótsza z Twojej akcji. Przykład: https://e-wycieraczki.pl/honda-civic...-2011/p,315363

Comment

• Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
                            Mogą być zbty krótkie, szczególnie prawa ( pasażera ). Ta z Twojej aukcji ma 550 a powinna 575.
                            Bosch podaje jako norma 700 i 575, więc i lewa też krótsza z Twojej akcji. Przykład: https://e-wycieraczki.pl/honda-civic...-2011/p,315363
                            kłopot w tym ze lewa jest za długa bo powinna miec 675 mm dodatkowo u siebie w ASO mam komplet za 175 pln więc nie opłaca sie bosch-a kupować w takiej cenie.

Zamieszczone przez TRAFO Zobacz posta
                            Kupiłem normalnie na allegro. Nie pamiętam u kogo, ale kto by nie sprzedawał to zawsze to jest od AERO, kwestia ceny. Trudno coś powiedzieć o jakości bo dopiero teraz zaczyna padać i nie mam ich jeszcze dobrze przetestowanych. Z tego co widzę to przy małych prędkościach jest OK. Ja przynajmniej jestem zadowolony, na autostradzie jeszcze nie miałem możliwości przetestowania.
                            Rozumiem ze w miejskiej jeździe zbierają ok. te dipp ktore zamontowalem nawet na postoju nie zbierały wody jak należy. zostawał na środku szerokości pióra mokry pasek.

Rozumiem, ze takie bedą ok?

Używaj proszę edycji i uzupełnienia treści, zamiast pisać kolejne posty w czasie kilku minut s-team
                            Last edited by syriuszteam; 30-09-2013, 19:37.

Comment

• Więc jeśli możesz zmierzyć pióra, znasz odpowiadające Ci wymiary, to skąd wątpliwości co do tych z sedana ?
                              Ja wcale nie dlatego podałem link, żeby zachęcać do boscha, a tylko żeby wskazać jak rózne wymiary mają zestawy "odpowiednie" ?

Te Aero o które pytasz, zbierają całkiem znośnie zamontowane do hb VII gen. Mają jednak pewną cechę, do której trzeba się przyzwyczaić. Bardzo wysokie mocowanie do ramienia wycieraczki. Na zdjęciach nie wygląda to tak źle, ale w naturze jest to swoisty "garb" a zasadniczo dwa "garby". Mnie trochę to wkurzało ale z czasem przywyknąć można i do tego Za tę cenę przyzwoity nabytek IMAO.

Comment

• Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
                                Więc jeśli możesz zmierzyć pióra, znasz odpowiadające Ci wymiary, to skąd wątpliwości co do tych z sedana ?
                                Ja wcale nie dlatego podałem link, żeby zachęcać do boscha, a tylko żeby wskazać jak rózne wymiary mają zestawy "odpowiednie" ?

Te Aero o które pytasz, zbierają całkiem znośnie zamontowane do hb VII gen. Mają jednak pewną cechę, do której trzeba się przyzwyczaić. Bardzo wysokie mocowanie do ramienia wycieraczki. Na zdjęciach nie wygląda to tak źle, ale w naturze jest to swoisty "garb" a zasadniczo dwa "garby". Mnie trochę to wkurzało ale z czasem przywyknąć można i do tego Za tę cenę przyzwoity nabytek IMAO.
                                Źle sie wyraziła. Nie posądzam Ciebie o lobby na rzecz bosch. Byłem raczej zaskoczony cena w moim ASO i jak to sie ma do Bosh jakkolwiek dla mnie ciagle trochę za drogo. w poprzednim aucie kupowałem zawsze dipp-y i byłem zadowolony z jakości do ceny. Dlatego byłem taki zdziwiony jak założyłem dipp-y w Civic-u. z tego co widze to aero sa wykonane identycznie i mam obawy co do zbierania wody przez lewe pióro. zaryzykuje chyba. Co wiecej zdziwienie sie ze mam zamontowane oryginalne pióra gdzie lewa ma tylko 605 mm długości.

Comment

Working...
                                X