Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra wycieraczek szyb do Honda Civic VIII

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jak bedą działały po roku to będą dobre a nie po miesiącu.

Comment

Ostatnio będąc w Norauto sprawdzałem czy są jakieś zamienniki do Civika 8 gen.Niestety do wszystkich poprzednich są, a do ostatniej niestety nie ma.Szkoda.Dobrze że na razie działają o'k.

Comment

bo w katalogach nie występuje Civic VIII (jedynie w katalogu filtrona), występuje Civic VII i wtedy wybiera się silnik 1.8 140 km i jest od 2006 wzwyż czyli nasz model

Comment

Ale w katalogu tam był punkt że: Civic 8 gen,od 2006 roku.I miejsce obok na typ wycieraczki do tego modelu było puste.Czyli zrozumiałem że takiego nie ma.

Comment

Alternatywne wycieraczki są tak jak pisałem wyżej z Boscha. Nie wiem czy podchodzą do 4d.
            Widocznie w Norauto jeszcze nie mają.

A tak wyglądają zamontowane na samochodzie:

Montaż był bez problemowy, zdejmujesz stare, zakładasz nowe.
            Last edited by oppenheimer; 02-04-2011, 17:52.

Comment

W 4D jest inne mocowanie.
              Więc raczej sie nie nadają.

Comment

Chodzi mi o to żeby nie wprowadzać ludzi w błąd, bo piszesz o 8 generacji ogólnie, że nie ma zamieników, a chodzi tylko o 4d.
                Całkiem możliwe że jest też wersja tego Boscha lub Dipp do 4d.

Comment

dipp są dobre ale do jazdy po mieście. Powyzej 150km/h nie zbierają tylko mażą po szybie.
                  Co do filtrona nie sugerujcie się ich katalogami - są do d-y. Filtr powietrza się zgadza ale oleju to OP557, nie OP575, a kabinowy k1175 , nie k1187 - mam na mysli h/b-ka, sedana nie wiem.

Comment

OP575 również pasuje, co do kabinowego się zgadzam, że mają błąd, filtr powietrza pasuje idealnie.

Comment

• op575 pauje ale są częste przypadki, że cieknie spod niego

Comment

• To temat o wycieraczkach a nie o filtrach!

Nie róbcie zamętu.
                        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

• Nie polecam DIPP - powyżej 150 km/h dłuższa wycieraczka podskakuje na szybie.

Comment

• Wycieraczki HONDA CIVIC (UFO) 2006r.

Witam wszystkich !!

Jakie polecacie wycieraczki ? ( z allegro wyczytałem, że są dostępne wycieraczki firmy AERO, DIPP, bądź BOSCH ? Bosch wybitnie odskakuje cenowo od poprzedników (170zł - pozostałe 50zł), Nie wiem, ile kosztują w ASO ? podejrzewam, że coś ok. 200zł.

Dajcie znać, które z podanych (mazaków) spełniają najlepiej swoją rolę i czy wszystkie te wycieraczki pasują "swoimi zapięciami"

Będę wdzięczny

Comment

• kup sobie wycieraczki mot-gum koszt ok 50zł, nie warto przepłacać za Boscha

Comment

• To może tak: Jakie wycieraczki pasujące do UFO pozwalają na łatwą wymianę gumek, ew. jakie gumki bez problemu pasują do oryginalnych piór? Próbowałem montować gumki ALCA w oryginalnych piórach i nie wchodziły za bardzo (coś tam nie pasowało, teraz nie pamiętam). Z drugiej strony montaż innych gumek w wycieraczkach DIPP też nie był taki prosty, tam są takie blachy dość mocna ściskające gumę, ciężko to wsunąć :/

Comment

Working...
                                X