Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra wycieraczek szyb do Honda Civic VIII

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jacek65 Zobacz posta
    A czy pasują do sedana?Zresztą jak Niki wyżej napisał, w ASO można kupić komplet za 80 zł.I to z wymianą.To chyba nie warto oszczędzać te 15zł na jakieś zamienniki
    Niestety w Aso komplet samych gumek to ponad 110 zł, ale przed chwila na Allegro znalazłem cos takiego:

wygląda że by pasowało tylko kwestia jakości...?

Comment

Dla testu kupiłem wycieraczki Dipp'a, o której pisał marcinus. Cena w sumie niecałe 80zł.
      Zobaczymy jak będzie z trwałością, ale jeśli chodzi o montaż to pasują idealnie (5d 2006), plastykowy kapturek również.

Zdjęcie nowych wycieraczek:
      Last edited by sorento; 21-09-2010, 12:30.

Comment

Zamieszczone przez marcinus Zobacz posta
        Niestety w Aso komplet samych gumek to ponad 110 zł
        Pewnie to zalezy od ASO, ja wymienialem w Auto West na Ordona w Warszawie (mam na to fakture)
        sigpic

Comment

Macie już jakieś obserwacje dot. pracy wycieraczek Dipp'a? Są sporo tańsze. W serwisie komplet kosztuje ponad 200pln więc przydałoby się namierzyć dobry zamiennik.

Comment

Jak pióra są dobre to można kupić przecież same gumki.Ktoś wcześniej pisał ze nie są drogie.A w ASO wymienią gratis.Ja osobiście nie chciałbym w moim rocznym aucie stosować jakiś zamienników.Zresztą wycieraczki tak się szybko nie psują.Moje działają bez problemu już ponad rok.Więc raz na dwa lata mogę je wymienić nawet za 200zł.Trudno,jak się ma Hondę, a nie np.Fiata czy Dacie, to ceny części są niestety większe .Pozdrawiam.

Comment

Słuszna uwaga. Nie będę robił z siebie dziada Poprzednie 2 lata wytrzymały.Następnym razem wymienie tylko gumy.

Comment

Używam ich dopiero trzy miesiące, więc to chyba za krótko, żeby je oceniać. W każdym razie do tej pory bez najmniejszych problemów.
                Myślę, że tutaj nie chodzi o dziadowanie, tylko o szukanie alternatywy do pazerności ASO.

Comment

Raczej na pazerność firmy Honda.Że zakup wycieraczek tylko umożliwia w ASO.Wycieraczki innych firm można dostać w sklepach.Tak miałem z fiatem.Ale cóż począć,na przeglądy też trzeba jeździć tylko do ASO.Podejrzewam zę większość częsci do swoich auta Honda udostępnia tylko w ASO.W ubiegłym roku szukałem np.kompletu żarówek.I tylko w ASO go dostałem.

Comment

ale ja nie rozumiem co wy za problem macie z wycieraczkami ? tam jest normalne mocowanie typu U tylko trzeba umiec je zmienić, wymieniałem już dwa razy wycieraczki i pasują nawet jakieś za 24 zł w sellgrosie. nie można tylko założyć tej plastykowej końcówki, a tak to pasują każde. pozdrawiam

Comment

No ale jest jakaś określona długość tych wycieraczek.U mnie z tego co zauważyłem to chyba nie są jednakowej długości.Jak założę inne to mogą się zablokować wzajemnie.Trzeba by wyjąc z opakowania i zmierzyć.A najlepiej przymierzyć do auta.A to raczej niemożliwe bez zakupu.Np.w Norauto gdzie kupowałem do fiata wszystkie wycieraczki są na opakowaniach opisane.Do jakiego auta.Jak na razie nie znalazłem do mojej Hondy.A szkoda wyrzucić nawet te 24zł aby sprawdzić.

Comment

Na opakowaniach zawsze masz podaną długość wycieraczek, albo w calach albo milimetrach więc nie ma potrzeby wyjmować z opakowania.
                        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

wycieraczka od strony kierowcy w 5D z czujnikiem deszczu ma 675 mm moze byc troszke krotsza a od strony pasazera chyba 480

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                            ale ja nie rozumiem co wy za problem macie z wycieraczkami ? tam jest normalne mocowanie typu U tylko trzeba umiec je zmienić, wymieniałem już dwa razy wycieraczki i pasują nawet jakieś za 24 zł w sellgrosie. nie można tylko założyć tej plastykowej końcówki, a tak to pasują każde. pozdrawiam
                            U? A wszędzie piszą, że ST-E...
                            Ciekawy jestem dlaczego Bosch i Valeo nie robią wycieraczek do naszej Hanki. Jeśli chodzi o Dippa to wcale może nie być gorsza od Boscha, czy Valeo, tylko nie mamy opini po dłuższym okresie użytkowania. Niby robione w Chinach, ale wszystko teraz jest robione w Chnach... Za cenę 65 PLNów można się zastanowić. Zawsze to mniej niż 220 za oryginalne, które też pewnie są robione nie przez Japończyków...

Comment

Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz posta
                              Na opakowaniach zawsze masz podaną długość wycieraczek, albo w calach albo milimetrach więc nie ma potrzeby wyjmować z opakowania.
                              Wolałbym jednak aby na opakowaniu był podany marka i model auta.Nie wiem jak póżniej z mocowaniem sprawa by się miała.Ale jeszcze porozglądam się.Może się cos znajdzie odpowiedniego.Na razie nie spieszy mi się.Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez myslav Zobacz posta
                                U? A wszędzie piszą, że ST-E...
                                Ciekawy jestem dlaczego Bosch i Valeo nie robią wycieraczek do naszej Hanki. Jeśli chodzi o Dippa to wcale może nie być gorsza od Boscha, czy Valeo, tylko nie mamy opini po dłuższym okresie użytkowania. Niby robione w Chinach, ale wszystko teraz jest robione w Chnach... Za cenę 65 PLNów można się zastanowić. Zawsze to mniej niż 220 za oryginalne, które też pewnie są robione nie przez Japończyków...
                                no a ja wlasnie mam Boscha od strony kierowcy i pasuje a to ze w sklepach mowia ze nie bedą pasować to tylko i wyłącznie ich wina bo nie umieją ich zamontować. Po zdjęciu blaszki ukazuje nam się normalne mocowanie typu

Comment

Working...
                                X