Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pojemność bagażnika jak to jest?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Czyli już wiem że bagażnik spełni moje oczekiwania. Dzięki kolego za wyczerpującą odpowiedź

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
    Using Tapatalk

Comment

Dla 2+1 Civic 5D jest idealny ale niestety nie jesli dziecko male.
      Bo wtedy z automatu Twoja żona bedzie chciala siedziec z tyłu z dzieckiem przez pierwsze 2-3 lata. A wtedy jak włożysz do bagaznika wozek to miejsca na torby juz nie bedzie i z systemu magic seats tez nie skorzytasz bo oba miejsca z tylu beda zajete (zona plus dziecko). Na torby zostanie Ci przedni fotel...
      Dodam ze do bagaznika wchodzi wiekszosc wozkow bez zdejmowania kół - gondola nie wchodzi - zostaje przedni fotel. Nie wchodza modne od kilku lat modele retro z duzymi kolami np. Emaljunga. Testowalem i nie dalo sie zamknąć.

Jak dzieciak podrosnie czyli np. 3 lata i zonka bedzie smigac z przodu, to wtedy Civic staje sie mega przestronnym autem, bo skladasz czesc tylnego siedzenia na plasko i masz mega powierzchnie przy wyjezdzie na wakacje.

Sam jezdze na wakacje na kempingi po Europie od wielu lat i z hatchbackow Civic 8 i 9 gen nie maja sobie rownych jesli chodzi o pojemnosc ale tak naprawdę tylko kombi daje pelen komfort przy małym dziecku i wozku.
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Uuu... Hm to mamy mały problem w takim razie... Miałem nadzieję że gondola wejdzie bez problemu i jakieś ewentualnie małe zakupy też

Using Tapatalk

Comment

Gondola ze stelazem Ci nie wejdzie. No chyba ze w UK sprzedaja jakies mniejsze wozki niz w Polsce.
          Chyba ze bedziesz jezdzil bez tylnej pólki - no ale to jest dosc niebezpieczne.
          Trzeba by wtedy wykombinowac jakas siatkę pomiedzy bagaznikiem a kabiną. Miałem cos takiego w Octavii - w Hondzie nie widzialem w katalogu akcesoriów (zreszta nie ma haczykow do umocowania)
          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Wózek typowy. Spory. No to mamy problem. Dzięki za informacje

Using Tapatalk

Comment

Jak nam sie corka urodziła i w głebokim wózku była to w zasadzie wszedzie jeżdzilismy Fabią 2 Kombi. Pomimo ze to klasa nizej niz Civic ,to po prostu bylo to o wiele wygodniejsze.
              Do Fabii wchodzil stelaz i gondola ale musialem koła zdejmowac - warto kupic taki wózek w którym sie je zdejmuje przez nacisniecie piasty. Sekunda i kolo odczepione.

Comment

Hmm cytując klasyka "no i cały misterny plan w pi....du" fakt przy małym dziecku wygoda przede wszystkim...

Using Tapatalk

Comment

Pomierzylem i wyniki: wysokosc do najnizszego miejsca z polka to ok. 48 cm , szerokosc pomiedzy nadkolami to 106 cm, a glebokosc bagaznika to ok. 83 cm.

No ale wpadlem na pomysl ze gdyby wywalic kolo zapasowe to moze wozek wszedlby we wneke ?
                  Wymiary wneki 86 cm szerokosci i 54 cm dlugosci i 72 cm do polki w gore w najnizszym miejscu.. Jesli wmiescisz tam stelaz to jestes w domu bo na gore wrzucasz gondolę i w sumie duuuuzo miejsca ci zostaje na bagaze.
                  No a zamiast zasasowki kupujesz zestaw naprawczy i dasz rade
                  Last edited by Glosima; 01-11-2013, 17:31. Powód: literowki

Comment

A to zestaw naprawczy nie jest w każdym civicu?

Using Tapatalk

Comment

To zalezy czy poprzedni wlasciciel nie zuzyl i Ci zostawił

Comment

W Civic 8 sprzedawanych w PL byly dojazdowki. Na zachodzie Europy dawali zestawy naprawcze.
                        Przy 225/45/17 w Polsce dojazdowka przydala mi sie 3 razy na przestrzeni 260 tys km ktore przejechalem Civicami.

Comment

Mieszkam w uk czyli mam spodziewać się zestawu naprawczego?

Using Tapatalk

Comment

Panowie, ale to zależy jaki wózek. Moja klasyczna 4-kołowa gondola + stelaż wchodziły bezproblemowo bez zdejmowania kół - wystarcza złożyć stelaż i odsłonić górę (dwa ruchy) zostawiając miejsca na co nieco bo bokach, a bagażnik włącznie z półką się spokojnie zamyka. Z gondolą jeździsz tak naprawdę efektywnie niewiele razy (podróże z noworodkiem/młodym niemowlakiem nie są zbyt fajne) i przez max. 4-6 miesięcy. Dodatkowo, w erze wózków 3-funcyjnych my gondolę braliśmy tylko na dalsze wyjazdy, normalnie do stelaża wpinaliśmy fotelik a w bagażniku podróżował sam stelaż i tyle. Praktycznie w żadnym normalnym aucie nie mieści się wiele poza wózkiem i gondolą, bo one są po prostu ogromne. Zaraz potem masz spacerówkę, która jeśli kupisz normalną "parasolkę" a nie modnego trzykołowego mastodonta, to już miejsca jest masa (u mnie parasolka spokojnie mieści się w poprzek i zajmuje 1/3 głębokości i 1/2 wysokości bagażnika - 5/6 jest więc wciąż do dyspozycji - ostatnio spokojnie wyjechaliśmy tak na weekend, wszystko się zmieściło tylko w bagażniku (łącznie z kołem zapasowym w komorze głównej bagażnika, bo u mnie we wnęce na zapas jest system audio)... Z siadaniem z tyłu żony też jakoś problemów nie mamy, nawet jak są wpięte dwa foteliki. Siedzenie na kanapie nie przeszkadza też w użytkowaniu przestrzeni pod nią.

Żeby nie być gołosłownym - ja miałem ten model wózka (trzyfunkcyjny, na foto w wersji max - z gondolą):

Jak widzisz, jeden zapakuje się z dwójką i psem i zadowolony, a drugi z jednym dzieckiem ma ciasno, zależy od podejścia Ja jestem zadowolony z Civica jako rodzinnego auta, tym bardziej, że 95% czasu jeżdżę z bagażnikiem praktycznie pustym, no ewentualnie z wózkiem. Jestem szczęśliwy, że dzięki temu, że Civic jest wystarczający mogę śmigać zgrabnym 4,3 metrowym kompaktem a nie muszę wozić "trumny" czy nie daj boże bujać się vanem
                            Last edited by Alix; 01-11-2013, 18:45.
                            ............................C I V I C
                            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                            . .
                            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

My z gondola duzo jezdzilismy bo robila za miejsce do spania.
                              Poza tym generalnie duzo jezdzimy. Praktycznie co weekend jakis wyjazd.
                              Ale tak jak Alix fotelik wpianany w stalaz mielismy i super sie to sprawdzalo np. Przy wyjsciach do sklepu itp.

Comment

No teraz mam mętlik w głowie wózek dostajemy w spadku i po fotce wydaje się trochę większy.. trzeba sprawę dobrze przemyśleć, ale fakt, że gondolę używa sie stosunkowo krótko

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T przy użyciu Tapatalka
                                Using Tapatalk

Comment

Working...
                                X