Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pojemność bagażnika jak to jest?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pojemność bagażnika jak to jest?

Witam. Przymierzam się do zakupu civica. Jak to jest z bagaznikiem? Auto kupię w UK. Na autotrader napisane jest ze pojemność wynosi 485 litrów. Czy to prawda ze to pojemność bez kopa zapasowego? Jaka jest z kołem? I czy w ogóle to auto nadaje się dla rodziny 2+1? Dziecko w drodze.

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
    Using Tapatalk

Z tego co wiem to bagaznik jest najwiekszy w klasie a przyjazny sposob skladania siedzen do plaskiej podlogi znacznie go powieksza. A jesli chodzi o bagaznik bez skladania to jest na prawde spory. Co do pojemnosci to sie nie wypowiadam ale wydaje mi sie ze to pojemnosc bez kola bo kola nie dodawali tylko zestaw naprawczy, ale jesli sie myle to prosze mnie poprawic

Co do dziecka to mysle ze sie spokojnie zmiescicie, ale niech sie wypowie ktos kto pakowal do bagaznika wozek. Widziales jak w tej wersji wyglada rozwiazanie bagażnika?
    Last edited by >sebek<; 01-11-2013, 12:58.

Comment

A zestaw naprawczy to jest...?

Using Tapatalk

Comment

Tutaj masz opis https://www.motogazeta.mojeauto.pl/T...,a,229194.html

A tak przy okazjii to przywitaj sie Kolego w odpowiednim temacie
        Last edited by >sebek<; 01-11-2013, 13:34.

Comment

Na wstępie, proszę zapoznać się z Regulaminem i dopełnić 2 pkt.

Jak mam akurat IX gena a pojemność bagażnika to 440l. Patrząc pod kątem wożenia dzieciaków i osprzętu typu wózek pokażę Ci jedno z moich zdjęć:

Comment

Dzięki za fotkę, ale jak widzę Masz sedan.

Using Tapatalk

Comment

Tak, czyli teoretycznie mniej przyjazny rodzinie. Mimo to jest ok a jak Ty szukasz HB to nie powinno być problemu nawet z dwójką.

Comment

Dokladnie

Jesli chcesz to moge zrobic Ci fote bagaznika I wrzucic nieco pozniej

Comment

Byłbym bardzo wdzięczny za fotkę jeśli masz hb. Zastanawiam się jak wygląda ten bagażnik z wózkiem czy jest miejsce na dodatkowe bagaże, jakieś zakupy itd

Using Tapatalk

Comment

DSC_1280.jpg

DSC_1278.jpg

Proszę, trochę kiepska jakość ale mam nadzieję że coś widać

dla porownania plyn do spryskiwaczy bo nie mam wozka jeszcze:P
                    Last edited by >sebek<; 01-11-2013, 14:30. Powód: teraz chyba lepiej:)

Comment

Dzięki bardzo. A po włożeniu wózka jak to wygląda? Zmieści się jeszcze co nie co?

Using Tapatalk

Comment

U mnie tak, a bagażnik mniejszy choć 440l to wciąż całkiem dużo jak na sedana.

Comment

Do tego masz dzieloną kanape to jeszcze mozna cos zapakowac przy jednym foteliku

Comment

Tak myślę właśnie. Pozostaje jedynie kwestia sporego ubezpieczenia w uk...

Using Tapatalk

Comment

Bagażnik ma formalnie 485 litrów do linii szyby (tej powyżej półki!) ze schowkiem włącznie. Schowek na zapas ma 30 litrów, tam jest kilkanaście litrów w bocznych schowkach i nieco nad półką. Potem jak wszedł obecny Accord, jako że wyglądało lekko paranoicznie że Civic hatchback ma więcej niż Accord kombi, podawali najmniejszą wartość samego bagażnika bez schowków - oficjalnie 415 litrów. W jednym z testów litrowymi pudełkami wyszło bodajże 412 litrów jak dobrze pamiętam, czyli jeden z bardzo nielicznych na rynku nieoszukanych wartości (dla porównania Golf VI - 350 w papierach, 252 w realu!). Bagażnik jest nie dość że spory to fantastycznie ustawny, jest zarówno przyzwoicie głęboki jak i wysoki (problem wielu aut w kwestii wózka), ma dodatkowy schowek po boku a schowek na zapas daje ci albo znaczne powiększenie bagażnika albo nawet jak jest tam koło, masa bzdetów się jeszcze mieści. Ale najlepsza sprawa to Magic Seats - bak jest pod przednimi siedzeniami, a pod kanapą masz jeszcze masę (ze 100 litrów spokojnie) miejsca - ostatnio jak jechaliśmy na kemping zmieściłem tam mały namiot, 3 śpiwory i dwie siatki z butami... Z resztą przydają się one też jak trzeba coś większego przewieźć np. w pionie (fotele do góry i można sporą rzecz włożyć).

Sam mam 2 dzieci i psa, obecnie często jeżdżę z wózkiem. Bagażnik dachowy od 4 lat nigdy nie był potrzebny. Wcześniej jeździłem Toyota Avensis I - niby 510 litrów bagażnika, ale to było bez porównania mniej pakowne auto, w dodatku nie wiem czy nie ciaśniejsze w środku. Mój ojciec jeździ vanem Corolla Verso, który nie tylko ma mniejszy podstawowy bagażnik, ale o dziwo okazuje się czasem mniej pakowny niż Civic dzięki Magic Seatsom

Oczywiście, znam ludzi co biorą tyle klamotów, że i do ogromnej paki CRV zakładają jeszcze dachowy, ale to już inna kwestia
                              ............................C I V I C
                              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                              . .
                              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                              X