Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylne światła odblaskowe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylne światła odblaskowe

Czy ktoś wie w jaki sposób wyjąć tylne 2 światła odblaskowe,czy można to zrobić od zewnątrz czy są zabezpieczone od wewnątrz,nie chciałbym ich uszkodzić próbowałem je wyjąć od zewnątrz ale stawiają opór.

Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
    w jaki sposób wyjąć tylne 2 światła odblaskowe,czy można to zrobić od zewnątrz?
    - chcesz wyjąć same odblaski? - odbłyśniki? czy chcesz wyjąc całe lampy???
    - całe lampy - jak w linku który podałem.
    - same odblaski - trzeba rozpoławiać lampę - lampa stanowi całość jest nierozbieralna (teoretycznie).

- NIE! nie mozna tego dokonać od zewnątrz.

Musisz najpierw zrobić to tak jak tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...550#post191550

dopiero mając wyjęte całe(y) panel tylnego światła dopiero na stole możesz to rozbierać, fizycznie zdemolować lampę - rozpołowić na pół i wtedy dostać się do odblasku.
    Nie wiem jakie są możliwości wyjęcia samego odbłyśnika? - czyli odczepienia szybki od odbłyśnika. Najczęściej jest to zgrzane ze sobą -czyli (teoretycznie) nierozbieralne, jednak jeśli tam jest pasta uszczelniająca można się pobawić w jej rozcięcie - czyli rozpołowienie fizyczne obu elementów - tylko wtedy dostaniesz się do odbłyśników.
    Ponowne sklejenie już nie będzie problemem ale do tego wyłącznie klej do szyb bo inne typu silikony "do wanny" po roku kruszeją i lampa będzie przeciekać.
    Jeśli jednak tylko wyjęcie panela światła to tak jak wyżej w instrukcji
    Last edited by rambo7; 03-06-2013, 08:34.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

A koledze może chodzi o te dwa odblaski na dole zderzaka...? Jak tak to na pewno są osobne części więc da się wyjąć, ale lepiej ich nie uszkodzić bo w ASO kosztuje prawie 400pln Trzeba zajrzeć do serwisówki, mi to akurat robili w ASO przy zmianie zderzaków na Grand Prixy więc sam nie macałem, nie będę się wymądrzał. Popołudniu spróbuję Ci znaleźć. A jak nie to rambo7 już wyczerpał temat
      Last edited by Alix; 03-06-2013, 11:18.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
        rambo7 ale koledze może chodzi o te dwa odblaski na dole zderzaka...?
        ...a no widzisz takie to pitolenie a nie konkret pisanie.
        Nie każdy zderzak posiada takie cienkie odblaski w ufo 2007 podstawowej wersji z silnikiem 1,4 DSI ...wydaje mi się że (z pamięci gadam) takich nie ma.

Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
        w jaki sposób wyjąć tylne 2 światła odblaskowe,.
        ...wiec wracamy do początku wątka... Panie mirek58.... ale o co chodzi??? bo to nie są światła ... jak już to .... światełka , lub światełeczka, a najlepiej po prostu odblaski w "plastrze miodu" tylnego zderzaka.
        Last edited by rambo7; 03-06-2013, 11:23.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

No właśnie mi chodzi o te odblaski na samym dole w zderzaku plastykowym.
          Być może źle określiłem o co mi chodziło.

. Pozdr.Mirek

Comment

instrukcja serwisowa nie przewiduje wymiany tego jako elementu. Wymienia się cały ten szary "plaster miodu" . takie coś idzie kupić oczywiście na aledrogo.
            Sam ten czerwony plasticzek odblasku kupić będzie ciężko.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Masz przedlifta (plastikowy plaster miodu) czy polifta (gładki malowany zderzak) ? 5D czy 3D ? I co się stało, że chcesz je zdejmować - chcesz malować zderzak, masz coś po kraksie? Od w/w zależy co i jak można zrobić - kupić odblaski, kupić dokladkę zderzaka, kupić zderzak...?

rambo7 ten element na pewno jest wymienny i występuje jako osobny do kupienia do 3D - do 5D głowy sobie urwać nie dam, ale chyba jest podobnie. Jak zmieniałem zderzaki z 5D na Grand Prix od 3D a nie miałem odblasków od zderzaka 3D - musiałem je osobno dokupić i w ASO było bez problemu (alternatywą był cały zderzak, który z transportem wychodził podobnie), tylko ta cena

P.S. ja podchodzę z lekkim dystansem do serwisówek - grille akcesoryjne niby też są nierozkładalne i niezamienialne znaczki z Rkowymi a ja hybrydę sobie zrobiłem i wszystko pasi bez żadnego druciarstwa
              Last edited by Alix; 03-06-2013, 13:35.
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
              X