Czy ktoś wie w jaki sposób wyjąć tylne 2 światła odblaskowe,czy można to zrobić od zewnątrz czy są zabezpieczone od wewnątrz,nie chciałbym ich uszkodzić próbowałem je wyjąć od zewnątrz ale stawiają opór.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tylne światła odblaskowe
Collapse
X
-
Zamieszczone przez mirek58 Zobacz postaw jaki sposób wyjąć tylne 2 światła odblaskowe,czy można to zrobić od zewnątrz?
- całe lampy - jak w linku który podałem.
- same odblaski - trzeba rozpoławiać lampę - lampa stanowi całość jest nierozbieralna (teoretycznie).
- NIE! nie mozna tego dokonać od zewnątrz.
Musisz najpierw zrobić to tak jak tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...550#post191550
dopiero mając wyjęte całe(y) panel tylnego światła dopiero na stole możesz to rozbierać, fizycznie zdemolować lampę - rozpołowić na pół i wtedy dostać się do odblasku.
Nie wiem jakie są możliwości wyjęcia samego odbłyśnika? - czyli odczepienia szybki od odbłyśnika. Najczęściej jest to zgrzane ze sobą -czyli (teoretycznie) nierozbieralne, jednak jeśli tam jest pasta uszczelniająca można się pobawić w jej rozcięcie - czyli rozpołowienie fizyczne obu elementów - tylko wtedy dostaniesz się do odbłyśników.
Ponowne sklejenie już nie będzie problemem ale do tego wyłącznie klej do szyb bo inne typu silikony "do wanny" po roku kruszeją i lampa będzie przeciekać.
Jeśli jednak tylko wyjęcie panela światła to tak jak wyżej w instrukcjiLast edited by rambo7; 03-06-2013, 08:34.Kierownik Działu Diesla
-
A koledze może chodzi o te dwa odblaski na dole zderzaka...? Jak tak to na pewno są osobne części więc da się wyjąć, ale lepiej ich nie uszkodzić bo w ASO kosztuje prawie 400plnTrzeba zajrzeć do serwisówki, mi to akurat robili w ASO przy zmianie zderzaków na Grand Prixy więc sam nie macałem, nie będę się wymądrzał. Popołudniu spróbuję Ci znaleźć. A jak nie to rambo7 już wyczerpał temat
Last edited by Alix; 03-06-2013, 11:18.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postarambo7 ale koledze może chodzi o te dwa odblaski na dole zderzaka...?
Nie każdy zderzak posiada takie cienkie odblaskiw ufo 2007 podstawowej wersji z silnikiem 1,4 DSI ...wydaje mi się że (z pamięci gadam) takich nie ma.
Zamieszczone przez mirek58 Zobacz postaw jaki sposób wyjąć tylne 2 światła odblaskowe,.... jak już to .... światełka
, lub światełeczka, a najlepiej po prostu odblaski w "plastrze miodu" tylnego zderzaka.
Last edited by rambo7; 03-06-2013, 11:23.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
instrukcja serwisowa nie przewiduje wymiany tego jako elementu. Wymienia się cały ten szary "plaster miodu". takie coś idzie kupić oczywiście na aledrogo.
Sam ten czerwony plasticzek odblasku kupić będzie ciężko.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Masz przedlifta (plastikowy plaster miodu) czy polifta (gładki malowany zderzak) ? 5D czy 3D ? I co się stało, że chcesz je zdejmować - chcesz malować zderzak, masz coś po kraksie? Od w/w zależy co i jak można zrobić - kupić odblaski, kupić dokladkę zderzaka, kupić zderzak...?
rambo7 ten element na pewno jest wymienny i występuje jako osobny do kupienia do 3D - do 5D głowy sobie urwać nie dam, ale chyba jest podobnie. Jak zmieniałem zderzaki z 5D na Grand Prix od 3D a nie miałem odblasków od zderzaka 3D - musiałem je osobno dokupić i w ASO było bez problemu (alternatywą był cały zderzak, który z transportem wychodził podobnie), tylko ta cena
P.S. ja podchodzę z lekkim dystansem do serwisówek - grille akcesoryjne niby też są nierozkładalne i niezamienialne znaczki z Rkowymi a ja hybrydę sobie zrobiłem i wszystko pasi bez żadnego druciarstwaLast edited by Alix; 03-06-2013, 13:35.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
Comment