Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spinki, kołki rozporowe w Civic VIII gen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Zibi_PL_ Zobacz posta
    Dolna osłona trzyma się na spinki czy jakieś wkręty? Po serwisie okazało się, że jest luźna...

[ATTACH=CONFIG]48458[/ATTACH]
    Większość mocowań jest na kołki typu romix 19239. Jedynie klapa serwisowa do zmiany oleju jest na śrubki (ta blacha).

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Cześć.
      Mam do Was taką sprawę. Parę dni temu zakupiłem UFO z 2009 roku, polift, 1.8 benzynka. Planuję zamontować instalację LPG oraz rozpórkę kielichów przednich. Wiem, że do jednej jak i drugiej roboty trzeba rozbebeszyć trochę plastików pod maską i z doświadczenia wiem, że zaraz jakąś spinkę/kołek etc szlag trafi. W jakie zabawki się zaopatrzyć żeby zostawić mechanikowi od rozpórki i instalatorom od LPG jakiś "zestaw naprawczy"?

Comment

Zamieszczone przez WojtekLbn Zobacz posta
        Cześć.
        Mam do Was taką sprawę. Parę dni temu zakupiłem UFO z 2009 roku, polift, 1.8 benzynka. Planuję zamontować instalację LPG oraz rozpórkę kielichów przednich. Wiem, że do jednej jak i drugiej roboty trzeba rozbebeszyć trochę plastików pod maską i z doświadczenia wiem, że zaraz jakąś spinkę/kołek etc szlag trafi. W jakie zabawki się zaopatrzyć żeby zostawić mechanikowi od rozpórki i instalatorom od LPG jakiś "zestaw naprawczy"?
        Kolki w Hondzie akurat nie są z rodzaju pękających przy każdym dotknięciu tym bardziej te które nie są narażone na piach, wodę itp. Przy odpowiednim podejściu żaden kołek nie pęknie. Na Zaś raczej ciężko żebyś kupował bo nie wiesz który mogą uszkodzić. Jedyne co to kup kilka sztuk Romix 19239 - one są bardzo popularne w Hondzie - mocowania zderzaków od dołu, plastików pod maską itp.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Przy wymianie dokładki w tyle i przodzie dla VIII jakie i ile konkretnie potrzeba kołków?

Rozumiem, że tył trzyma się tylko na B19233? A co z przodem? W dokładce jest sporo dziur na kołki, chciałbym mieć komplet żeby zrobić wszystko za jednym ciągiem.

Comment

Szukam 1 kołka do uszczelki na masce Znalazłem takiego:

I zastanawiam się czy to jest ten sam, ponieważ w instrukcji jest on oznaczony jako: "spinka, 15"

Comment

na masce? czy pod maską wygłuszenie się oberwało?
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Na przedniej krawędzi pod maską jest uszczelka i tam jedna ze spinek znikła.

Comment

Kupiłem paczkę 10 spinek z romixa, numer B25663. Taką mi dali po podaniu numer OEM, chociaż nie wiem czy się nie pomylili.
                  Wsadziłem i jak uszczelka się trzyma.

PS1.

Jak znaleźć numer OEM, jak w instrukcji jest wskazana: spinka 8?
                  Last edited by pazura; 20-01-2021, 18:23.

Comment

Zamieszczone przez pazura Zobacz posta
                    Kupiłem paczkę 10 spinek z romixa, numer B25663. Taką mi dali po podaniu numer OEM, chociaż nie wiem czy się nie pomylili.
                    Wsadziłem i jak uszczelka się trzyma.

PS1.

Jak znaleźć numer OEM, jak w instrukcji jest wskazana: spinka 8?
                    Z tego co się zorientowałem, to jest to ta spinka: https://auto-spinka.pl/pl/p/B19239-K...C-MR220501/626

Comment

Working...
                    X