Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spinki, kołki rozporowe w Civic VIII gen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Trochę drogo tam mają. Za kawałek plastiku takie ceny

Comment

Oryginalne spinki w ASO są w podobnych cenach (max chyba 12 złociszy za te do podszybia) i masz pewność, że będą idealnie pasować
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Spinki

Witam wszystkich.Może znajdzie się ktoś kto wie gdzie mogę kupić spinki mocujące do listwy błotnika honda ufo 2009?Nie wiem nawet jak one wyglądają,może ktoś pomoże?

Comment

Zanim następnym razem utworzysz nowy temat to użyj wyszukiwarki forumowej by nie dublować wątków. Przeniosłem we właściwe miejsce.
          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

numer części oryginalnej to 90601-SMG-003
            tutaj powinieneś dostać
            https://www.auto-spinka.pl/pl/p/C701...601SMG003/2041
            Moja Hania
            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zamieszczone przez Fragles Zobacz posta
              Hey, zaraz po zakupie szukałem również tej spinki. Niestety Romix nie miał. A spinka jest dwuczęściowa i jednorazowa. Kupiłem w ASO Gdynia za 10 zł/sztuka.
              Zamieszczam fotkę i schemat. Wiem, że post stary, ale tak dla potomnych

NR 19
              [ATTACH=CONFIG]23462[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]23463[/ATTACH]
              Gdzie kupić taką spinke?

Comment

Spinki do osłony silnika

Witam, wie ktoś może gdzie mogę znaleźć spinki do osłony silnika, kupno z internetu albo chociaż jak ktoś zna nr tej spinki.
                Niżej zaznaczone miejsca o które spinki chodzi.
                l_d3-f8aa29868daf64949d114a62a3ad7787.jpg

korzystaj z wyszukiwarki tematów.
                r7.
                Last edited by rambo7; 02-08-2018, 09:52. Powód: Regulamin pkt 3.

Comment

w serwisówce takie coś jest, ale o wymiarach spinek nic nie widzę, poszukam jeszcze, jak znajdę to dopiszę
                  Capture.jpg

@edit:
                  prze bardzo (obrazki z japancars dla mojego modelu z VIN, niby 12 szt wchodzi, a wg poprzedniego screenu z serwisówki tylko 9, kup 15-20, na pewno kiedyś się przydadzą )
                  1.jpg
                  2.jpg
                  Last edited by Gdanny0; 02-08-2018, 08:40.
                  Milano Red by Gdanny0

Comment

A ja chciałbym się podpiąć pod temat, ponieważ mam wątpliwość: ostatnio złamała mi się spinka w prawym nadkolu, po głębszym sprawdzeniu okazało się, że nie ma również drugiej spinki obok. Cały zadowolony kupiłem paczuszkę z Romixa, a tu zonk - na miejsce tej złamanej weszła spinka bez problemu, ale obok za żadne skarby nie chce wejść. Analiza poglądowa wykazała, że lewe nadkole trzymają dwie spinki i dwa wkręty, analogicznie w prawym powinno być pewnie tak samo. Ale gnębi mnie pytanie, czy tak rzeczywiście powinno być, czy ktoś coś rzeźbił? Foto dla lepszego poglądu:
                    Nadkole lewe (kompletne):
                    Nadkole lewe 1 (3).jpg

Nadkole prawe:
                    Nadkole prawe 1 (3).jpg

Comment

symetrycznie powinno być do ustalenia, dasz radę sprawdzić po drugiej stronie? Tak głębokie gniazdo sugeruje chyba na blachowkręt.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

No właśnie wygląda na to, że symetrycznie też powinny być dwa wkręty i dwie spinki. Ale po co takie kombinacje?

Comment

Zamieszczone przez Liafar Zobacz posta
                          Analiza poglądowa wykazała, że lewe nadkole trzymają dwie spinki i dwa wkręty, analogicznie w prawym powinno być pewnie tak samo.
                          no wiec sprawdź czy jest tak samo. Kombinacje pewnie po to aby się to kupy trzymało.
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Ano niech tam, jak będę wymieniał zbiorniczek spryskiwaczy, to od razu uzupełni się ten blachowkręt

Comment

Hej szukam spinki do słupka przy przedniej szybie gdzie siedzi poduszka powietrzna, strona od pasażera. Nie wiem jak ona wygląda może ktoś pomóc?

Comment

Nie ma w zamienniku. Polecam wybrać sie do pobliskiego salonu Hondy i zamówić. Ona jest jednorazowa wiec radze się nią nie bawić zbytnio

Comment

Working...
                                X