Panowie, mam problem ze spinką, która mocuje plastik listwy nadkola do blachy!! zauważyłem, że niektóre spinki wogóle nie spełniają swojej roli, są wciśnięte ale po chwili, (wybijają się, wyskakują) odchodzą ? i Pytanie do Was, może wiecie gdzie mogę kupić owe spinki ? pytałem u Nas w mieście w przeróżnych sklepach i niestety nie mają, pytanie do WAS może macie jakieś pomysły, czy też bez ASO się nie obejdzie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spinki, kołki rozporowe w Civic VIII gen
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez Duff Zobacz postaale obawiam się, że oryginalny kołek z Hondy wygląda troszku inaczej niż "zamiennik"
jutro zarzucę "WAM" zdjęcie, może pomożecie coś wybrać, a może inny kształt zamiennika też "styknie" ?
Comment
-
Spinki Civic VIIIgen
Witam, poszukuję spinek do kurtyny airbag po stronie kierowcy. Plastik, który osłania airbag był odpinany i w tej chwili nie trzyma mi spinka (zapinka, zatrzask - sam nie wiem jak to nazwać). Byłbym wdzięczny za wszelkie info.
Pozdrawiam
Comment
-
Jeśli nie znajdziesz ich na tej stronie https://www.romix.pl/oferta/spinki-s...az-kia-hyundai to pozostaje szukanie w ASO albo z rozbitego samochodu. Oferta Romixu jest nie do przebicia na naszym rynku.
Pzdr.
Comment
-
Spinki mocujące listwy boczne
Witam,
Ostatnio zauważyłem, że w moim UFO odstaje plastikowa listwa na błotniku, nad kołem. Okazało się że nie trzymają dwie spinki, jednej nie ma wogóle (pusty otwór), a druga nie trzyma, podejrzewam że jest uszkodzona bo za nic plasik nie chce na nią wskoczyć. Czy wiecie może gdzie dostane taki element? Jak go zidentyfikować i czy jestem w stanie sam to naprawić??
Comment
-
Tak, dokładnie takie dwie potrzebuje:
2015-01-07 17.43.45.jpg2015-01-07 17.43.55.jpg
Widze, że identycznej to nie dostanę raczej, poszukam zamiennika.
Comment
-
Te spinki nie są jakieś strasznie drogie w ASO... po co kombinować? Dokup te kilka OEM i na pewno to będzie najlepsze.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
ok wyjaśniło się wszystko
podsumowując, poniżej schemat wszystkich listew w 8genie 5D łącznie ze spinkami, chodziło o element nr 34 z poniższego schematu, nr części 91513-SMG-E11, kupiłem w ASO za 6,15zł/szt.
unnamed.png
Comment
-
Spinki do drzwi i osłony koła
Ostatnio zauważyłem luźny fragment osłony (nawet nie wiem jak ją nazwać) w przedniej część karoserii za drzwiami przednimi (patrząc od wnętrza). Wygląda to jakby tam powinna być spinka. Wiecie może co tam powinno być, jaka spinka lub zamiennik? To samo tyczy się dolnej części tego plastiku, tam też jest dziura na spinkę, której również brakuje. Załączam zdjęcia.
Resize of Rotation of WP_20150912_016.jpg
Resize of Rotation of WP_20150912_017.jpg
Zapytam od razu też o zamiennik spinki do osłony przedniego koła jak na zdjęciu poniżej.
Resize of Rotation of WP_20150912_019.jpg
Comment
-
Witam, poszukuję spinek do kurtyny airbag po stronie kierowcy. Plastik, który osłania airbag był odpinany i w tej chwili nie trzyma mi spinka (zapinka, zatrzask - sam nie wiem jak to nazwać). Byłbym wdzięczny za wszelkie info.
Pozdrawiam
Zamieszczam fotkę i schemat. Wiem, że post stary, ale tak dla potomnych
NR 19
spinka.jpg
spinka1.jpg
Comment
Comment