Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co bym zmienił w mojej hani?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co bym zmienił w mojej hani?

Na takie pytanie po używaniu ufo przez 3 miesiące odpowiedziałbym: dodałbym podświetlenie głównego wyłącznika szyb w podłokietniku kierowcy oraz podświetlenie przycisków włączających oświetlenie przy lusterku, pogoniłbym też Anglików, którzy nie przykładają się do dobrego spasowania elementów wnętrza ( w moim hałasuje czujnik deszczu - trzeszczy na nierównościach). A co Wy byście usprawnili?

Pokrętło od obsługi nawigacji - trzeszczy niemiłosiernie, szybkę przed obrotomierzem.

Comment

witam , ja bym zmienił kraj składania hani ;-]

Comment

Ja w moim sedanie też zmieniłbym kraj składania. Turcję na Japonię.Choć teraz mogłyby być napromieniowane od uszkodzonych elektrowni atomowych. Lub po powodzi..Więc chyba jednak nie.Ale dołożył bym światła dzienne LED.Bo z tymi żarówkami świateł mijania jest trochę kłopotu.Są drogie i trudno je wymieniać.Pozdrawiam.

Comment

witam ,racja przydały by się swiatła LED. podobno serwis to montuje na życzenie ale nie wiem jaka cena???

Comment

Z tego co się pytałem to powiedzieli mi w ASO że nie ma takiej możliwości.Przynajmniej w sedanie.Co do UFO to nie wiem.Moze tam można bo jest inna instalacja elektryczna.

Comment

Dołożył bym automatyczne domykanie szyb z możliwością wyłączenia, kiedy chce zostawić uchylone np gdy stoi w garażu.
              Co do ledów to znalazłem taką stronkę www.dadrl.pl tam ludzie walczą o zniesienie obowiązku jazdy na światłach, czas pokaże...
              Korekta tam jest o światłach mijania....
              Last edited by TRAFO; 27-05-2011, 20:42.

Comment

Dodam do powyzszych:
                1. Usprawniłbym klimatyzacje poprzez: a) dodanie możliwości regulacji ilościowej z nawiewów konsoli środkowej, b) zmianę lokalizacji czujnika temp kabinowej, tak, by jego grzejące sie pobliże nie wpływało negatywnie na wysterowanie klimy c) usprawniłbym algorytm sterowania temperaturą nawiewu poprzez wprowadzenie (lub usprawnienie, jeżeli jest - bo nie odczułem jakoś) funkcji mieszania (powietrze zimne z ciepłym ) by zachować t zw temp komfortu powietrza nawiewanego.
                2. Usprawniłbym tylne zawieszenie w 5D sport poprzez zastosowanie innych (lepszych) podkładek, amorków, sprężyn.
                Nooo i ten angielski montaż ... - kogo oni tam zatrudniają ... ?

Comment

Zamieszczone przez Jurek25 Zobacz posta
                  Nooo i ten angielski montaż ... - kogo oni tam zatrudniają ... ?
                  Mój brat pracuje w Anglii (akurat nie w hondzie) i mówił że gdyby nie Polacy to państwo upadło by na pysk
                  Co do zawieszenia, nie jeżdżę ekstremalnie więc wolał bym trochę miększe sprężyny.

Comment

Zamieszczone przez TRAFO Zobacz posta
                    Dołożył bym automatyczne domykanie szyb z możliwością wyłączenia, kiedy chce zostawić uchylone np gdy stoi w garażu.
                    Co do ledów to znalazłem taką stronkę www.dadrl.pl tam ludzie walczą o zniesienie obowiązku jazdy na światłach, czas pokaże...
                    Korekta tam jest o światłach mijania....
                    Ja też jestem za zniesieniem tego bezsensownego przepisu.I nie chodzi mi tu o spalanie ale to że reflektory w Civikach chyba nie są przystosowane do ciągłego świecenia.Tym bardziej jak jest w lecie 30 stopni.Przecież sam reflektor się nagrzewa od żarówki.Już wymieniałem na gwarancji jeden bo mi zaczął matowieć po półtora roku i jednym lecie.Ciekawe co będzie dalej.Moze to tylko był przypadek.Oby.Jak mi się zdarzy stanąc w korku to wyłączam teraz światła mijania.Jak byłem w Austrii i Niemczech to wreszcie mogłem sobie pojeździć normalnie bez świateł.Wymiana żarówek w mijania też nie będzie prosta.A cena ich to ok.30zł za szt.Zauważyłem też ze jak są światła mijania załączone to podświetlenie konsoli się zmniejsza.Normalne w nocy ale w słoneczny dzień nawet jak jest ustawione na full i tak kiepsko widać prędkościomierz.Tak że jak widzę Civik nie jest przystosowany do jazdy na światłach w dzień.Przynajmniej mój sedan.A LED-ów nie da się założyć.Niech przynajmniej zrobią tak jak dawniej.Światła od jesieni do wiosny.Było by to najbardziej optymalne dla zwolenników i przeciwników tego przepisu.I zmniejszyły by choć trochę eksploatację auta.Pozdrawiam.

Comment

Chętnie bym dopłacił za:
                      1. port usb,
                      2. światła do jazdy dziennej (już mam),
                      3. szklane klosze reflektorów,
                      3. xenony,
                      4. "twardą" szybę przednią

Comment

lakier jest do bani rysy strach dotykać

Comment

Podobno wszystkie obecnie auta takie mają.Więc tego się nie zmieni.Ekologia,lakier pewnie ma sam po czasie ulec biodegradacji. Dlatego jest taki słaby.Tak jak torba papierowa w stosunku do plastikowej.

Comment

Mam nadzieje, że nasze autka nie są równie "ekologiczne" i nie ulegna zbyt szybko (bio)degradacji...

Comment

Zamieszczone przez lancet67 Zobacz posta
                              Chętnie bym dopłacił za:
                              1. port usb,
                              2. światła do jazdy dziennej (już mam),
                              3. szklane klosze reflektorów,
                              3. xenony,
                              4. "twardą" szybę przednią
                              Port USB jest!

Comment

Working...
                              X