Civic UFO. 160 000 km przebiegu, silnik 2,2 CDTI bez PDF wersja Executive Wszystko śmiga idealnie tylko pojawił sie problem. Od momentu włączenia silnika po około 20 minut wyłącza się klimatyzacja dwustrefowa. Dobiłem czynnika gazu klimy do maxa, wymieniłem przekaźnik klimatyzacji (taka mała kosteczka tam gdzie bezpieczniki) i nadal to samo. Sprężarka działa bo chłodzi 20 minut. Podobno jeszcze jest do wymiany cewka sprężarki, ale tutaj opinie są różne. Czy mieliście podobny problem? Jak temu zaradzić? Tylko ASO pozostaje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klimatyzacja przestaje działać po 20 minutach.....
Collapse
X
-
Hmm.. ja akurat mam identyczną sytuację. Może nie dokładnie po 20 minutach ale się wyłącza. Mechanik twierdzi że sprężarka jest ok, cewka i sprzęgło podobno też. Jutro ma mi zdać relację na temat co jest przyczyną jego zdaniem. A tą przyczyną jest podobno jakiś termik, nie wiem dokładnie co ma na myśli bo jeszcze dokładnie mi nie wytłumaczył. Najgorsze jest to że w październiku jak mi oddawał auto po rzekomej naprawie to był pewien na 100% że to przekaźnik. Niestety to nie było to. Nic...czekam na jutro co mi powie.
-
Termik to zabezpieczenie temperaturowe wewnątrz zwojów cewki sprzęgła. Jak cewka się przegrzewa to on działa.
Teraz trzeba znaleźć przyczynę przegrzewania i ją wyeliminować. Z tego co gdzieś czytałem, to przyczyną może być np. zbyt duża szczelina na kole sprężarki.
Co nieco wrzuciłem na stronkę.
Inną przyczyną może być wada fabryczna cewki w sensie źle dobrany termik.
Zastanawiam się, czy np. problem z łożyskami na sprężarce nie przenosił by się na cewkę. To znaczy ciężko kręcąca się sprężarka połączona jest "przez cewkę" z kołem pasowym. A do tego żeby sprężarka kręciła się normalnie cewka musi dawać większą siłę, czyli pobierać większy prąd, czyli bardziej się nagrzewać...
Ale to tylko gdybanie, nie znam się na tym.
Comment
-
Wyczytałem w podobnym temacie że jeśli zbyt często załącza się sprężarka to mogło by to wskazywać na jej zacieranie, zużycie... Hmm.. z moich obserwacji wynika iż moja w upały załączała się tak może co 20-40 sekund. Tzn słychać było tzw cyknięcie i pracę sprężarki. Czasem się dziwiłem że to jakoś często, bo jak miałem wcześniej dwa mercedesy to tam jakoś nie zaobserwowałem aż tak częstego włączania się sprężarki. Nie wiem czy to ma jakiś związek...
Comment
-
mamy jeden wątek ale 2 piszących o problemach...
w przypadku:
Zamieszczone przez Honda Civic UFO Zobacz postaDobiłem czynnika gazu klimy do maxa,
Zamieszczone przez Honda Civic UFO Zobacz postaOd momentu włączenia silnika po około 20 minut wyłącza się klimatyzacja dwustrefowa
Zamieszczone przez Honda Civic UFO Zobacz postaSprężarka działa bo chłodzi 20 minut.
w kontekście tego co wyżej napisałeś, nie rozumiem zapisów. Nie rozumiem co jest problemem?
przypadek:
Zamieszczone przez meran Zobacz postamam identyczną sytuację. Może nie dokładnie po 20 minutach ale się wyłącza.
Musicie tak pisać, alby dało się analizować fakty. Jest więcej pytań niż możliwości skomentowania faktów.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
czyli A/C nie działa bo 20 min pracy na 1 dzień to nie jest sprawna.
Zamieszczone przez meran Zobacz postatą przyczyną jest podobno jakiś termik, nie wiem dokładnie co ma na myśli bo jeszcze dokładnie mi nie wytłumaczył. Najgorsze jest to że w październiku jak mi oddawał auto po rzekomej naprawie to był pewien na 100% że to przekaźnik.
Z powyższego wynika że było już wcześniej grzebane w tym obszarze!?
To nie jest pierwszy incydent!
Często jest tak że piszący piszą tak jak by coś wydarzyło się pierwszy raz i nigdy wcześniej nie miało miejsca. Takie usterki jesteśmy w stanie analizować. Trudno analizować przyczyny gdy ktoś już grzebał i nie naprawił, nie wiadomo co zrobił, a często popsuł dodatkowe rzeczy. Więc jeśli nie ma informacji o tym co było już wcześniej robione, to trudniej podpowiadać, zazwyczaj trzeba się wrócić do wcześniejszych zdarzeń, bo są konsekwencją nieudacznych napraw.Last edited by rambo7; 24-05-2017, 07:28.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Ja niestety jestem w tych sprawach laikiem ale dla waszej informacji podam iż dziś odebrałem auto od mechanika. Stwierdził iż uszkodził się czujnik kompresora klimatyzacji, potocznie nazwał go termikiem i z racji tego iż podobno nowy jest nie do zdobycia to po prostu go odłączył. Klimatyzacja działa, choć na dworze jest 15 stopni tzn nie wyłącza się samoistnie, a przed naprawą wyłączała się gdy na zewnątrz było ok 25 stopni. Przyjdzie weekend zrobi się ciepło to pojadę w odwiedziny do teścia 300km to wtedy się okaże czy to pomogło. Martwi mnie niestety to iż ów czujnik za coś odpowiadał więc jak go nie mam to może się to źle skończyć, no ale cóż.... przekonamy się niedługo. A już na pewno w drodze do Chorwacji auto przejdzie test a ja razem z nim.
Comment
-
problemy z klimatyzacja
Witam wszystkich tu na forum.
posiadam od 3lat honde civic 2008r ES I-vtec 1.8 benzyna.
klimatyzacja zawsze dzialala bez problemow, problem zaczal sie rok temu przestala dzialac przez tydzien po tyg zaczela znow dzialac, i tak co jakis czas byl problem pozniej bylo ok. od 5miesiecy klimatyzacja wlacza sie tylko przy zimnym silniku czyli jak odpalam samochod ,jak silnik juz troszke pochodzi wylacza sie < niestety mieszkam w Angli a tu ciezko o dobrego mechanika , nabijalem plyn w ost roku 2 razy ,i zawsze to samo gdy szedlem odebrac samochod od mechanikow klima dzialala mowili wszystko ok jest szczelna po odjechaniu od mechanikow po 10 minutach przestala dzialac, niestety placilem za nabicie gazu dwa razy i nadal jest problem, pojechalem miesiac temu do mech na komp , komp wykazal dwa bledy;
B1235 usterka dzwigni,klapki lub silnika regulacji mieszania powietrza po stronie kierowcy,
B1008 utrata lacznosci modulu MICU zmodulem wskaznikow (komunikat A/T)
wrocilem do mechanikow u ktorych wczesniej nabijalem gaz powiedzieli ze to raczej nie jest ten problem tylko ze jest do wymiany SPREZARKA , tak odrazu z diagnozowali uszkodzona sprezarka , nie wiem co robic czy zaufac im i zaplacic duze pieniadze za wymiane sprezarki , za miesiac wybieram sie do Polski na wakacje na 3tyg pomyslalem zeby moze w polsce sprobowac jeszcze raz z innymi mech moze jest cos innego popsutego niz sprezarkamieszkam w Bydgoszczy zna ktos specjaliste od klimatyzacji w budgoszczy lub okolicy, chcialem jeszcze dodac ze podeszlem do samochodu dwie godz temu odpalilem go odpalilem klimatyzacje ,dzialala chlodzila pieknie przez 20 minut i pozniej wylaczyla sie, pozdr serdecznie jarek
Comment
-
Przygodę forum zaczynamy od lektury regulaminu... Odrób te zaległości.
Witamy się w odpowiednim dziale a nie na SB
Co do klimy - zacznij od sprawdzenia tego jaki masz przekaźnik pod maską.
https://www.civicforum.pl/showthread...rzeka%C5%BAnikFront IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
witam mam ten sam problem z klimatyzacja w mojej Hondzie 2008r 1.8 benzyna , wlasnie otworzylem maske zajrzalem do bezpiecznikow i moj bezpiecznik jest identyko jak tu na zdjeciu OMRON g8 i do tego jeszcze tez jest na nim zaznaczone niebieskim pisakiem jak tu na zdjeciu dziwne
witam sorry ze sie niezapoznalem z regulaminem ,Wlasnie otworzylem skrzynke z bezpiecznikami i faktycznie jest tam bezpiecznik OMRON G8 H71, wielkie dzieki za szybka pomoc , jest nadzieja ze to moze ten bezpiecznik zaraz go sprobuje gdzies kupic i wymienie Butler jestes wielkiLast edited by Butler; 19-06-2017, 18:33. Powód: Nie piszemy post pod swoim postem tylko robimy edycję. No i przywitaj się tam gdzie trzeba w końcu
Comment
-
Wymiana przekaźnika Omron na Mitsuba (albo jego zamiennik) była niezbędna, pierwotny element moim zdaniem powinien się kwalifikować do akcji naprawczej jeszcze jak auta na gwarancji były.
Miałeś coś wcześniej grzebane w układzie klimatyzacji oprócz nabijania czynnika?Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
Comment