Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciekawy trick

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

hmm robiłem kilkakrotnie to u siebie i działa. Spróbuj włączać światła tylko na pozycyjne o jeden obrot (nie na mijania). Bo u mnie na mijania tez to nie działa. i pkt 4 musisz zrobić szybko, zmieścić się w 5 sekundach.

Na dowód proszę to:

sam nakręcałem

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
      kolego próbowałem to zrobić w sedanie i mimo ,wielu prób nie udało mi się,może to ja nie umiem ,a może to w sedanie inaczej wygląda,ale ja poległem :-(
      Tak przypuszczałem.Za proste by to było.

a Paluch napisał:hmm robiłem kilkakrotnie to u siebie i działa. Spróbuj włączać światła tylko na pozycyjne o jeden obrot (nie na mijania). Bo u mnie na mijania tez to nie działa. i pkt 4 musisz zrobić szybko, zmieścić się w 5 sekundach.

No ale to jest w wersji 5D.Może w sedanie jest inaczej.Zresztą strach patrzeć jak to wszystko "miga".Wydaje się że zaraz coś się stanie złego.
      Last edited by jacek65; 27-07-2010, 15:09.

Comment

hehe nie chce to nie rób :P nic sie nie zepsuje, bo w serwisie też to robią.

Comment

Hehe,aż strach dawać auto do serwisu.

Comment

Myślę, że to nie jest trick tylko zabezpieczenie HONDY na wypadek zgaśnięcia silnika podczas jazdy. Po "zduszeniu" silnika wspomaganie pracuje nadal, aby nie stracić kontroli nad pojazdem. Podobnie postąpił mechanik. Zapalił, pojeździł, zdusił silnik a wspomaganie działało nadal.

Comment

Tak powinno być.Gdyby silnik zgasł podczas jazdy na przykład na górskich drogach to wspomaganie powinno działać aby można było skręcać.Inaczej nie byłoby wesoło.

Comment

no nie jest wesoło... zdarzyło mi się w vectrze przy 70 km/h... a tam wspomaganie na pompie hydraulicznej... i do puki się toczyłem powyżej 10-20 km/h było w miarę, a potem ledwo dało radę ruszyć kierownicą.
                1.8 5D Sport

Comment

Nie sądzę aby to było przemyślane i wspomaganie raczej nie zostaje aktywne dlatego że ktoś pomyślał o tym że samochód może zgasnąć na górce. Myślę że to jest tak samo jak np ze światłami, jak wyłączysz samochód to przerzuca na postojówki , a jak zadusisz silnik no to zostanie na światłach mijania. Światła gasną po przekręceniu stacyjki i napewno wspomaganie wyłącza się po przekręceniu stacyjki, jak zadusisz silnik to stacyjka pozostanie w takim miejscu jak silnik byłby odpalony, a więc wspomaganie będzie działać, światła będą świecic

Comment

Potwierdzam, w Civicu 5D 2006 tryb serwisowy działa. Na wyświetlaczu prędkości mam 888 a na centralnym trzy kropy. Czy to dobry objaw?

Comment

Dobry. Jak są 3 kropki tzn, że nie masz błędów.

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                        Dobry. Jak są 3 kropki tzn, że nie masz błędów.
                        U mnie trzy kropki, a potem na wyświetlaczu error2 :-(

Comment

Z tym wspomaganiem to zróbcie tak. Zapalasz silnik ruszasz, tak tylko żeby auto się trochę potoczyło gasisz silnik normalnie przyciskiem, auto się jeszcze toczy i mamy przez chwilę działające wspomaganie u mnie tak około 2 minut jeszcze po zatrzymaniu. Tak to działa w moim c4. Równie dobrze można stanąć na lekkiej górce np podjazd przekręcić kluczyk spuścić auto i ruszyć kierownicą pompa od wspomagania powinna zadziałać.

Comment

witam,
                            a czy w końcu udało się ustalić co jest grane z tym dźwiękiem,
                            u mnie przy skręcaniu kołami w prawo słychać chrupanie :0

Comment

Working...
                            X