Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciekawy trick

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A co się stanie jeżeli ''zadusi'' się silnik? znaczy wrzucisz 6 na postoju, przyciśniesz hamulec i puścisz szybko sprzęgło? Może wtedy wspomaganie zostanie aktywne?

Comment

Ja nie wiem bo w hybrydach jest CVT wiec nieda sie tak zrobic.

Comment

to jak odczytac błędy, tzn ten trick, że wszystkie kontrolki się zapalają to ja wiem jak zrobić :P (serwisantem nie jestem hehe). Przynajmniej u mnie w 5D to działa

Comment

aha. to napisz na forum publicznie zeby inni mogli skorzystac rowniez.

Comment

1. wciśnij i przytrzymaj przycisk sel/reset
            2. włącz światła
            3. włącz stacyjkę na 2 pozycje
            4. w ciągu 5 sekund wyłącz światła włącz i wyłącz ponownie
            5. w ciągu 5 sekund puść przycisk sel/reset następnie wciśnij i puść przycisk 3 razy

Proszę bardzo niech służy innym

Comment

oto chodzilo super. jednak sie mylilem dosc sporo w tej operacji

Comment

sprawdzcie czy działa i dajcie znać, bo długo tego nie robiłem i pisałem z pamieci, ale wydaje mi się, że nie pominąłem niczego

Comment

Jeżeli chodzi o to uruchomione wspomaganie przy wyłączonym silniku to jest tak jak podejrzewałem. Sprawdziłem to, zaciągasz ręczny, wbijasz 6 bieg puszczasz sprzęgło, samochód gaśnie a wspomaganie działa nadal. Zagadka rozwiązana ale nie sądzę żeby to okazało się komuś w czymś przydatne

Comment

Paluch napisał:
                    2. włącz światła
                    5. w ciągu 5 sekund puść przycisk sel/reset następnie wciśnij i puść przycisk 3 razy

Trochę to skomplikowane.Ja chyba nie spróbuje bo nie wiem czy w 4D to działa.A jak się coś zepsuje?Lepiej się nie bawić na gwarancji.Ale jak ktoś spróbuje w 4D i bedzie działać niech napisze.
                    Last edited by jacek65; 20-07-2010, 17:18.

Comment

Tak to dziala w 4d bo gosc mi to robil w serwisie. Natomiast ze wspomaganiem lipa bo hybrydy maja CVT.

Comment

opis dałem dobry dzisiaj próbowałem. jeszcze dodam ze pkt 2 - włącz światła to wystarczy włączyć pozycyjne czyli raz przekręcić. Zepsuć nic nie zepsujesz! możesz śmiało próbować. Nic od tego się nie stanie.

Comment

Zamieszczone przez kabanpastowany Zobacz posta
                          Jeżeli chodzi o to uruchomione wspomaganie przy wyłączonym silniku to jest tak jak podejrzewałem. Sprawdziłem to, zaciągasz ręczny, wbijasz 6 bieg puszczasz sprzęgło, samochód gaśnie a wspomaganie działa nadal. Zagadka rozwiązana ale nie sądzę żeby to okazało się komuś w czymś przydatne
                          przydaje sie jesli chcesz zdjagnozowac jakiekolwiek usterki ukladu kierowniczego mmam na mysli niepokojace dzwieki, gdy silnik jest odpalony wszystkiego nie uslyszysz

Comment

Ale jak układ napędowy na tym cierpi.Ja raczej takich rzeczy nie będę robił.Szanuje autko.

Comment

Moze i cierpi, ale szybciej mozna zdjagnozowac to i owo, poza tym jesli tego wymaga sytuacja chyba nic autku nie bedzie
                              Ja tez szanuje swoja Hanie i zanic w swiecie nie zrobie jej krzywdy

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                                2. włącz światła

kolego próbowałem to zrobić w sedanie i mimo ,wielu prób nie udało mi się,może to ja nie umiem ,a może to w sedanie inaczej wygląda,ale ja poległem :-(

Comment

Working...
                                X