Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 5D a TypeS

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 5D a TypeS

Witam.. Mam male pytanko mianowicie zastanawiam sie jakie sa roznice miedzy Civiciem Type S a Civiciem 5D oczywiscie poza drzwiami pasarzera z tylu ..?

Zadnych. Technicznie to te same samochody. roznice to ilosc drzwi i stylizacja.

Comment

znalazłem w specyfikacji - TypeS ma tylne zwieszenie szerzej o 20mm, no i lekkie różnice w konstrukcji foteli...
      1.8 5D Sport

Comment

Type-S:
        Długość (mm) 4270
        Szerokość bez lusterek (mm) 1785
        Rozstaw kół przednich / tylnych (mm) 1505 / 1530
        Średnica zawracania (od środka koła) (m) 11,1
        Koła: 225/45R17 89V

5D:
        Długość (mm) 4255
        Szerokość bez lusterek (mm) 1765
        Rozstaw kół przednich / tylnych (mm) 1505 / 1510
        Średnica zawracania (od środka koła) (m) 10,3
        Koła: 205/55R16 89V

Comment

Type S silnik i skrzynie ma z wersji 5D ale zawieszenie i sztywnosc nadwozia przejete z Type R

Comment

Zamieszczone przez Outcast Zobacz posta
            Type-S:
            Długość (mm) 4270
            Szerokość bez lusterek (mm) 1785
            Rozstaw kół przednich / tylnych (mm) 1505 / 1530
            Średnica zawracania (od środka koła) (m) 11,1
            Koła: 225/45R17 89V

5D:
            Długość (mm) 4255
            Szerokość bez lusterek (mm) 1765
            Rozstaw kół przednich / tylnych (mm) 1505 / 1510
            Średnica zawracania (od środka koła) (m) 10,3
            Koła: 205/55R16 89V
            5D w wersji sport wyjezdża z salonu na kołach 17", rzeczywiście Type S ma bardziej usztywnione zawieszenie, i odrobinę inny rozstaw kół , inne ospojlerowanie, inne fotele, klimatyzację dwustrefową, kierownicę obszytą bialą nicią, siedziska tylnej kanapy się tu nie podnoszą,
            Zasadniczo przy normalnym uzytkowaniu róznice w twardości zawieszenia sa praktycznie nie dostrzegalne.

Comment

Zamieszczone przez astrall Zobacz posta
              5D w wersji sport wyjezdża z salonu na kołach 17
              Zgadza się, to były dane porównawcze 'zwykłych' wersji - 5D 1.8 Comfort i T-S 1.8

Type S ma ... klimatyzację dwustrefową
              No nie Type-S, tylko wersja Type-S Plus... a 5D (w wersji Executive) też ma...

Generalnie autor powinien sobie sprawdzić najpierw:
              Witaj na oficjalnej stronie Honda Polska. Odkryj najnowsze samochody osobowe i promocje na auta. Zdobądź informacje o autoryzowanych dealerach.

Comment

"siedziska tylnej kanapy się tu nie podnoszą"
                nieprawda mam type-s'a '08 i tyle siedziska się podnoszą, trzeba tylkio od spodu odsunąc taki zaczep

Comment

Zamieszczone przez szepiet83 Zobacz posta
                  "siedziska tylnej kanapy się tu nie podnoszą"
                  nieprawda mam type-s'a '08 i tyle siedziska się podnoszą, trzeba tylkio od spodu odsunąc taki zaczep
                  Musze isc sprawdzic :O, jaki zaczep ??

Comment

Może niefortunnie użyłam stwierdzenia, że się nie podnoszą - chodziło mi o to, że w 5D są tzw "magic seat" - jedna ręką podnosi się siedzisko do góry i blokuje je w tej pozycjy nóżką, która jest pod spodem. tylne drzwi ułatwiaja dostęp do tak wygospodarowanej przestrzeni co bardzo zwiększa funkcjonalnosc auta. Ja bez poblemu wkładam rower do srodka i nie musze się gimnastykować z wstawianiem go na dach albo upychaniem w bagazniku W Type-S podniesiesz siedzenie ale nie zablokujesz go w tej pozycj.

Comment

Type -S niby tylko różni się drzwiami (z zewnątrz) , a jednak nie. Male szczegóły czynią, że jednak wyglada inaczej. Wg mnie super sie prezentuje.
                      Ps. Bat na dachu mu nie pasuje.

Comment

Może niefortunnie użyłam stwierdzenia, że się nie podnoszą - chodziło mi o to, że w 5D są tzw "magic seat" - jedna ręką podnosi się siedzisko do góry i blokuje je w tej pozycjy nóżką, która jest pod spodem. tylne drzwi ułatwiaja dostęp do tak wygospodarowanej przestrzeni co bardzo zwiększa funkcjonalnosc auta. Ja bez poblemu wkładam rower do srodka i nie musze się gimnastykować z wstawianiem go na dach albo upychaniem w bagazniku W Type-S podniesiesz siedzenie ale nie zablokujesz go w tej pozycj.
                        nie wiedzialem jak jest w 5D, byc może jest lepiej co nie zmienia faktu ze w 3D siedzenia sie podnoszą i jak trzeba na przyklad koła zimowe przewiezc to nie ma problemu

Comment

Working...
                        X