Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spryskiwacze reflektorów i przedniej szyby w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spryskiwacze reflektorów i przedniej szyby w VIIIgen

Witam,

Czy da się wyłączyć takowe spryskiwacze reflektorów? Z moich obserwacji wynika, że niewiele to pomaga, a minusem jest bardzo szybkie zużycie płynu do spryskiwaczy... czy ktoś z Was wie czy mam się z tym udać do ASO?

dzieki
    rodi

jakie auto?

Comment

Zamieszczone przez jawi Zobacz posta
      jakie auto?
      Każdy model ze spryskiwaczem reflektorów. W zime przy soli na drodze 6l płynu wystarczy na 300km

Comment

Czy da się wyłączyć takowe spryskiwacze reflektorów?
        Nie można wyłączyć. Przynajmniej u mnie ( 5D ). Ale wystarczy przeczytać instrukcję. Tam jest napisane kiedy spryskiwacz reflektorów działa ( "przy włączonych reflektorach"). Oszczędzać płyn więc można na dwa sposoby.
        1. Psikać na szybę przy zgaszonych reflektorach.( pozycyjne mogą świecić)
        2. Nie lać do pelna płynu. Facet w serwisie powiedział mi, że gdy plynu jest malo ( ok1/3) to psika tylko na szybę.
        Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez jawi Zobacz posta
          Nie można wyłączyć. Przynajmniej u mnie ( 5D ). Ale wystarczy przeczytać instrukcję. Tam jest napisane kiedy spryskiwacz reflektorów działa ( "przy włączonych reflektorach"). Oszczędzać płyn więc można na dwa sposoby.
          1. Psikać na szybę przy zgaszonych reflektorach.( pozycyjne mogą świecić)
          2. Nie lać do pelna płynu. Facet w serwisie powiedział mi, że gdy plynu jest malo ( ok1/3) to psika tylko na szybę.
          Pozdrawiam
          Albo:
          3. kropelka z gwarancja POXIPOLU lub troche poxyliny

Comment

dzieki za odpowiedzi Kropelka raczej odpada, chociaz przez moment o tym pomyslalem
            Czyli wlewam 2 litry i powinno tylko lecieć na szybę ciekawe ale 2 litry to trochę mało i co chwila będę musiał dolewać...

Myślałem, że jakoś elektronicznie da się to wyłączyć....

pozdrawiam
            rodi

Comment

Zamieszczone przez 1z1 Zobacz posta
              Każdy model ze spryskiwaczem reflektorów. W zime przy soli na drodze 6l płynu wystarczy na 300km
              Możecie się podzielić swoimi obserwacjami co do zużycia płynu do spryskiwaczy? Kupiłem raz całe 5 litrów i naprawdę nie używając nagminnie straciłem całość bardzo szybko. 2-3 dni jazdy.
              Średnio to mi wychodziło jakieś 3 litry na 300 kilometrów. Mi się wydaję że mam dziurawy zbiornik albo jakiś przeciek a tymczasem to wcale nie musi być prawda.
              h16v
              Civic i-CTDi
              średnie spalanie

Comment

to normalne, h16v. Też tak mam. Wszystko właśnie przez te spryskiwacze reflektorów... stąd ten mój temat...

Comment

Zamieszczone przez rodi Zobacz posta
                  to normalne, h16v. Też tak mam. Wszystko właśnie przez te spryskiwacze reflektorów... stąd ten mój temat...
                  Witam,
                  być może po gwarancji będzie można zamontować osobne sterowanie(wyłącznik) spryskiwaczem reflektorów. Teraz gdy nie ma soli na drodze jest znacznie mniejsze zużycie płynu i jakoś od tankowania do tankowania wystarczy.

Comment

dokładnie... teraz się mniej zużywa... zimowy płyn 5l to ok 20-30 zł. Ja zużywałem podobnie co 4 dni dolewka była, bo dziennie jeżdżę ok 80-85 km. W skali miesiąca wychodzi ładna kasa za dolewanie płynu. Jak będę w salonie to przy okazji zapytam czy dałoby się to jakoś wyłączyć..

Comment

spyskiwacze przedniej szyby

Witam,od jakiegos czasu zauwazylem ze bardzo slabo dzialaja mi spryskiwacze,ledwo,ale to naprawde ledwo lapia przednia szybe.Tak jakby wogole ich nie bylo.Czy jest zepsuta pompka?Czy tak poprostu ma byc?
                      Ps.W innym mialem taki (trysk)ze na pol szyby bylo.

Comment

moze trzeba wężyki przeczyscic bo cos moglo sie dostac i zatkac albo poprostu przeczyscic koncowki te ktore na masce sie znajduja

Comment

szukalem dzisaj przyczyny i wszystko wyglada OK,a zaczyna byc to denerwujace bo na trasie jest bardzo potzebne splukanie szyby.Chyba udam sie do jakiegos mechanika.

Comment

Zamieszczone przez dynia33 Zobacz posta
                            szukalem dzisaj przyczyny i wszystko wyglada OK,a zaczyna byc to denerwujace bo na trasie jest bardzo potzebne splukanie szyby.Chyba udam sie do jakiegos mechanika.
                            Proponuję odpiąć wężyk z podszybia i dmuchnąć w wężyk w stronę pompki i sprysków powinno pomóc

Sprawdz czy masz płyn w zbiorniczku?

Comment

Working...
                            X